dijous, 19 d’agost de 2010

flaixjosefino amb dedicatòria

Això és un flaixjosefino però volia ser l'excusa per fer un escrit força més llarg sobre alguns professionals del periodisme als quals admiro. M'he proposat escriure'l unes quantes vegades però fins ara no l'he pogut acabar perquè o se'm desperta el nen o se'm desperta la nena. Haurem d'esperar una temporadeta.

Tot i això, no puc ni vull deixar passar l'oportunitat de fer-li una dedicatòria a un dels periodistes que més admiro, tant per la seva professionalitat com per la diferència que hi ha entre ell i bona part dels que es dediquen al periodisme esportiu (i al d'altres àmbits). És l'Oriol Vidal.

A casa seguim amb autèntica devoció les seves cròniques al 3/24, sempre amb frases perfectes, les paraules precises, fugint dels tòpics i amb un domini de la llengua i de la redacció que li envejo. Ahir mentre dinava el vaig escoltar fent la prèvia de l'Sporting de Braga-Sevilla i em vaig aixecar de taula per apuntar una frase que em va semblar sublim. Definia les característiques del joc de l'equip portuguès, del qual va dir: "Domina el sospitós art d'adormir els partits." Sensacional.

5 comentaris:

Ferran ha dit...

Caram, m'has fet venir ganes de connectar-me a tv3.cat -Sento curiositat...

sànset i utnoa ha dit...

Doncs sí, en això coincidim.

Fet i fet, i dissortamanent, sembla que cada dia en quedin menys. Millor seguir els que valen!

*Sànset*

Anònim ha dit...

Mare de Déu dels Cels, quin flaixjosefino! Gairebé perdo el món de vista! T'has passat, noia!

Agraït (i pressionat), mirarem de mantenir el nivell en el que ens toqui fer.

Però ja sabeu que al Reflex també admirem cada cop més als de Cal Rèflex.

Una abraçada ben forta, supermami!
(Per cert, no sé si vau esbrinar que esperem un Martinet per a Reis. Ho vaig insinuar fa un parell d'entrades al bloc, hehe.)

Dessmond ha dit...

Doncs no sabia que encara es feien aquesta mena de perles a la Corpo.
Fa dies que miro ben poc la TV i encara menys la catalana.
Sempre és un bona alegria tenir notícies com aquesta.

Jaume Sanz ha dit...

Deixa'm afegir una noia valenciana que fa els esports al Catalunya Informació, que és boníssima (llàstima que no recordo el nom). Salut.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...