divendres, 28 de gener de 2011

Continuem ben engabiats


Si no vaig votar l'Artur Mas és perquè no m'agrada que el meu president continuï buscant solucions autonomistes a un problema molt greu. Després que avui hagi anunciat una retallada del 10% en la despesa pública, que hagi culpat de la situació actual els governs espanyol i tripartit, i que hagi reclamat que es garanteixin per a Catalunya "els mateixos ingressos que l'any passat", he pensat que vaig fer bé de no votar CiU.

Catalunya s'està enfonsant, i mentre les regions més riques d'Alemanya, que tenen el sostre de solidaritat (o subvenció) en el quatre per cent, n'estan fins als nassos i diuen prou, aquí, on la solidaritat amb els germans espanyols és del deu per cent, no solament no som capaços d'exigir que deixin de robar-nos sinó que també ens avisem que encara ens hem d'estrènyer més el cinturó. Més pobresa.

Suposo que el senyor Mas deu estar molt desorientat, com ens passa a molts. Estem vivint una època de crisi, però sobretot de Gran Canvi. Penso que amb aquesta estratègia actual, el Mas està condemnat al fracàs més absolut. I no descarto que això peti, socialment.2 comentaris:

Isidre ha dit...

Marc, socialment fa dies que ha petat... Tant sols falta que algú encengui la metxa

Dessmond ha dit...

Comparar Espanya amb Alemania és una mica forçat. Perquè no és cert que els alemanys diguin "prou" en el quatre per cent perquè estan fins els nassos. Són uns termes pactats en un escenari que res té a veure amb la disputa Catalunya-Espanya. L'altre gran diferència és que a Alemània tots van a una per questions pàtries. I aquí, a Catalunya, tothom va pel seu vent. Una diferència a tenir en compte. Perquè ens condemna a la inferioritat de condicions.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...