dissabte, 8 de maig de 2010

Dijous passat, al TN vespre


En el Telenotícies vespre del dijous 6 (que curiosament és l'únic de la setmana que no es pot recuperar des del web tv3.cat) es va emetre una notícia escandalosa. Bé, potser la notícia en sí no era escandalosa. El que era escandalós va ser com començava l'explicació de la notícia. Jo no hi prestava gaire atenció, estava desparant taula, el Marc era a l'ordinador, però de poc no em cauen els plats a terra quan vaig sentir el que vaig sentir.

El periodista, o la periodista, perquè no em va quedar clar si era home o dona, començava un vídeo sobre la immigració dient una cosa així (no ho recordo literalment): el discurs xenòfob contra els immigrants, que feia uns anys era propi de partits d'ultradreta, ara l'han fet seu partits amb representació parlamentària. Sí, sí, sí, així mateix. I evidentment, amb imatges de l'alcalde de Vic, per si algú no sabia de què estava parlant... Ho vaig comentar de seguida al Marc, que no s'ho podia creure. Em va dir que ho expliqués al bloc però se me'n va anar el sant al cel i no ho vaig fer.

Al Telenotícies vespre d'ahir divendres, el Pellicer, abans d'una d'aquelles cortinetes musicals que serveixen per canviar de temes o de secció, es va referir a la notícia. Algú es va queixar, doncs. Però no ho va fer per rectificar sinó per dir que potser sí que aquella notícia podia donar lloc a males interpretacions i volien deixar ben clar que aquest no era l'estil dels professionals de la casa. Pellicer, xato, a tu com a editor i responsable de l'informatiu, t'hauria de caure la cara de vergonya. Als telenotícies de TV3, i a uns quants dels seus professionals, ja no us queda gaire credibilitat.

josefina

11 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Sempre que en fan alguna d'aquestes cal queixar-se. Jo ho he fet més d'un cop.

Andreu ha dit...

Josefina: si, és un escàndol...sobretot com "amaguen" els fets (la còpia a la web) i la manera vergonyant,gens clara, i tapant-se les porqueries i difamacions,de les seves "pressumptes" rectificacions.

Però això passa, sempre i nomès, quan es refereix a difamacions a l'oposicio. Quan, a altres mitjans no control.lats, pasa alguna cosa semblant referida als líders tripis o a qualsevol dels tripis, el mullader dura dies i dies i pasa a ser "tema important", repetitiu i a destacar.

Periodisme tripartit=sectarisme

Cordialment,
Andreu

Ferran ha dit...

Brutal, ho vaig veure. Vaig al·lucinar en escoltar la notícia, realment no deixava lloc a al interpretació: la intencionalitat era evident (a menys que el redactor que se la va treballar tingui algun problema neuronal). Sí, amb tota la intencionalitat, ho vaig trobar a anys llum de la TV3 que vaig admirar durant anys.

Si aquest és l'actual periodisme de TV3, quin fàstic.

reflexions en català ha dit...

Quina ridícul, el de l'inefable Pellicer.

Els periodistes i els seus responsables haurien de passar proves psicotècniques cada dos anys. Perquè n'hi ha alguns, i no cal anar gaire lluny...

Si estan com un llumet, prejubilació. Els sónes un bloc, els dius que cada dia els llegeix un munt de gent i els envies quatre comentaris i ja està.

Una de les proves psicotècniques hauria de consistir a demostrar (o no) que els missatgers tenen el virus de la progressia internacional papanates. Una altra: complexos que arrossseguen de fa temps i que traslladen al paper. Etc.

marc

Jordi Benplantat ha dit...

Tot va així. La borsa americana "s'enfonsà" un 6% i la espanyola va tenir "una lleugera caiguda" del 5,5%.Em sembla que aixó era dimecres.
I quan van donar les dades d'audiencia de catradio i rac1, també tela marinera la manipuleixon.

Noctas ha dit...

Mireu, si no us agrada que Ciu a Vic -amb aquest mosquit melenut d'alcalde que tenen- adopti un discurs xenòfob, que l'ha adoptat i de fet ja el va começar a adoptar MAS amb el seu carnet per punts, doncs no us agrada i ja està. Però Tv3 diu el què ha de dir, i la vergonya és que després es retractin. A Catalunya s'ha legitimat el discurs xenòfob tan per part del convergents com per banda dels sociates. No us agrada perquè us hi sentiu identificats? MMMM això és el que passa quan es juga amb foc. I jo encara diria més. Vic és avui el muncipi de la vergonya, un no hauria de comprar ni fuet ni botifarres Vigatanes. Primer varen començar amb el padró i ara com no poden deixar d'empadronar perquè gràcies a Deu una llei espanyola els hi ha parat el peus, fan una cosa pitjor, es xiven, són uns xivatos i van corrents a la delegació del govern espanyol i denuncien la seva qualitat d'irregulars. Quin fàstic, quina vergonya!

reflexions en català ha dit...

Noctas,

Aquí, ara, no estem discutint sobre la xenofòbia, sinó sobre el tractament informatiu. Sembla mentida que encara hàgim d'aguantar periodistes que no en tenen prou d'informar quan el que s'ha de fer és informar. Si vols opinar, opines, al diari o al teu bloc o allà on vulguis, però que quedi clar què és informació i què és opinió.

Que no em vinguin amb lliçons, i menys els plumilles pijoprogres.


marc

Adrià Izard ha dit...

TV3, la seva!

reflexions en català ha dit...

Efectivament, Noctas, tal com molt bé diu el Marc, aquí no ens hem posat a debatre sobre l'actitud i les decisions de l'alcalde de Vic, sinó sobre el tractament suposadament informatiu que TV3 ha donat a una notícia, amb una entradeta del tot OPINATIVA que és exemple del que no ha de ser el periodisme.

josefina

Noctas ha dit...

Res a dir Marc, d'acord amb tu. Però a hores d'ara no es pot esperar res de Tv3! aquests et foten la opinió tripestit a la mollera en menos que canta un gallo:)

Dessmond ha dit...

No és pas per casualitat que TV3 només s'aguanti el dia que emeten Formula 1 o el Barça. Aquest tercermundisme informatiu és fruit de la premeditació.
No hi ha res com tenir carnet de progre per poder insultar alegrement i no haver de demanar mai disculpes. Encara que el fet sigui públic.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...