dijous, 23 de desembre de 2010

Laporta al Parlament

Un apunt rapidíssim perquè el Josep vol dinar i la Maria és a punt de despertar-se, però si no el faig ara ja no el faré. Acabo d'escoltar la rèplica del Mas al Laporta durant la segona tanda del debat d'investidura. No m'agrada el to paternalista i alliçonador que fa servir el futur president cap al Laporta, gens ni mica. M'agrada el Laporta, avui no ha llegit, sap parlar bé, se sap fer entendre i no li veig complexos de cap tipus. Un vividor, diuen que algun diputat convergent ha dit que és. Ah, com si no hi hagués molts altres diputats que no ho siguin, de vividors. Quins pebrots.

Al Laporta li deuran recriminar tota la legislatura que Solidaritat no té programa, que només parla de la independència i bla bla bla. Però és que, m'ho miri per on m'ho miri, al meu país no li veig cap altra sortida. I l'ambigüitat de CiU em fa molta por. Si ara, amb aquestes sentències del Suprem, no som capaços de plantar-nos, què passarà? És l'hora de la veritat, amics de CiU, a veure com defenseu el país ara que la nostra dignitat és a les vostres mans.

I encara sobre el Laporta: aquest menyspreu que es nota cada cop que parla, aquestes rialletes de burla, aquesta ràbia d'alguns i enveja d'uns altres, demostra també el nivell i la qualitat dels diputats d'aquest país. És evident que el Laporta molesta, i que el tindreu com un gra al cul durant quatre anys al Parlament. I ja només per això m'alegro molt d'haver votat Solidaritat. Espero que no es converteixi en un dels "vostres". Enmig d'aquest ambient anti-Laporta no puc deixar de pensar que fa quatre anys el Mas i el Montilla van protagonitzar espectacles patètics per fotografiar-se amb ell. No ho oblidem, perquè aquests detalls compten.

josefina

12 comentaris:

Joan ha dit...

Jo avui no l'he escoltat, però l'altre dia em va fer el mateix efecte que a tu. Aquest to paternalista d'en Mas em va semblar totalment fora de lloc. Això de recriminar-lo publicament perque no havia saludat al Montilla ho vaig trobar ridicul.
I aquest atac a que SI no te programa també es patetic. Jo l'altre dia del Laporta al Mas li hagues replicat que pot ser SI no te programa, però que CiU tingui al programa treure l'impost de succecions només perque a Madrid no el tenen i per evitar "evasió de capitals" fins i tot a costa de possar en risc les finances de la Generalitat li deu semblar "un bon programa".
Estic segur que Laporta i companyia cada cop adquiriràn més "maneres" i aquest to paternalista ben aviat desapareixerà.

Isidre Escorihuela ha dit...

Perdona, però el Laporta costa una miqueta d'empassar...Senzillament no me'l crec... I si no al temps !!!
Que no sigui un Nomen a la catalana a rebentar el Parlament...
De fet cada país te el que es mereix...
O no?

reflexions en català ha dit...

Algú ho havia de dir.

m.

Núria ha dit...

Ho trobo indignant. Aquesta mofa constant cap en Laporta no hi era quan se'l rifaven tots els partits, no? Ahir el renya en públic i avui li diu que no té arguments. A veure si s'atreveix a parlar-li igual al López Tena. Suposo que se'ls ha de desqualificar d'alguna manera. Fan molta nosa...

reflexions en català ha dit...

El to paternalista potser desapareixerà, però el menyspreu continuarà. I tant! Bàsicament perquè l'únic punt que SI té al programa és el que voldrien tenir els de CiU. I llavors, quan veuen que el germà petit entra al Parlament i parla sense complexos del problema real de Catalunya (el PUNT del programa), els entra la ràbia.

Si CiU continua així, tocant els collons amb 'l'únic punt del programa', per part meva promoeto una bel·ligerància permanent.

Perquè, a veure, fer puntets al programa tampoc no costa tant (potenciarem l'emprenedoria, retallarem departaments, afavorirem els pagesos, etc. No costa tant gestionar la gàbia). El que a mi m'interessa és saber com CiU pensa afrontar la retallada de l'Estatut, per exemple. No han dit res en aquest sentit, com si no hi hagués hagut sentència, i ara fan el mateix amb la sentència del Suprem: no passa res.

El que he trobat a faltar per part del Laporta és més contundència: només tenim un punt al programa perquè pensem que aquest punt és vital per aconseguit tots els que vostè té al programa i uns quants més. Quan aarrbi l'hora de votar un llei, tranquil que ja ho farem, i més democràticament que vostès perquè les decisions que afectin el territori les decidiran els adherits de SI al territori. En canvi, els que prenen les decisions a CiU són quatre. Serem més deomcràtics que vostès.

