dimarts, 25 de maig de 2010

Idiomes


La reacció de l’espanyolisme més tronat (aquest sí que és ampli i transversal) al fet que ahir se sentissin diverses llengües al Senat (espanyol) m'ha fet pensar en aquest episodi de l’Anecdotologi de Francesc Pujols (Editorial, Dux, 2010, p. 135):

Idiomes

L’emperador Carles V deia: «El castellà és per parlar amb Déu; el francès, per parlar amb els homes; l’italià, per parlar amb les dones; i l’alemany, per parlar amb els ases».
A aquestes consideracions, Francesc Pujols afegeix: «I el català és per parlar amb un mateix».


3 comentaris:

Jaume Sanz ha dit...

Com a fan del Canosa, el tinc a la llista.

Noctas ha dit...

Intereconomia ahir per la nit...quin fàstic!!!

Dessmond ha dit...

El tema de l'idioma pesa com una llosa a Espanya. Franco i el seu aillacionisme va deixar Espanya endarrerida 40 anys més. O simplement va amb el seu ADN això del monolinguisme. Ara, deixa clar que no som espanyols els catalans. Clarissim.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...