dimarts, 2 de novembre de 2010

La cagada de Convergència

Encara no em puc creure que Convergència patini d'aquesta manera. L'última sortida del senyor Homs, "si no governem sols, desistirem del concert econòmic", ¿és una bona estratègia per mobilitzar l'electorat?, ¿o és una gran cagada? ¿Com es pot trair d'aquesta manera les persones que confien que amb CiU al Govern s'aconseguirà un finançament just? És completament absurd. És com si sortís ara el Laporta i digués: "Si no tinc majoria, renuncio a lluitar per la independència." O el Rivera: "Si no tinc majoria, deixo d'atacar la llengua pròpia del meus país." Etc. Serien la riota de tothom, no? Doncs és això el que CiU ens ha dit avui: no lluitaré pel que em sembla que és just si no tinc majoria absoluta, si no governo soleta. I als votants i als no-votants de CiU, que us bombin.

Si no hi hagués la candidatura de Solidaritat, segurament hauria votat CiU a les eleccions, sempre que no sortís algú destacat de CiU dient coses com aquesta. Perquè, vejam, si CiU planteja el concert econòmic (o la nova versió, el pacte fiscal), és perquè considera que el finançament de Catalunya és injust i que hi ha una àmplia majoria de catalans que volen un finançament just. (Aquesta és la trampa que han muntat i en què cauran.) Si CiU pensa que la prioritat de Catalunya és el concert i no la independència és precisament per això, no? És viable i ho vol la majoria. ¿Doncs per què supedita la seva gran aposta electoral al fet de governar en solitari? ¿No havíem quedat que el més important és la voluntat del poble? (Dret de decidir fins allà on vulgui la gent, diuen.) ¿Artur Mas no es veu amb cor de defensar el que pensa que és just independentment que tingui majoria aboluta al Parlament? Encara més: Si CiU exigeix la majoria absoluta per negociar el concert amb "comoditat", ¿què es pensa que demanarà el PP quan arribin les eleccions espanyoles? Una mayoría suficiente para no tener que depender del chanataje de los nacionalistas. Això vol dir que, amb una mica de sort, el PP accedirà a rebaixar un parell de punts el dèficit fiscal de Catalunya si necessita uns quants diputats de CiU (no el govern autonòmic de CiU) per governar tranquil, i llavors sortirà el Mas a proclamar que Catalunya ha aconseguit el millor finançament de la història. Us sona, aquesta cançó? Són els cicles de sempre.

Estic al·lucinat, de veritat.

6 comentaris:

reflexions en català ha dit...

A mi també m'han deixat molt parada i estranyada, aquestes declaracions.

j.

Anònim ha dit...

Mira que parlen ben poc (saben que, senzillament, recolint el descontentament amb el tripartit en tenen prou) però cada cop que obren la boca és per a cagar-la. Tot plegat demostra què tindrem i CiU governa altre cop: una versió renovada del vell i caduc peix al cove. Res més.

L'home del sac ha dit...

Saben perfectament que això del concert econòmic és una fantasmada totalment impossible d'aconseguir. Si s'inventen alguna excusa per no haver-lo de demanar i poder pactar unes quantes molles amb el govern ecspanyol de torn, doncs molt millor per ells.

Andreu ha dit...

Parella, benvolguts!

Ho entenc, però no ho comparteixo.
Estem ja al novembre, o sia, a tutti pleni de campanya electoral, o sia que marxa i més marxa.
Quan el destgovern tripartit es gasta el que no té, en això de quasicomprar vots amb l'operacio ni-ni , quan adjudiquen obres passsats els 4 anys, quan baixen peatges a les zones dels barons dels tripis, fora dels 4 anys,.. no pretendreu que els bons vagin de sants, inmaculats, tot el novembre. Que fa 30 anys que són coneguts, en massa cantonades, emboscades i cabronades. I això anirà in crescendo. O sia que una mica de populisme també es bó, a veure si arriben alguns vots més.
Quan el camp de joc està plé de fang, i els ontrincants van a ostia va ostia bé, fins i tot en Xavi s'ha de defensar i posar alguna planza i fer faltes.
Les campanyes amb els socialistes baixllobregatins desesperats són això. Un pressing catch, sense acords previs ni comèdies. Això dura nomes fins el 27. Una mica de paciència que ja queda menys. Però en veureu més, de petites xuleries dels guanyadors de les eleccions (pressumptes). Es pressing catch i ens hi juguem molt. I mai han anat de primera comunio. Si ho haguessin fet estarien enterrats amb cal o expatriats.Són els bons, però no són angels. De cap manera. Estem al món real. I ara, i no us molesteu, em ve al cap el títoldel bestseller d'en Sandro de fa uns anys (85.000 exemplars venuts, amb els beneficis per a una ong). Benvinguts al món real.

Per cert, que el tó d'aquell (pamflet?) l'independenstista, tampoc es que sigui gaire o gens modèlic, i, mira, cal aguantar-lo fins que s'acabi la jugadeta.

No són sants ni angels. Però són els bons.Això si. Per a la majoria de la gent, es a dir, la realitat democràtica.

Bona nit,
Andreu

Jordi Vàzquez ha dit...

A Tortosa retirarien els símbols franquistes...però no ara!.
És la seva cultura:
http://www.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/325377-bel-transformaria-el-monument-pero-no-ara.html

Jesús (Xess) ha dit...

Potser del que tenen por és d'anar a Madrid acompanyats d'un altre partit i que aquest li falli a última hora i pacti qualsevol baixada de pantalons amb el Gobierno amigo.
Una cosa semblant a la que li passa al PSOE basc amb el PNB, que és qui pacta realment amb Madrid.

Pressing catch?? Home, això és pur teatre, tot pactat, assajat i escenificat. En tot cas amb els sociates el que hi ha és un "valetutto" en el que els cops baixos i les traïdories sempre les posen ells.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...