dilluns, 31 de gener de 2011

Voldria parlar de les municipals

Fa molts dies (de fet, des de poc després de les eleccions del 28-N) que tinc ganes d'escriure sobre les municipals. Tinc començat un esborrany però no m'animo a publicar-ho. Me l'hauré de mirar i remirar unes quantes vegades més. És el que passa quan fa vint anys que a Ribera d'Urgellet tenim per alcalde (de CiU) algú que, com se sol dir, el dia que a col·legi explicaven què era la democràcia, ell no hi va anar.

j.

12 comentaris:

reflexions en català ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
reflexions en català ha dit...

El passaré al Julian Assange.

m.

L'home del sac ha dit...

Anés o no a l'escola, si ha estat tants anys com alcalde, és perquè la gent el deu haver votat...

reflexions en català ha dit...

Home del sac: la gent el vota per diversos motius, i no pas exactament perquè el considerin un bon alcalde. No sé si m'explico. Al marge que fins ara no s'ha pogut presentar mai una llista alternativa amb prou força i convenciment per guanyar-lo. Cal gent molt valenta, per enfrontar-se a aquest home.

j.

Anònim ha dit...

AQUI A BARCELONA,FA TRENTA ANYS QUE GOBERNAN "LES ESQUERRES",AIXO ES UN DIR ESCLAR,I DE DEMOCRACIA POQUETA PREGUNTA A CIUTAT VELLA....A HORTA....AL POBLE NOU..... PERO MENTRES ELS VOTIN,PER ALGUNA RAO SERA.
JUGANT AMB BCN.

Anònim ha dit...

si no sou de Ribera i/o no coneixeu el personatge, no us podeu fer idea del què és. Comparar-ho amb la "falta de democracia" d'horta, o d'on sigui és una falta de respecte (involuntària i comprensible, aixó sí) pels que l'hem patit i el patim.

Anònim ha dit...

Però és alcalde perquè la gent l'ha votat, no? Què ens passa? tant costa canviar el sentit del vot?!

Anònim ha dit...

Pel que comentes, és tot un personatge. Ni una alternativa? espero amb impaciència el post!

Miquel ha dit...

Tot i saber que no és cap consol sapigueu que el vostre poble no és l'únic lloc on succeeixen aquest tipus de coses.

reflexions en català ha dit...

"Si és alcalde és perquè la gent el vota, no?" Aquesta és la pregunta que em sol fer tothom amb qui parlo del tema. ¿Què passa? ¿Ara resulta que anem tots de súper democràtics per la vida o què? ¿O és que no sabem que en llocs més i menys petits les victòries electorals poden ser més o menys netes? ¿N'heu sentit parlar mai, d'allò que se'n diu 'armes electorals'? Està clar que si un és alcalde és perquè ha tingut uns vots. El tema de fons és com s'aconsegueixen 'alguns' d'aquests vots. I crec que m'explico amb una certa claretat.

j.

Noctas ha dit...

jijijijijijji fina ironia...

Anònim ha dit...

j.:
t'expliques molt clar sobretot pels que sabem de què i de qui parles. Inclús trobo valent i atrevit (i temerari!!) dir el què dius obertament. et felicito per la valentia.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...