dimarts, 9 de març de 2010

La neu


"M'acosto a la finestra i veig caure les volves, espesses. El cel és d'un color de nata muntada, molt densa, lívida, d'una esponjada deliquescència. Les volves cauen verticals i continuades, com si estiguessin habituades a caure sobre aquesta terra. Gran calma de vent. Les coses tenen una immobilitat aturada, impassible."

Font: Vist a l'article "La neu", dins Les hores, de Josep Pla. Edicions Destino, 1992, p. 42.


5 comentaris:

jordina ha dit...

Sense arribar a l'aquests gruixos de la foto tan maca, la il·lusió que m'ha fet veure la terrassa de Barcelona tan nevada!!!!
I sobretot, mireu la recomanació del dia:
Es recomana no fer cap activitat a l'aire lliure al litoral, al Prepirineu i al Pirineu. L'alerta passa a fase d'emergència 1.
Això ho diuen els titulars del departament d'educació. Sort n'hi ha, que tenim aquests cervells privilegiats que ens diuen, en tot moment, com actuar. Així que ja ho sabeu. Ojo amb les calçotades.

Carnús de Cal Bordoll ha dit...

com diu el tontilla: tingueu confiança..ja ja ja ja ja ja ja ja

Noctas ha dit...

Únic en descriure allò que sembla indescriptible. Quan dius no tinc paraules per descriure aquesta bellesa hauria d'aparèixer el Pla....saludus

marc ha dit...

L'única activitat a l'aire lliure que vaig fer ahir va ser treure neu del terrat, i encara em fan mal els corrons. Treure el Quico a passejar, també.

Aquesta tarad em posaré els cadenes per passejar-nos.

Carnús,

Què farem el dia que no hi siguin? Què farem amb sense el Saura, el Boada i companyia? Jo voto pel tripi-3.


Noctas,

N'hi ha molts que l'han volgut imitar i no se n'han sortit (o han fet el 'ridicle' directament). No se si costa més descriure o observar.

Una mica més del mateix article:

"Nevà fins a les sis. A la nit, el cel s’aclarí i lluïren les estrelles. L’endemà al matí, la nevada reprengué i cap al tard caigué una gran quantitat de neu. Sembla que la qualitat d’aquesta segona espessa nevada fou la que els esquiadors estimen més: volves petites, molt espesses, d’una qualitat en certa manera oliosa i relliscadissa. Aquestes volves mullen els vidres de les ulleres de la gent, però permeten que els esquiadors passin volant sobre la terra. El cas és que a la una de la nit teníem sobre la comarca un pam i mig de neu. Una cosa inusitada, sorprenent."
Noctas,

L'home del sac ha dit...

Magnífica descripció d'en Pla.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...