Em penso que el Mas no ha tingut sort. Serà un bon president, sí, però estic convençut que li hauria agradat més governar la provínica feliç de fa set anys, que no pas el país devastat i emprenyat d'ara, un país que aquestst anys que vénen demanarà una gran sacsejada. Encara no tinc clar que el president estigui a l'alçada de les circumstàncies. Ell voldria que fos la legislatura anticrisi, però pensa només en termes econòmics. La crisi és molt més complexa i els atacs que rebem i rebrem també són de tipus identitari.

Pacte fiscal i dret de decidir sense límits. Conceptes massa ambigus que no tenen futur en una societat que voldrà claredat.

m.

reflexions en català ha dit...

Benvolgut Isidre,

Ja m'hauria agradat, en la meva etapa de periodista a Andorra, que hi hagués hagut un Nomen plantant cara i replicant al Forné. Aquesta gent penso que a vegades i en alguns llocs com un parlament, hi és necessària.

j.

Moisès (política colonial) ha dit...

Què un diputat de CiU a Laporta li digui "vividor" és sarcasme, quina colla , els saquejadors del Palau, del 3% o més, de la compra-venda d'alcaldes, del "cas Treball" etcètera.
Quina tropa.

Anònim ha dit...

El que em va agradar molt va ser la contrarèplica del Laporta. El to del Mas és del tot intolerable. Es comença a mostrar tal com és, amb tota la seva prepotència. Se li han pujat molt ràpid els fums. Però ara li ve el primer tema difícil de gestionar i la seva resposta ha estat patètica. Malament comença!

jordina ha dit...

Jo tot el matí he sentit la ràdio, però el discurs del Mas és veritat que he estat incapaç de seguir-lo. Només he despertat quan, com sempre, dóna les gràcies a l'Helena, i a part d'un to paternalista se li posa un to de marit perfecte i ensucrat. Em farà molta pena veure que és veritat que se li pugen els fums abans d'hora, perquè la tasca que té per fer no és fàcil, i més val que es deixi de tanta imatge, i es posi a solucionar coses que necessiten bon cop de puny. I també em sap greu veure que una colla de gent que ha viscut de la política sense fer-ne, critiquen amb tanta soltura al Laporta. Potser és que la seva talla professional i humana s'ha encongit de tants anys de no fotre res. Ànims, Laporta, no defalleixis i mica en mica se'n desemmascararà més d'un.

L'home del sac ha dit...

Jo també estic content d'haver votat a Solidaritat. Només espero que enmig de tanta burla en Laporta no se'n vagi un dia de la bola i en faci alguna de les seves al Parlament... he de reconèixer que tota la confiança no l'hi tinc... encara que de moment ho està fent bé. Espero també que li donin protagonisme a en López-Tena, que és un molt bo parlant.
Ahir en Laporta va estar bé, va començar una mica nerviós però va acabar molt bé. Avui ha estat una mica al revés, ha començat bé, sobretot dient-li això de l'ambigüitat i algunes coses més que les ha explicat molt bé, però algunes coses em penso que no calien. Per exemple lo de dir-li que li falta humilitat, o dir que haurien de demanar perdó per haver-nos portat a la crisi i tot això... era una mica populista. A més que s'ha repetit en alguna cosa. No pots estar cada dia dient que l'autonomisme ens ha portat a una crisi moral i econòmica, perqùe tampoc és ben bé així...
Com deia en Sostres ahir a la Vanguardia, està molt bé que al Parlament hi hagi algú repetint veritats com a punys, però si no es fa pesat. Espero que siguin originals i sàpiguen reinventar el seu discurs, perquè quatre anys dient exactament el mateix no pot ser.

Andreu ha dit...

Tal faràs, tal trobaràs-
Dita popular.

Jo crec que el President Mas s'ha contingut, avui i dimats, de contestar al líder d'un subgrup de 4 diputats, que n'epserava aconseguir, com a mínim, 10/12, i que ha confós el Parlament amb una penya del Barça, quan ell es dignava anar-hi quan era President, ja fa mesos i mesos.

Artur Mas li ha dit cada vegada, davant la demaògia mancada de contingut, i la molt escasa educació mostrada al'hemicicle pel veí d'en Rivera, que ds de la majoria no se'ls considera adversaris. Que més vol? Declarar-lo President d'Honor per disposar d4 4 diputats?

Però qui s'ha cregut que és amb menys del 4% dels vots? Una minoria mot minoritària, com els Riverita's no ciutadans i tampoc gaire educat.

