divendres, 9 de juliol de 2010

Saps per què vull que perdi Espanya, flautista d’Amelín?


La Josefina m’ha fet mirar una estona el programa de l’Arús, ple de catalans que parlen en castellà, empleats del Conde que, és clar, odien el Laporta i el seu tuf catalanuf. Espanyolíssims fins a la medul·la, ells. Fins que li he dit que ja en tenia prou. Treu aquesta merda, Josefina.

Un dels tertulians, el Víctor Amelín de La Vanguardia, ha fet referència a un article que ha publicat al diari cancerigen. I què diu aquest flautista? (Poseu-li uns pantalons ben amples de ratlles, una camisa de venedor de mercat medieval i ja teniu el flautista d’Amelín.)

“Los telespectadores de Josep Cuní en Els matins de TV3 ya han respondido mayoritariamente que “NO” (sólo el 43% quiere ver ganar a España), igual que los radioyentes de Jordi Basté en El món en RAC1 (sólo el 21% quiere que gane España). O sea, que la mayoría de estos comunicantes radiotelevisivos prefieren ver perder a los jugadores que adoran (Xavi, Piqué, Puyol, Iniesta, Busquets...), ver perder a los jugadores que más alegrías les han dado, ver perder a los jugadores que juegan el mejor fútbol que jamás hayamos visto... Me diréis: es política. Ya sé: entiendo que los comunicantes de Cuní y Basté anteponen la política al fútbol, someten el fútbol a la política. Comprendido: el buen fútbol, el fútbol ganador, sólo se celebra si sirve a un particular sentimiento de patria.”

Mira, Amelín, jo no adoro aquests jugadors, m’agraden perquè són del Barça, però el Xavi, el Piqué, el Puyol, l’Iniesta i el Busquets no són el Rafa Nadal, no es representen a ells mateixos sinó que representen Espanya; i la selecció espanyola, el futbol, el bàsquet i l’hoquei patins són política.

I la política, la que fan els teus, Amelín, ens diu que els catalans no podem tenir seleccions oficials. Els teus, Amelín, dediquen moltes energies a coaccionar tota mena de federacions perquè no admetin les catalanes. Els teus polítics imposen sancions als esportistes que es neguin a jugar amb Espanya. Els grans patrocinadors espanyols imposen als de les motos l’obligació de fer la volta d’honor només amb la teva bandera. Els mitjans espanyols, quan fan entrevistes als esportistes catalans, sempre els fan preguntetes sobre el seu compromís amb Espanya, perquè no hi hagi dubtes.

Com vols que vulgui la victòria d’Espanya?

“parte de esos dos millones de telespectadores catalanes estarán deseando ver perder a los jugadores catalanes (¡así somos!).”

Tornem-hi. Si el Pau Gasol jugués una final del campionat del món de clubs contra el Barça, voldria que perdés, encara que al Barça no hi hagués cap català. No manipulis, Amelín. Jo vull que perdi Espanya, encara que estigui plena de mercenaris catalans, que és el que són gairebé tots els jugadors, catalans, espanyols i amelins: nois més aviat justets, sense cap compromís i molt condicionats per l’entorn, que amb deu anys volen fer l’atracament de la seva vida (i ben fet que fan) i que no volen problemes, sinó pasta i victòries.

Si Espanya no fos com és, no voldria que perdés; indiferència absoluta. Com que no sóc espanyol, no tinc cap interès que guanyi la Roja; i com que Espanya em menysprea, jo també.

"el buen fútbol, el fútbol ganador, sólo se celebra si sirve a un particular sentimiento de patria."

No és veritat. Espanya intenta jugar bé, com el Barça, i si vols ho celebro, però aquest no és cap argument perquè vulgui que guanyi Espanya. Tots els habitants del món han de voler que gunayi Espanya, doncs, tret dels holandesos, que es veu que juguen fatal.

Només barregem la política i el futbol quan ens convé, Amelín.


marc


4 comentaris:

Salvador ha dit...

No es tracta de veure guanyar o perdre uns jugadors sinó un equip que té un significat que va molt més enllà del futbol, sigui el Barça o sigui la Roja.

Per sort el mundial ja s'està acabant, a veure quin altre opi s'empesquen ara.

Anònim ha dit...

Encara que hi jugessin 11 catalans, la selecció espanyola no representa per a res Catalunya. Com si al Barça hi jugen 11 estrangers, continuaria representant el país. Perquè la representativitat no depèn de qui porti la samarreta, sinó de l'escut que hi ha a sobre.

Anònim ha dit...

Jo ara mateix amics meus estic de dol, no em parleu fins d’aquí a deu dies, que el negre de la tristesa cobreixi el meu cos, uns catalans han donat la Victoria a ESPAÑA no tinc paraules y les que tinc no les puc escriure. VICA CATALUNYA LLIURE.

NUVA ha dit...

Jo també vaig veure el programa de l'Arus. No saben de què parlen. S'emparen davant la frase "futbolísticament no entenem a aquells catalans que volen veure perdre a Espanya"... i quan ha estat separada la política del futbol?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...