dimecres, 28 de juliol de 2010

La meva cadena preferida


No em direu que, des que tenim aquest invent de la TDT (Televisió Digital Terrenal, com li n'hi ha dit més d'un cop el Montilla), no coneixeu gent del vostre entorn, gens sospitosa de ser espanyolista ni pepera, que admeten que una de les cadenes que acostumen a veure sovint -davant del trist panorama que ofereixen la resta- és Intereconomía.

A casa nostra la veiem sovint. Ara mateix, que fa poca estona que el Parlament ha aprovat la prohibició de les corrides de toros, hem dit: posem Intereconomía, a veure com estan els ànims. El programa Dando caña (el nom ho diu tot) només parla d'això. Per tant, i primer punt a favor de sintonitzar Intereconomía, normalment fan debats de notícies que acaben de passar. Lluny dels pesats del 3/24 (Tot el que vols saber, quan ho vols saber, quin riure). Fa gràcia veure que no hi ha cap tertulià defensor dels drets dels animals, per exemple. És un altre punt que m'enganxa sovint a Intereconomía: hi ha molts programes de debat i tots els tertulians opinen el mateix, amb més o menys matisos, però tots estan d'acord. ¿Qui s'atreviria aquí a casa nostra a crear un canal com aquest però en versió independentista? Seria sensacional, a mi aquests d'Intereconomía em fan una mica d'enveja, per ser tan desacomplexats.

I veient els sms que van passant durant el programa, és clar que hi ha molts catalans -de tots els colors- que mirem Intereconomía. Amb el Marc pensem justament el que deia un d'aquests missatges fa pocs minuts: Si no tinguessin Catalunya, de què parlarien? La vida que els donem!

Bé, i al marge d'això, contents estem a casa nostra per la decisió del Parlament. La tradició no pot justificar una barbàrie. Jo estaria a favor de les corrides si, com passa amb la pesca controlada sense mort, el final fos seguir vivint, tant el torero com el toro.

josefina

5 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Són divertits però al cap d'un quart d'hora em superen, aquests ultres. M'ha fet gràcia aquest comentari del presentador: "No estamos a favor de boicotear los productos catalanes porque comprándolos, los estamos españolizando." Una frase que ho resumeix tot.

Al final ens acabaran expulsant, mentre alguns estaran negociant el concert econòmic. No hi ha restan espanyol com l'orgull. I els naZionalistes catalans els estem tocant molt la moral.

marc

vpamies ha dit...

Jo determinats canals els tinc directament desintonitzats. Així, quan faig zàping acabo abans. Quina porqueria que ens han colat amb això de la TDT!

reflexions en català ha dit...

Acabo de llegir a El Mundo el millor comentari sobre els toros:

"El que quiera hacer de toro, adelante."

reflexions en català ha dit...

Sí, arrel del que tu Marc exposes a la columna de la dreta, a mi m'agradaria que tant el Montilla com el PP m'expliquin ben bé aquest argument de la llibertat que esgrimeixen per estar en contra de la prohibició. La llibertat de qui? La llibertat de què? És que no ho entenc.

josefina

Jaume Sanz ha dit...

heu vist el reportatge d'Intereconomia sobre l'ús dels condons a l'Africa?

Espanya pura i dura: aguanteu fins al minut 1:13 i a gaudir-ne!!

http://www.youtube.com/watch?v=RKqtshiSJfE&feature=related

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...