divendres, 1 d’octubre de 2010

Periodisme enllaunat

Nova i efímera secció a cal Rèflex.

El periodisme actual és, efectivament, una llauna de conserva.

Aquest vespre, al 3/24, l'home dels deports ha dit que el Pedrosa ha caigut per terra. Una persona normal hauria dit que el Pedrosa ha caigut, o que ha caigut a terra (perquè quedi clar que no ha caigut a la lluna). Però, ja se sap, ha caigut per terra és més normal, més de la gent del carrer, més obert.
Al cap d'una estoneta, l'home del trànsit ens ha repetit mil vegades que hi ha un carril tancat de l'autovia al seu pas pel Bruc, com si el carril fos la rampa mecànica de L'Illa. Queda més bé, més sofisticat, dir això que no pas dir que un carril de l'autovia està tallat al Bruc (o a l'altura del Bruc), i de pas ens imaginem que l'autovia va xino-xano, pas a pas, a la recerca del peatge perdut.

2 comentaris:

Ferran ha dit...

Algú va posar de moda determinades expressions, que amb el pas del temps han quedat com "LA" expressió.

Xungo, el periodisme d'avui dia. Xungo.

David Gálvez Casellas ha dit...

"A dia d'avui", per exemple?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...