dijous, 18 de novembre de 2010

Verd esperança és poc

Ahir dimecres ens van arribar els primers pamflets de propaganda electoral. Són de CiU, Plataforma per Catalunya i Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (un nom tan llarg, amb una abreviació també tan llarga com ICV-EUiA, que ja fa mandra d'entrada). En alguna estoneta lliure que he tingut m'he llegit per sobre el decàleg del Compromís Anglada: Primer els de casa. Hi ha alguns punts en què puc estar d'acord com per exemple abaixar els impostos, suprimir l'impost de successions, "renovar aquesta casta política parasitària i obrir processos de llistes obertes", i fer inspeccions molt més rigoroses als comerços que els immigrants obren amb tanta facilitat quan molts empresaris i emprenedors d'aquí es queixen sovint de les traves i la burocràcia tan feixuga amb què es troben quan volen obrir un negoci. Però la demagògia de Plataforma per Catalunya clama al cel: no només són perilloses les bandes de llatinoamericans, tampoc crec al cent per cent que es donin més beques als immigrants que als d'aquí, no comparteixo que la sanitat pública estigui saturada únicament pels immigrants, i tampoc considero que s'hagi de donar preferència a contractar "desempleados autóctonos en los servicios, empresas y obras públicas" quan és ben sabut que la capacitat de treball i de responsabilitat no té res a veure amb la nacionalitat de cadascú. Vull dir que, per posar un cas, si el meu ajuntament busqués un paleta per posar-lo en plantilla, i al lloc hi aspiren un del poble que és un gandul i no treballa fi, i un romanès que a part de ser treballador (sense que això vulgui dir fer més hores que un rellotge) fa bé la feina, doncs penso que està clar a qui caldria contractar.

La propaganda de CiU no me l'he llegit amb gaire atenció, com que ja sé que són els bons, com diria l'admirat i respectat Andreu... M'agrada (però no m'acabo de creure) el missatge d'optimisme, la carta de sempre que (m')escriu el candidat a president, i del decàleg en destaco la cita als pagesos en el tercer punt, i sobretot aquesta referència reiterada que el Mas fa a la intenció de poder tenir un govern "fort i amb la gent més preparada". Moltes expectatives em comença a crear, el futur govern de CiU. Me'ls miraré amb lupa, els nous consellers. Bé, amb una lupa no gaire microscòpica, tenint en compte el meu (des)coneixement de tot plegat, hi hi.

Ara, la propaganda amb què he rigut de valent ha sigut la dels del 'Verd esperança'. És que no poden fer més riure. I m'ho miri com m'ho miri em costa entendre que mantinguin la intenció de vot! ¿Als que els van votar fa set i quatre anys no els ha caigut la bena dels ulls? ¿O és que tots han viscut de la mamella? Entre les sis "solucions d'esquerres", els recursos típics de sempre: "Més política social per fer front a la crisi", amb més treballadors socials, més mestres i més metges, que no diuen amb quins diners els contractarien, però sobretot "aturar el canvi climàtic, tancar les nuclears i impul-sar (sic) les energies renovables". Iniciativos, a veure, vosaltres no governareu mai en solitari, això està clar. Però heu estat set anys al govern i ¿què heu fet per tancar les nuclears del país? ¿M'ho podeu explicar? ¿O heu anat fent temps fins a tornar a l'oposició per demanar-ne el tancament? Increïble. L'apartat més sucós del seu díptic és el requadret on pretenen explicar "Què ha fet ICV-EUiA amb el teu vot?" els quatre últims anys des del govern. I fixeu-vos què s'atreveixen a escriure: "Ha garantit que no patirem més sequeres." Olé, olé i olé!!! I tot perquè el Baltasar va anar a veure la Moreneta. Mai els ho agraïrem prou. No ens porteu l'esperança, no, ara ja estem salvats del tot. La península Ibèrica acabarà sent un desert però sempre quedarà el trosset de Catalunya, que gràcies a la vostra gestió potser arribarà a ser una selva i tot. El que no em queda gaire clar és: ¿Com ho heu fet, perquè a Catalunya no hi torni a haver mai més una sequera? ¿Què n'han de dir, els hòmens del temps? Sou uns genis, vosaltres sí que sou "los putos cracs!".

josefina

6 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Haha. Abans t'he dit que no et passessis gaire amb els pastanagues i no m'has fet cas.

Hauré de vigilar quina papereta agafes el 28-N, ja ho veig. Et veig bastant pirata.


m.

Núria ha dit...

Mira, el mateix em pregunto jo. Quan diuen que tancaran les nuclears els dic: i amb 7 anys no heu tingut temps de fer-ho? Vaja, és que feia 7 anys que no els sentia parlar de les nuclears. També han dit que amb ells no hi haurà cap transvasament. Redéu, si per culpa d'ells una mica més i ens quedem sense aigua al Segre! Sort que la Moreneta ens va donar un cop de mà i va prendre "cartes en l'assumpte"!!!
A mi, aquests companys i companyes, com dirien ells, ja m'han demostrat que són pura demagògia i hipocresia.

Isidre ha dit...

Si noia, aquets verds són terribles !!! Amb set anys i no han tancat cap nuclear...Malament,malament...
Però estic ben tranquil perquè CiU amb 25 anys de Govern va aconseguir l'autodeterminació d'una nació sense estat. Gràcies CiU !!!
Ah si i vigileu perquè ells no pacten MAI amb el dimoni (PP) menys quan els hi convé a Madrid (es que son molt bons catalanetes)...
I ERC amb set anys ha aconseguit que Catalunya sigui una potència mundila amb...què, exactament? I si, han lluitat i molt per la independència, és veritat... No ho recordava
I perquè fa al primer de la teva llista (NO vull ni escriure el nom), que vols que et digui d'aquesta XUSMA és millor ni parlar-ne foten fàstic.
Salut.
P.d La cosa està difícil. I perdoneu les faltes.

Albert B. i R. ha dit...

Sobre PxC són la demagògia al màxim exponent. Una persona que ha estat militant de la ultra-dreta prometi "regeneració democràtica" fa riure.
CiU només proposen més del amteix, un "peix al cove" renovat amb una cara somrient.
El cas d'Iniciativa és ben espectacular. Amb el seguit de cagades que han anat cometent tots aquests anys (els ridículs més suprems d'aquest govern els han protagonitzat ells) sembla mentida que no tinguin un gran càstig electoral. Molt bo això d'evitar la sequera!

Eduard ha dit...

Espereu a rebre la propaganda de Siudadanus, no té preu. Ara es veu que són el quart partit independentista amb possibilitats d'obtenir representació: "Ens rebelem per la convivència en front als que volem la independència". Uf. La veritat és que no sé si fa riure o plorar, però diu molt de la profunditat de la classe política actual.

Andreu ha dit...

Benvolguda Parella (Josefina & Marc),

Si, aquests "verds" estan verds perpètuament per a gestionar amb cara i ulls res de res. I com més temps passa pitjors són. Per a mí, des de que els va deixar en Ribó no arriben ni a mediocres.

Gràcies per l'esment, Josefina. Normalment en rebo d'altri, menys agraïts. Ara que, per altres motius , pujo cada 15 dies a la Vall de Lord com un llampec (pujar i baixar el mateix dia), a veure si alguna vegada em puc reservar unes hores per a (prèvia comunicació) anar-vos a conèier i saludar personalment. Vaja, si no us importa. Seria d'aci a uns mesos, segur, i quan no hi hagi cap eleccio en dança. I res de política, en sentit partidari. Per què, gràcies a Deu, encara hi ha coses més importants que la política.
Cordialment,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...