dissabte, 17 d’abril de 2010

'Segueixes creient' i seguiràs creient
L'eslògan del PSC-Montilla és ben bonic. No sé si l'ha triat algun d'aquests publicistes que tenen aquest no-se-què que els fa tan especials, tan genials, o és obra d'algun Iceta o Zaragoza. El Montilla diu que segueix creient. Jo crec que sí. A part del missatge que volen transmetre (que per mi no és gaire oportú), cal recordar que en català, amb un ús absolut tal com apareix en aquest eslògan (és a dir, sense complements), el verb creure dos significats: 1) 'obeir'; per exemple: Aquest nen no creu; i 2) 'tenir fe religiosa'; per exemple: Els qui creuen i els qui no creuen. Jo crec que sí, que creu i que creu.


marc

6 comentaris:

Salvador ha dit...

Molt bona :)))
Evidentment em quedo amb l'accepció 1)

Adrià Izard ha dit...

Diria que s'han oblidat de posar el amb tu, ZP i el amb nosaltres, PSOE

Puigmalet ha dit...

¿Aquesta senyera de l'esquerra acompanyada del to blavós del fons no voldrà pas simbolitzar una estelada? Veure per creure.

reflexions en català ha dit...

Salvador,

Més que obeir, ell ataca. Perdó, acata.


Adrià,

Si, i tant!


Puigma,

No ben bé. És la bandera de la futur arc mediterrani. Ara sona a conya, però de més blaves en maduren.

Miquel ha dit...

I aquest publicistes tan superguais, no saben obrir un diccionari abans de fotre la pota amb un eslògan, o és que també fan servir el Google Translate?

marc ha dit...

El que és clar és que el que va pensar l'eslògan pensa en castellà.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...