divendres, 6 d’agost de 2010

Intereconomía, la mía

Ja vaig escriure fa uns dies que, en les poques estones que tinc per mirar la televisió i que solen ser les de dinar i de la migdiada dels nens (que l'aprofito per asseure'm al sofà), la cadena que més dec mirar és Intereconomía.

Bé, aquest agost, pels volts de quarts de quatre, és que no hi ha cap altra opció, a no ser que t'estimis més els refregits, la ficció, el "ji ji ja ja" i la teleporqueria. Unes mostres, les dels canals que se'n diuen generalistes:

TV3: Alguna Pregunta Més?
La 1: telenovel·la
Telecinco: Sálvame
Antena 3: cine
Cuatro: Tonterías las justas
La Sexta: Sé lo que hicisteis
Al marge del 33 i La 2, amb documentals (a més del Saber y ganar, evidentment).

A Intereconomía fan un programa molt curiós, de dos quarts de quatre a dos quarts de sis, amb el madrileny nom de 'Café con hielo', i presentat per un senyor tot pintoresc, Juan Ignacio Ocaña, que no s'està de deixar anar garrotades contra el PSOE i el ZP però ho fa amb un aire fins i tot elegant, senyorívol, tot castís, ell. No li tinc la trajectòria seguida, a aquest periodista, però diria que deu venir del món de la ràdio. Té una bona veu, una molt bona oratòria i domina perfectament el 'tempo' del programa.

Només en veig els primers minuts: hi porten algú per parlar d'un tema d'actualitat, tres o quatre contertulians (tots de la mateixa corda, faltaria més), i donen pas a trucades i a missatges de mòbil. Podem discutir, perquè n'hi ha per discutir-ho, l'elecció que fan del convidat i dels tertulians, tot i que amb Intereconomía passa com amb el PP, que com a mínim saps de quin pal van i no se n'amaguen, no com els socialistes, els d'aquí i els d'allà.

Per exemple: dimecres parlaven de la vaga dels controladors aeris, hi van portar un tal senyor Capella que venia a ser un controlador contrari a la vaga. A la taula dels tertulians, si no em falla la memòria, hi havia un periodista de la casa, un membre del PP i el sociòleg Amando de Miguel, i la gran majoria de trucades que van rebre van ser de gent que es va tirar a sobre del tal Capella. És a dir: al plató (que sembla que és a la part del darrere d'un restaurant ben modernet) hi tenien gent que venien a dir el mateix, i eren les trucades les que feien generar el debat de veritat. Ara, ahir la cosa va estar més agafada amb pinces: el tema va ser especular sobre la possibilitat que el govern espanyol cobri deu cèntims per quilòmetre als transportistes, i així es van passar una hora castigant l'executiu de ZP. I és clar, en un cas així, la immensa majoria de trucades eren en el mateix sentit.

Doncs res, que a primera hora de la tarda, en l'únic moment del dia que puc (i necessito) seure al sofà, Interecomía és l'únic canal que m'ofereix debat sobre temes d'actualitat. Per tant, farta de l'enganyifa i la falta d'idees de 'TV3, la teva', doncs ara hauria de dir 'Intereconomía, la mía'. Ei, i hi ha una cosa clara: mentre els uns fan vacacions, aquests van fent i el seu missatge va penetrant. Això és l'únic que no em fa gràcia.

josefina

8 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Jo no miro Intereconomia per recomanació mèdica.

*Sànset*

reflexions en català ha dit...

Només cal veure les enquestes del CIS per comprovar que van fent forat. El que també és cert és que la dreta espanyola té molta competència als mèdia. A vewure qui la diu més grossa: El Mundo, La Razón, La Gaceta, ABC, Intereconomía, VEO7, Libertad Digital, etc.

En canvi, nosaltres no tenim res, ni de dretes ni d'esquerres, que sigui potent. Tot i això, nosaltres també penetrem (alguns més que d'altres) i la distància entre ells i noslatres cada dia es va fent més gran.

marc

Albert B. i R. ha dit...

Aquesta setmana he descobert que fins i tot tenen una emissora de ràdio pop, "Interpop" o alguna cosa així, en diuen. Cada hora, fan un mini-informatiu i la resta música de fa uns anys. Sembla que estan buscant tècniques més "sifisticades" per a impregnar tothom de la seva ideologia.

Ferran ha dit...

Els 10 dies que he estat de vacances a terres barcelonines, on es pot veure el canal aquest, m'hi he enganxat (alguna estona) més d'un cop.

Són uns putus freaks. Perdoneu, però algú ho havia de dir.

bacus ha dit...

jo diria que intereconomia i veo s'aprofiten de tenir els canals per estendre la seva ideologia i parlar de coses seriós encara que siguin sectaris ja que en els debats tots són del mateix pal.

en canvi els canals equivalents quatro/sexta és dediquen al insubstancial, la pandereta, series, 'esports', tetes i culs, xafardeig i la conya.

potser pq senzillament no en tenen cap d'ideologia (¿social-capitalisme?) per estendre que s'aguanti mínimament, és buida només és façana i bones intencions, encara perdrien vots i també pq el seu public canviaria de canal, a t5 potser..

Anònim ha dit...

EN AQUEST "PAJAROS" UN MONUMENT... O MILLOR UNA PLACA AL FOSSAR DE LES MORERAS FAN TAN PER L'INDEPENDENCIA DE CATALUNYA¡¡¡¡¡QUE NO FALTIN SISPLAU¡¡¡¡
JUGANT AMB BCN.

Ferran ha dit...

Estic del tot d'acord amb Jugant amb BCN: que no ens faltin, que fan més per nosaltres que tots els Carods, Carreteros i Laportes junts.

Andreu ha dit...

Benvolguda Josefina

Tu mateixa.
A mí,fa ja anys, em distreu molt, de debó, el Se lo que hicisteis, de la 6a., amb l'Angel Martin, la Patricia i elss col.laboradors. Humor simpàtic i consistència. Ara, tot son gustos particulars. La veritat es que mes enllà de la 1/2 hora, pel que sigui, em venç la bacaina.JA està be´.

A mi, ja fa temps, em preocupa això d'Intereconomia, i, sobretot, des de que vaig caure, un temps limitat, en la demagògia del Punto Pelota nocturn. Em recorda, 35 anys després, el Butanito radiofonic, amb algun català pel mig, una pretesa neutralitat falsa, i pura demagògia i propaganda del reial Madrit. Sortosament, als 3/4 mesos de seguir-lo, vaig decidir fer el mateix que amb el Butanito fa dècades. Mai mes sentir-lo, ma mes veure'ls.

Es una emisora,crec, tipicament madrilenyistapeperaextremadreta, es a dir, de l'esperanza aguirre a la superextremadreta colpista. I collons, orgzanitzada per ex de Ciudadanos i amb alguns catalans per allà. EL Vidal Quadras pontifica el que li dona la gana. Em sona a la televisio argentina peronista de sempre. Colpis,a sense dir-ho.

Bé. Ja està comentat.
Molts records,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...