divendres, 7 de maig de 2010

Ens fan empassar el que volen
A aquestes alçades de la pel·lícula ja segur que gairebé tothom haurà vist i revist aquesta foto. A mi me la va ensenyar la meva companya de fatigues a Les Mesures, la Meritxell, que la va veure al facebook del Sergi Cava, fa uns quatre o cinc dies. Com que ja d'entrada -i no sé per què- no m'ho creia, vam mirar-nos la imatge amb un interrogant al cap i no vam tardar gaire a adonar-nos que era un muntatge, prou ben fet, però un muntatge. I que se n'adoni la Meritxell, que és experta en Photoshop, potser no té mèrit, però que me n'adoni jo, és perquè de veritat hi ha detalls que no quadren. Per exemple: les mans que l'Ibrahimovic té damunt del pit són totes dos les seves, i si realment aquest parell estiguessin tan arrambats com ens volen fer creure, els pantalons del Piqué, en aquella zona on se suposa que s'estarien tocant cuixa per cuixa amb els de l'Ibrahimovic, s'haurien de veure més arrugats, més aixafats. I l'element més sospitós per part de la Meritxell: que a la foto no s'hi vegin els peus del Piqué.

No hi vam donar més importància fins que avui, de visita fugaç per l'e-notícies, he tornat a veure la foto en format notícia i remetent a un escrit de la Mercedes Milá. No m'ho podia creure: desenes i desenes de comentaris sobre la foto i, el que és el pitjor, donant per fet que la foto era efectivament "robada", com han dit a la versió digital d'El Mundo! Però no només això, posant al google les paraules Ibrahimovic i Piqué, et surten webs d'arreu del món parlant de la foto i donant-li tota la credibilitat!

A veure, a mi si la foto fos real, tampoc m'escandalitzaria. És més, la trobo una foto molt maca, amb aquests dos trossos d'home (amb una predilecció especial pel Piqué, tot ho he de dir...). Però que s'hagi aixecat tanta polseguera i que ningú amb dos dits de seny encara no hagi qüestionat obertament i amb tractament de notícia que la foto és un muntatge, això sí que ho trobo escandalós de veritat. És la prova més evident que ens empassem tot el que llegim, tot el que veiem, que no qüestionem res, no posem en dubte res, no tenim ànim crític per a res!! ¿¿Hi pot haver res pitjor que aquesta actitud??

Un altre tipus de comentaris que no comparteixo gaire (Esther, no te m'enfadis!), són els que diuen que quin mal hi ha a veure dos hòmens en actitud carinyosa com aquesta, que si fossin dos dones ningú posaria el crit al cel. Doncs mireu, què voleu que us digui, digueu-me simple, anticuada o coses pitjors, però el primer que jo pensaria és que, efectivament, són homosexuals (que, repeteixo, no trobaria que fos pas cap problema), potser perquè no estic habituada a veure mostres d'afecte d'aquest estil entre dos hòmens i em xoca; no hi deu haver cap mal, en això.

Però en fi, per mi el gran drama d'aquesta història és que de veritat hi hagi tanta gent que s'ho hagi pogut creure.

josefina

8 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Sort que vivim en la societat de la informació. Com se'n riuran, de nosaltres.

A més, no hi ha futbolistes ni toreros homosexuals. Ho van prohibir.

marc

Ferran ha dit...

Per mi, el drama més drama és no poder estar al lloc d'Ibrahimovic, en aquesta foto, francament.

Núria ha dit...

Goita, aquest migdia he sentit parlar d'aquesta foto però encara no l'havia vist!!!
Marc, futbolistes homosexuals no n'hi ha quan parlem de futbolista mascle però si és futbolista femella, llavors ho són totes!! No és creïble ser dona, futbolista i que t'agradin els homes. I suposo que amb les toreres deu passar el mateix...

reflexions en català ha dit...

Haha!

marc

reflexions en català ha dit...

Si en la meva vida no hagués trepussat amb el meu ros d'ulls blaus particular, pensaria el mateix que tu, Ferran.

Núria, quanta raó!

josefina

Noctas ha dit...

Ondima gràcies Josefina. Jo me l'havia cregut al ciento pur ciento aquesta foto. Així doncs no són maricons...I jo que volia fer un escrit dedicat al Ibra, la bruixa del barça...llàstima!

síl ha dit...

Ai, doncs a mí m'encantaria que fossin parella la veritat! Són moníssim!
M'ha encantat el detall del pantaló, Jou! No l'havia tingut en compte!

Una abraçada!

John Anguer ha dit...

En realidad no tiene nada de photoshop, dile a tu amiga la "experta" que se mire bien la foto. En el reflejo del coche salen perfectamente los dos, uno con su chaqueta blanca y el otro de marron.
Eso no quiere decir que sean gays, solo son dos amigos hablando y gesticulando con las manos, seguramente se estavan dando la mano y Pique con la mano del otro cojida le golpeo el pecho a modo de "he tio venga, que no pasa nada, no te ralles".

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...