dissabte, 29 de maig de 2010

L'oportunitat


El que hauria de fer ara l'Artur Mas és anar a veure l'Obama i la Merkel. Mirin, hem actuat així per responsabilitat, però no estem disposats a continuar depenent d'uns irresponsables com els espanyols. Volem decidir el nostre futur, entenent aquest exercici democràtic no estrictament com un referèndum d'autodeterminació. El que volem és decidir les nostres infraestructures, a què dediquem els recursos econòmics, l'aeroprt, el corredor mediterrani, la immigració, l'energia, la innovació, la sanitat. No volem que aquesta Espanya irresponsable ens robi cada any el 10% del nostre PIB, cosa que al seu país, senyora Merkel, està prohibida. No volem que ens diguin què i com hem de ser, quins són els nostres símbols nacionals i quines llengües han de ser obligatòries al nostre país. No volem que ens maltractin més. Siguin, vostès, també responsables i no posin pals a les rodes quan decidim seguir el nostre camí en solitari. Hem demostrat a bastament el nostre compromís amb Europa i el nostre tarannà democràtic, obert al món, emprenedor. Espanya no acceptarà mai una Catalunya dins d'Espanya que pugui prendre les decisions transcendentals per al futir del país. No acceptarà mai que Catalunya exerceixi com el que és, una nació. El dia que Espanya sentenciï que Catalunya només pot ser una autonomia més, espero que vostès, per responsabilitat, per esperit democràtic i de justícia, donaran suport a l'anhel de llibertat d'un poble mil·lenari que es resigna a diliur-se en un estat nació que el menysprea i l'escanya.

3 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Bona aquesta!

Anònim ha dit...

Això no ho dirà el Mas ni tan sols amb el país a la ruïna. Per moltea "Casa Gran" que vulgui vendre, tot plegat és només un neo-pujolisme del "peix al cove".

Andreu ha dit...

Jo tampoc crec que digui. L'Obama, i el Mas, tenen massa feina.
Però sí estic segur que l'únic nacionalista català que manté bones relacions amb la cupula del Partit Demòcrata (allà no són tant tancats ni aparellistes com ací) es en Mas o la seva gent.

De fet, l'unc partit convidat, i amb relacions bilaterals des de fa més de 10 anys, a les convencions demòcrates és CDC. I en Mas hi ha anat dues o tres vegades.

La resta, ni els coneixen, ni ganes.

Cordialment,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...