dilluns, 8 de març de 2010

La fi del mónSom una mica patètics, eh? Ho dic per aquesta alarma que des de divendres més o menys s'ha anat estenent des dels mitjans de comunicació, amb referència a aquesta gran nevada, tant fred, tant vent, tanta mala mar... Doncs res, s'aguanta com es pot i tampoc cal ser tan dramàtic. Aquest cap de setmana, seguir la previsió del temps era tràgic, semblava que havia d'arribar la fi del món. Aquest matí, a la ràdio, tota la programació capgirada per la situació meteorològica. Fem riure. Sí, neva, i què? Que siguem ja al març no vol dir res, de fet encara és hivern. Trobo que tota aquesta dosi d'alarma, de situació excepcional que ens vénen des dels mitjans, no fa més que predisposar-nos fàcilment a trobar l'excusa perfecta per fer que avui no sigui un dia com un altre. És clar que si hi ha molta neu la nostra rutina es veu afectada (jo, sense anar més lluny, ara a mig matí no podré sortir a passejar amb el Josep), però d'aquí a fer crides a la precaució com si fóssim imbècils, n'hi ha un bon tros.

Al Pla neva des de primera hora de la matinada i durant tot el dematí ho està fent amb molta força. Les màquines llevaneu passen tot sovint i la carretera es manté força neta. Ara no té gaire sentit començar a treure pales de neu de davant de casa i anar fent caminet cap a casa dels padrins, ni tampoc en té anar-ne a treure del terrat, o sigui que ens estem a casa, eh, Josep? A mig matí vindrà la padrina i jo m'escaparé amb el Quico, que ell sí que no té cap problema per circular, amb un bon pam de neu sota la panxa. I cap a les dos agafaré el cotxe amb tranquil·litat i cap a la Seu a treballar, faltaria més!

Au, que com sempre diu la meva mare, "tot arriba i tot passa". Bon dia.

josefina

7 comentaris:

Puigmalet ha dit...

La Maria que no tregui el cap abans d'hora o no voldrà sortir :)

Josep-Empordà ha dit...

I pensar que hi ha paísos a on tenen muntanyes de neu durant 6 mesos i temperatures de fins més de -40º i tot funciona!.

Fins i tot treuen a passejar a les criatures en trineu i els cotxets, en comptes de rodes porten lliscadors.

Potser si aquí els serveis pùblics funcoinesin i la gent es molestes en apendre a fer una cosa tant simple com possar unes cadenes (o possar-les al maleter del cotxe a l'hivern, com a minim), potser no es formarien els cacaus que es formen cada vegada que neva.

Per cert, que ara mateux, aquí a l'Empordà está caient una bona nevada.

Núria ha dit...

Aquest matí he acabat tancant la ràdio. Era patètic. La meva mare m'ha preguntat si aquí no nevava perquè no trucava ningú d'aquí dalt dient que ho feia. Tu creus que la gent del Pirineu ha de trucar a la ràdio per dir que neva? Home, si tinguéssim un tornado mediterrani potser sí hauríem d'avisar però una nevada... Per cert, aquest matí he hagut de portar els nens a escola, el transport escolar no ha pujat. Millor per a ells, han pogut dormir una estoneta més.
Ah, i encara falta la nevada d'abril, l'última!

Josep-Empordà ha dit...

Per cert, ni un mal camió de sal, ni un misserable llevaneus.

A Palafrugell, els carrers pels quals ja no es pot circular, els tanquen i llestos!.

El mateix per l'autovia que va de Massanet a Platja d'Aro, res!.

I no será pas que no faci dies que ho venen advertint!.

Núria ha dit...

Josefina, veient ara mateix a la tele el caos i l'histerisme que hi ha a Barcelona i rodalies, potser sí que és la fi del món!!!

jordina ha dit...

Nosaltres per tornar de Montornès (poble on treballo) a Barcelona... gairebé cinc hores!! els nens prou van venir al cole, però als mestres que vivíem lluny ens van deixar marxar a dos quarts de quatre. Camions atravessats a la carretera, arbres caiguts... i ni una mala ànima de la policia, mossos, bombers, dieu-ne com vulgueu. Que no treballen, aquesta gent?
Per un costat, exageració dels mitjans fent sonar alarmes, per l'altre.... invisibilitat de la gent que, en teoria, treballa per ajudar una mica en aquests casos.
La Ronda de Dalt semblava una serpentina plena, plena, de cotxes.

merike ha dit...

Per a vosaltres és inusual tenir neu. A Hèlsinki aquest any també molt inusual. Massa. Sempre graus per sota zero. Des de Nadal. I arribava massa d'hora. No n'hem tingut cap millor. La gent se'n va per treballar i els trens s'anul·len. Problemes amb la neu que es rebenta aquí i allà. Cobreix els llocs on es giren les carrils. Neu de 60 cm als sostres. Molts accidents han passat en tràfic. I sobre la neteja dels sostres. No hem tingut prou capacitat de netejar els carrers. La conducció ha estat molt difícil. Però finalment està aconseguint "primavera" ara. El sol està brillant avui. Desfarà la neu amb els pocs graus damunt zero. Salutacions!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...