dijous, 20 de maig de 2010

Setmana de Francesc Pujols al Diccitionari


Encara que no puc dedicar-hi l'estona que voldria perquè es veu que la Maria naixerà abans del que prevèiem i se'ns gira moltíssima feina (parlo per mi: sóc funcionari però tinc i faig molta feina), a cal Diccitionari dediquem la setmana a Francesc Pujols, una iniciativa del gazofilàctic Puigmalet.

No cal dir que qualsevol aportació serà molt benvinguda i tindrem menys feina.

Us en deixo una que ja hem publicat i que a mi m'agrada molt. (El Puigmalet, a reganyadients, també ha acabat acceptant que és molt bona.)

Avui ja no se'n fan, de coses així

Autor: Francesc Pujols i Morgades (Barcelona, 1882 - Martorell, 1962), crític, autor dramàtic, poeta, humanista, historiador, filòsof i escriptor català.

Font: Vista al pròleg del llibre Anecdotologi de Francesc Pujols, d'Isidre Clopas i Batlle (Editorial Dux, 2010, p. 22), que el 1953 va escriure: "Al jardí de l'Ateneu, el filòsof de la 'Torre de les Hores' contempla atentament el lent transitar d'una tortuga. I resumeix les seves cavil·lacions amb una frase lapidària: 'Avui ja no se'n fan, de coses així.'"

Nota: La tortuga de la foto és, efectivament, la tortuga de l'Ateneu. L'he trobada al bloc del Guillem Carbonell, que el 14 de març del 2009 va fer l'apunt Foto de la setmana / La tortuga de l'Ateneu ja ha sortit ! És primavera!


2 comentaris:

vpamies ha dit...

Jo també la trobo fantàstica, encara que el Publili em sembla molt més clàssic que el Pujols. :-)

Què vol dir que la Maria ve amb pressa? Serem tiets abans d'hora?

Apa, ànims, que arriba el moment!

Puigmalet ha dit...

a reganyadients res, que ja vaig escriure sincerament que m'encantava.

vinga, parella que encara cobrareu el maleït xec!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...