dijous, 17 de març de 2011

Recollir el vot independentista per pactar amb els autonomistes

Esquerra ja té el que volia, que no és pas la unió dels independentistes, ni aquest insult de “recollir l’esperit de la manifestació del 10-J”, sinó tenir més possibilitats d’arribar al 5% dels sufragis a Barcelona i assegurar-se unes quantes cadires (a l’Ajuntament, al Consell Comarcal i a la Diputació, ja que els vots aniran a parar a E). Fa gràcia que el Portabella digui que no és un acord “conjuntural, puntual, dictat per la imminència de les eleccions municipals”.

Ja veurem com s’acaba aquest canvi sobtat dels uns (E) i dels altres, o altre (Laporta), que han vist la llum i ara només tenen l’afany de construir, de sumar. Ja veurem si els barcelonins s’empassen aquest trago.

(Per cert 1: Al web del partit del Laporta encara hi ha el manifest electoral de Solidaritat Catalana per la Independència, on es diu que “una prova que cap dels partits tradicionals amb representació parlamentària han cregut veritablement en el projecte independentista és que les seves proclames sobiranistes o bé es mantenien en l’ambigüitat (CiU) o bé eren un exercici de pura retòrica accessori a programes polítics destinats a gestionar l’autonomia i a perpetuar l’espoli fiscal acceptant sistemes de finançament injustos (ERC)”. Com maduren alguns en poc temps...)

(Per cert 2: ¿El Joan Ridao encara pensa que el Laporta es un “divo” que va encapçalar “un fenomen populista i demagògic puntual, fins i tot de caràcter personalista”?, ¿que “no hi ha independències exprés, com fan creure alguns profetes de l'independentisme naïf, que han cuinat un plat ràpid en la Thermomix, que no volen veure la complexitat inherent a aquest procés ni la complexitat del món actual”?)

Però vaja... El que em sembla escandalós és que, d’entrada, els Laportabelles diguin que s'avindran "a donar suport a la formació més votada”. O sigui que volen recollir “tot el vot independentista que s'ha dispersat” per acabar pactant poder amb el Trias o l’Hereu (que són molt independentistes, ells), sempre que CiU i PSC no tinguin majoria absoluta, és clar. Perquè donar suport tots sabem què vol dir, oi? No hi ha cap possibilitat de no donar suport i formar part de l’oposició?

Aquest és l’objectiu: quatre o cinc regidors i entrar a l’equip de govern de la ciutat per manar. I punt. No hi ha res més, res.

m.

1 comentari:

Núria ha dit...

Sabeu què penso? I tan de bo no m'equivoqui:
Els votants que encara quedaven d'ERC no els agradava en Laporta i això d'ara no crec que els faci molta gràcia.
Els votants de SI ho van fer perquè estaven decebuts d'ERC i, amb en Laporta o sense, continuaran votant SI i més després de veure el que ha fet.
Hi ha gent que va votar ERC o CiU que no van votar SI perquè hi havia en Laporta. Haurien ara de fugir també d'ell.
Aquests d'ERC són uns envejosos que han cregut que un sol paio va ser capaç de treure 4 diputats en 4 mesos i ara ho volen ells. Però les faules ja diuen que l'envejós que roba el que tenen els altres per aconseguir allò i més acaben molt malament.
Crec que ERC es fotarà una patacada molt gran a Barcelona perquè no arreplegarà els vots dels de SI i perdrà els dels seus que encara hi confiaven. En sortirà beneficiat en Trias.
Per cert, m'agrada el candidat de Barcelona per SI. L'he seguit en alguna tertúlia i és coherent, educat i sap parlar.
Creieu que seré prou bruixa per encertar-la?

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...