divendres, 28 de maig de 2010

Spain: game over

Penso que el que va passar ahir al Congrés espanyol, amb tots els partits polítics, tret de CiU, tan enfonsats com la mateixa Espanya, sortirà als llibres d’història. És el començament de la fi d’Espanya, l’episodi simbòlic que convé als profes quan han d’explicar la història en pocs minuts. No, el que va passar ahir no és pas el salvament d’Espanya per part de CiU. El que va passar ahir va ser un punt d’inflexió que marcarà l’inici de l’esfondrament definitiu d’Espanya. Aquesta Espanya casposa, de pandereta, nou-rica, penosa, inculta, de segona o tercera fila. Fa poc vaig dir aquí mateix que CiU no em fa el pes, però crec que el resultat que CiU va treure ahir al Congrés espanyol no solament beneficiarà CiU i escombrarà els casos Alavedra i Prenafeta, sinó que també serà, o comportarà, un benefici importantíssim per a l’alliberament de Catalunya. És la gran humiliació d’Espanya. Un país que avui només s'aguanta per l'esport. Ara ja ha quedat demostrat que Espanya és un tigre de paper que fa figa pertot arreu. Què pensarà el món mundial d’un centredreta espanyol (PP) que diu no a una retallada ordenada per Merkel i Obama? Quin impacte tindrà en els espanyols i en els catalans aquesta misèria política espanyola? Ara tenim l'oportunitat, més que mai, de dir que no volem continuar aquest malson de partida. Per més burros i covards que siguem, l'oportunitat acabarà sent necessitat, obvietat. Per molt espanyol que et sentis, si vols el millor per als teus fills, això s'ha acabat. Game over. Insert coin?


5 comentaris:

Salvador ha dit...

Salvament d'Espanya per part de CIU? Aquests s'han de fer la propaganda tot solets perquè el PSOE ja els ha donat les gràcies dient que de dimissió de ZP i d'eleccions res de res, i el Rajoy ja els ha posat verds.

I parlant de salvament avui mateix una d'aquestes famoses agències de classificació ha baixat el rating de AAA a AA+

http://www.foxbusiness.com/story/fitch-downgrades-spains-ratings-aa-vs-aaa/

L'home del sac ha dit...

Van fer-ho i bé i van ser responsables. A més, només calia abstenir-se i prou... No crec que ara mateix ens convinguessin eleccions a Espanya i més quan l'alternativa és la que és... i ara el que compta és pensar més en les de Catalunya.

Jaume Sanz ha dit...

Ja tinc ganes de començar la nova partida, però ostres, com triga!!

Andreu ha dit...

Hi coincideixo, fil per randa, Marc.

Veus com no seria un cas escaduser?
Enhorabona pr l'anàlisi.

Cordialment,
Andreu

Noctas ha dit...

Quin gran article, Marc!!!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...