Com pot dir que parla en nom de la majoria dels catalans? Un 4% no es majoria: minoria molt baixa i poc significativa.

Els qui ja estan preocupats són gent de l'estat major de la minoria de la Soli. Més que en Puigcercos, a qui li van molt bé aquestes intervencions televisades on-line on es comprova qe no s'ha preparat res el nou nat, que nomes sap repetir els conceptes dels mmetings, i que no sap encara que coi farà allà, quan el mes de febrer ja s'hagi complert els dies de gràcia. I mancar a comissions, mira, no es notarà gens, però quan manqui als plens tothom se n'adonarà.

Jo crec que , en Jan, si vol, i sobretot si deixa de seguir les indicacions parlamentàries de l'ocellot Uriel Bertran (l'expert???, en què) podria, poc a poc, anar-se guanyant una posició positva al Parlament, però les urgències de tot tipus, i tambe polítiques (municipals, que??), el fan estar en baixa forma, perque fer política, seriosament, no es com al joc de la piloteta, és una altra cosa molt més seriosa i molt menys frívola.

De moment, crec que hauria d'estar content, desprès de les tonteries que ha dit a l'hemicicle, de que en Mas no els consideri adversaris.

Però em dona la sensació que en 100 dies, no més, el peix Laporta haurà de canviar molt, i crec que ho pot fer, aquest desastrós començament que ha fet a la seva nova feina.

Voldria suposar que són nomès dos factors: la manca de colces sobre taules, per a estudiar abans les coses que vol dir o comunicar, i la malèvola influència d'en Bertran, en les formes i en els continguts.

Tot i això és el seu problema evidentment. La investidura és la fase més senzilla i còmoda per a un diputat. Desprès ve la feina i la duresa de debó.Val més que s'hi acostumi. Pel seu propi camí polític.

Bones Festes a tothom!
Cordialment,
Andreu

Andreu ha dit...

Tal faràs, tal trobaràs-
Dita popular.

Jo crec que el President Mas s'ha contingut, avui i dimats, de contestar al líder d'un subgrup de 4 diputats, que n'epserava aconseguir, com a mínim, 10/12, i que ha confós el Parlament amb una penya del Barça, quan ell es dignava anar-hi quan era President, ja fa mesos i mesos.

Artur Mas li ha dit cada vegada, davant la demaògia mancada de contingut, i la molt escasa educació mostrada al'hemicicle pel veí d'en Rivera, que ds de la majoria no se'ls considera adversaris. Que més vol? Declarar-lo President d'Honor per disposar d4 4 diputats?

Però qui s'ha cregut que és amb menys del 4% dels vots? Una minoria mot minoritària, com els Riverita's no ciutadans i tampoc gaire educat.

Com pot dir que parla en nom de la majoria dels catalans? Un 4% no es majoria: minoria molt baixa i poc significativa.

Els qui ja estan preocupats són gent de l'estat major de la minoria de la Soli. Més que en Puigcercos, a qui li van molt bé aquestes intervencions televisades on-line on es comprova qe no s'ha preparat res el nou nat, que nomes sap repetir els conceptes dels mmetings, i que no sap encara que coi farà allà, quan el mes de febrer ja s'hagi complert els dies de gràcia. I mancar a comissions, mira, no es notarà gens, però quan manqui als plens tothom se n'adonarà.

Jo crec que , en Jan, si vol, i sobretot si deixa de seguir les indicacions parlamentàries de l'ocellot Uriel Bertran (l'expert???, en què) podria, poc a poc, anar-se guanyant una posició positva al Parlament, però les urgències de tot tipus, i tambe polítiques (municipals, que??), el fan estar en baixa forma, perque fer política, seriosament, no es com al joc de la piloteta, és una altra cosa molt més seriosa i molt menys frívola.

De moment, crec que hauria d'estar content, desprès de les tonteries que ha dit a l'hemicicle, de que en Mas no els consideri adversaris.

Però em dona la sensació que en 100 dies, no més, el peix Laporta haurà de canviar molt, i crec que ho pot fer, aquest desastrós començament que ha fet a la seva nova feina.

Voldria suposar que són nomès dos factors: la manca de colces sobre taules, per a estudiar abans les coses que vol dir o comunicar, i la malèvola influència d'en Bertran, en les formes i en els continguts.

Tot i això és el seu problema evidentment. La investidura és la fase més senzilla i còmoda per a un diputat. Desprès ve la feina i la duresa de debó.Val més que s'hi acostumi. Pel seu propi camí polític.

Bones festes a tothom!
Ben cordialment,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...