dimecres, 21 d’abril de 2010

S'acosta el gran dia

Aquest diumenge hi ha la tercera gran onada de consultes sobiranistes, i a l'Alt Urgell hi ha tres municipis que la faran: la Seu (i Castellciutat), Oliana i les Valls de Valira. Els últims dies estan sent frenètics pels organitzadors -i parlo sobretot pels de La Seu Decideix, que són els que més conec- però és molt engrescador veure que quan parles o t'escrius amb alguns d'ells estan contents amb la feina feta fins ara, amb l'esforç i amb la receptivitat que cada cop més han anat trobant entre els ciutadans, i domina sobretot la sensació que el que s'està fent és una cosa única, històrica, sense precedents tampoc en la història particular de la Seu. Aquí hi ha la grandesa del 25-A.

Avui ens han fet saber que quatre dels cinc partits que tenen representació municipal (CiU, ERC, PSC-Progrés i IC-V) han signat un manifest per animar la gent a votar. L'únic que no ha donat senyals de vida ha sigut el PP, però tampoc ha d'estranyar.Per diumenge han programat una marató d'actes, com podeu veure en aquest cartell.Ara només falta que la gent s'engresqui i vagi a votar. Només d'aquesta manera es pot demostrar que les persones del carrer van per davant dels polítics, que amb els referèndums queden novament en evidència. Quan aquestes onades hagin passat, el moviment que es va començar a gestar a Arenys de Munt no morirà, sobretot gràcies a Espanya, com va dir fa poc aquí mateix el Marc, molt encertadament. Ens ho estan servint en safata de plata i només falta que els nostres polítics, aquells que tant diuen estimar Catalunya, agafin el toro per les banyes i diguin que JA N'HI HA PROU, que ara és el moment de fer el cop de cap decisiu que ens ha de portar a un futur que és difícil de saber si serà millor o pitjor, però que com a mínim sigui un futur dissenyat només per nosaltres, i no per altres que ens maltracten i ens falten al respecte contínuament. Com va escriure el Salvador Sostres poc després que Esquerra fes president el Montilla en un article que vaig retallar per anar llegint tot sovint: "Són temps per a herois catalans i volem les estrelles."

I aquest 25 d'abril ja té els seus herois particulars.

josefina

3 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Molta sort!
A Riudoms també decidirem.

Núria ha dit...

Els herois particulars seran tots i cadascun dels que aniran a votar diumenge o que ja ho han fet amb el vot anticipat.

Jesús (Xess) ha dit...

Entre l'escrit unitari i el programa festiu paral·lel a la consulta... això si que és engrescar a la gent!!

Quin gran exemple per a les properes consultes.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...