dimecres, 29 de setembre de 2010

Fatjó, expiquet

El Gran Fatjó, conegut popularment amb el bonnom de Campaner de Maians, m'ha enviat aquest correu:

"Segons el govern de la Generalitat els serveis mínims s'han complert amb normalitat. ¿És per aquest motiu que avui ha circulat CAP autobús de l'empresa hispano igualadina/monbus per fer el trajecte d'igualada/barcelona? Els piquets no els han deixat sortir. Hi ha hagut gent que s'ha esperat més de dues hores a l'estació. Quan a l'oficina de l'empresa se'ls ha demanat un justificant conforme no hi havien hagut serveis mínims, la resposta ha estat que com que era vaga general no el podien fer. S'ha informat una parella de mossos d'esquadra: llibre de reclamacions i denúncia. S'ha demanat el llibre de reclamacions a l'empresa. Algú ha decidit per telèfon que se'ns fes el justificant. Mentrestant, al bar de costat de l'estació, el piquet després d'haver fet consumició, convida el propietari a tancar per la vaga. És el que el Govern de Catalunya entén per normalitat."

Ai, Fatjó, santa paciència. Quan manem natre el primer que farem és un decret que digui que això no sa pot permitir. 

Tanmateix, mestre campaner, us recordo que vós, al segle passat, vau fer de piquet. Puny enlaire, vau liderar un comando de piquets de carajillo i tanca el bar que va entrar al vostre institut i en va foragitar tots els burgesos i/o esquirolaires. Amb totes les nenes aclamant-vos, gran campaner victoriós, no en vau tenir prou i vau dedicar tot el matí a repetir els banys de glòria. Que ja no us en recordeu?


marc

2 comentaris:

Joan ha dit...

Per cert, parlant del Fatjó! Avui per una d'aquestes casualitats de la vida he fullejat "la vanguardia" a un bar mentre em feia un tallat. I he vist que la foto-denuncia on es veia un quadre de llum sense comptadors ni tapa i amb els fils pelats a un carrer d'Igualada era obra del Fatjó o del seu germà (disculpeu però m'he quedat amb el cognom i de noms no se qui es qui, si el gaiter o el campaner)

Lo gaiter de maians ha dit...

Benvolgut Joan
El Gaiter de Maians, mai ( però mai)s'ha fixat amb el quadres elèctrics que conviuen a la ciutat.
Tanmateix, et puc assegurar que qui obert la caixa i s'ha endut els cables és el Campaner !!!! ( sembla que els vol utilitzar per a unes descàrregues a uns piquets sindicalistes). Pur proselitisme !!!!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...