dimecres, 20 d’abril de 2011

Treballa com un suec encara que siguis de l'Hospitalet

“Si pogués fer un regal a la propera generació, seria la capacitat de riure’s de si mateixos.”
Charles M. Schulz


En aquest país nostre aviat no podrem fer broma de res, amb la complicitat d'alguns que es fan dir missatgers. L’eslògan que ha triat l’empresa V-Energy Drink (una beguda energètica, es veu) per fer una campanya publicitària, Treballa com un suec encara que siguis de l’Hospitalet, ha fet que l’alcaldessa (PSC) s’hagi esquinçat les vestidures i amenaci d’anar al jusgat. "És una falta de respecte." "Atempta conta allò més preuat que pot tenir una persona, en aquest cas, la dignitat dels ciutadans de l'Hospitalet."
Doncs a mi em sembla un eslògan molt ben trobat, enginyós i amb un joc lingüístic i energètic tan evident i inofensiu que em fa una mica de llàstima aquesta alcaldessa que es pensa que l’empresa V-Energy Drink considera que els veïns de l’Hospitalet són uns ganduls. I una mica penós el diari que ho reflecteix d'aquesta manera.

El que podrien fer els de la candidatura de Solidaritat a l’Hospitalet és dirigir-se als seus conciutadans amb aquest missatge independentista humoristicoseriós: Viu com un suec encara que siguis de l’Hospitalet.

3 comentaris:

Núria ha dit...

Molt aguda aquesta! Però no sé si els d'Hospitalet ho entendrien...

reflexions en català ha dit...

Segur que alguns de l'Hospitalet l'entenen, no pas com algun anònim covardet que volta per aquí.

Noctas ha dit...

Quina pell més fina...plenament d'acord amb vosaltres!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...