dimecres, 21 de juliol de 2010

Crida a la Solidaritat per la Independència

M'he adherit al manifest a favor de la Crida a la Solidaritat per la Independència encara que no sóc gaire optimista sobre l'èxit d'aquesta iniciativa. Faré el que podré, que serà ben poca cosa perquè a casa nostra estem desbordats, però si hi ha moviment local, m'hi afegiré amb entusiasme. Calia aquest esforç, per patriotisme i per dignitat, tot i que ja sabem que la crida no tindrà efecte en l'establishment polític. Els espanyols, que no són rucs quan es tracta de gestionar la colònia, van emetre sentència sabent que l'endemà hi hauria Roja i sabent que al cap de quatre dies hi hauria eleccions a la colònia. Tots els partits parlamentaris de la colònia només són capaços de pensar en les eleccions, per més que ens vulguin fer creure, els uns (E), que ara sí que la independència va de debò; i els altres (CiU), que nosaltres decidirem. És veritat que n'hi ha de més seriosos i creïbles que d'altres i que ens cal un govern fort i recuperar la dignitat de la Generalitat i tot el que vulgueu. Però, senyors, Espanya ens ha declarat la guerra i la Crida a la Solidaritat està plenament justificada. El 2006, el Sostres deia que "són temps per a herois i volem les estrelles" (i ara, Sostres?). Ha arribat l'hora de plantar-nos, ni concerts econòmics ni dret de decidir sense límits quan el poble ho vulgui ni hòsties. Els susterfugis, que diria el Montilla, ja no em valen. Hem d'anar a Madrit, els que de veritat creiem en la democràcia i en la necessitat de governar-nos i que no ens robin, i dir-los: si no ens voleu tal com som, tal com nosaltres volem ser, engegarem un procés pacífic de divorci. O us comprometeu, ara mateix, a canviar la Constitució perquè Espanya sigui un estat plurinacional (o sigui, demanar l'impossible), o marxarem al final de la pròxima legislatura. Per dignitat i perquè volem que el futur sigui el que nosaltres decidim.

10 comentaris:

Noctas ha dit...

Aquesta cosa de la dignitat és molt relativa i el terme Colonia m'ha fet molta gràcia:)
Abraç

sànset i utnoa ha dit...

Em sembla una molt bona iniciativa. Ara, paicència i a veure com creix...


*Sànset*

L'home del sac ha dit...

La iniciativa és molt i molt bona. És el que necessita aquest país.
Els partits però, aniran a la seva i quedaran retratats altra vegada... Si no funciona la unió i en Laporta es presenta, té el meu vot.

Albert B. i R. ha dit...

La reacció dels partits amb representació parlamentària era d'esperar. No voldran afegir-s'hi cap d'ells. És l'hora, doncs, de provar de constituir una candidatura prou forta com perquè entri amb prou empenta al Parlament. Les persones que ho han engegat generen confiança. A veure com es desenvolupa els propers dies.

Indigeta ha dit...

Ja que parleu de'n Sostres:

http://www.salvadorsostres.com/

marc ha dit...

La Crida que votaré, si es fan les coses com déu mana, és la que ha de permetre que CiU no tingui majoria absoluta; la que ha d'impedir més tripartits; i la que ha d'empènyer CiU i bona part del seu 45% de votants no independentistes a desafiar l'Estat espanyol la pròxima lesgislatura. Per això em vaig reagrupar, i per falta de serietat de RCat me'n vaig desvincular al cap d'uns mesos. Ara faré el mateix: un vot de confiança i si em deceben, adéu-siau.

El que no pot ser és que continuem amb aquest establishment, totalment poruc i apoltronat. Cal una sacsejada a les urnes. I des de fora.

Xavi ha dit...

Oh, hem vist ja moltes capelletes, associacions, candidatures, plataformes electorals i divines providències, amb el que portem de legislatura. Quan hi penso, sembla que faci milenis del dia que ERC va posar el president lampista.

L'independentisme des de llavors ha canviat moltíssim. Som més, som més espavilats, som més diversos i cada vegada tenim menys por. En veure que el màxim que podien fer els espanyols a Arenys era enviar cent avis falangistes (cosa que s'arregla amb menys d'una furgoneta de Mossos), em vaig sentir reconfortat. Sé que no és l'únic que faran quan la cosa avanci, però la matusseria fou molt indicativa.

No sóc gens amic de messianismes, però en la Solidaritat hi confio, perquè no crec que en Tena s'hi hagi implicat a la babalà. El considero massa intel·ligent. Ell, Uriel i Laporta deuen pretendre evitar a tota la colla d'afiliats a Reagrupament que segons dius tu, són poc seriosos. Aquests són un mer subproducte de la maduració del sobiranisme, trobo. Que no ens desanimin!

En general, nembé.

marc ha dit...

Xavi,

Sí, noi, l'esperança és que l'independentisme ja arriba a tot arreu. Fins i tot n'hi ha un 15% al PP!

Ep, Jo no dic que els reagrupats siguin poc seriosos (hi ha de tot, com a tot arreu). Em refereixo a la junta.

(Llegeixo a l'E-notícies que el coordinador de la comissió del districte de Barcelona Sarrià Sant Gervasi, Josep Maria Minguell, ha presentat la dimissió i ha demanat la baixa de Reagrupament. "El motiu de la dimissió és 'l’incompliment per part de la direcció de Reagrupament del mandat de l’assemblea que demanava la participació en la Conferència Nacional del Sobiranisme'. "Altres motius son 'l’apreciació de falta de transparència en la direcció i la baixa qualitat democràtica del funcionament de l’associació'.")

Però espero que RCat se sumi a la Crida, amb generositat i renunciant, si cal, a les llistes (que no era una prioritat quan jo era a RCat). Per patriotisme.

Joan O. ha dit...

Jo ja no tinc forces per aguantar adolescents.
Una crida a la unitat dissenyada per assegurar-se el no de CiU i ERC? Què cony és això? Són tots espanyolistes menys les tres bessones? És això el que volen demostrar?
Si ens hem de creure l'argumentari d'aquesta gent més val tirar-se a la via.

reflexions en català ha dit...

Joan O.,

Si el LT és un adolescent, jo sóc un bebè.

El que s'ha de demostrar a les urnes és que no volem més tripartits i que volem decidir el nostre futur la pròxima legislatura. Amb una candidatura independentista al merge de CiU i E, és clar (perquè tenen altres interessos), potser ho aconseguirem.

Amb els que hi ha ara, segur que no.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...