dimecres, 11 de maig de 2011

CiU: 'Amb optimisme' a Ribera d'Urgellet. ¿A qui voleu enganyar?

Per les municipals es fan més evidents que mai contradiccions clamoroses. Una és que els partits d'abast nacional difonen un missatge general, global, que a vegades no té res a veure amb les persones que defensen les seves sigles en pobles i ciutats. Un cas claríssim d'això que dic és el de CiU amb el nostre alcalde de Ribera d'Urgellet. Encegats per l'èxit incontestable de les eleccions al Parlament del novembre passat, els convergents vénen ara missatge d'optimisme, de pensar en positiu, de bona gestió, am bil·lusió, capacitat de treball, empenta i bla, bla, bla, bla... Molta retòrica, al cap i a la fi. I clar, enfrontes tot això amb el senyor Antoni Capdevila, alcalde des de fa vint anys del nostre municipi, i veus que no té res a veure el que ens explica la carta que avui ens ha arribat a casa, amb el que ell ha fet i desfet en dos dècades. Anàlisi ràpida de la carta:

El primer paràgraf és per vendre el que s'ha fet en aquests vint anys: serveis bàsics, infraestructures, recuperació de patrimoni, millora de les telecomunicacions, espais lúdics, sanitat... Bé, tot plegat són coses d'aquelles que dius: només faltaria que en quatre legislatures no s'hagués fet res de tot això. (Ostres, per cert, ni una paraula de la llar d'infants, la gran promesa de les últimes dos campanyes. Que estrany. I ni una paraula d'urbanisme, tampoc. Bé, ara que hi penso, ja no parlava d'urbanisme fa quatre anys, ¿per què ho hauria de fer, no?).

El segon paràgraf vol mirar al futur. Al marge de molta frase buida d'aquella que als discursos i a les cartes cal dir perquè és el que queda bé i fa semblar el que no és, parla, atenció, de "gestió transparent i eficaç a l'abast dels ciutadans, (...) i sobretot consens, diàleg i participació. L'ajuntament és de tots i per a tots, i governar no vol dir manar, vol dir servir les necessitats del poble, i sou vosaltres els qui ens les feu presents". Bé: de transparència en aquests vint anys, ZERO. Això d'eficaç no ho discutiré perquè per als seus interessos i per als d'alguna altra gent com a mínim sí que ho ha sigut. Ara bé, que parli el senyor Capdevila de consens, diàleg i participació, i que em digui, ell, que governar no vol dir manar, és la mostra més evident que d'una banda ens pren per idiotes, i per una altra, que segueix pensant que pot enganyar (i de fet així ho fa) a molta gent. L'última frase ja m'imagino que deu ser fruit d'una gran ment experimentada en màrqueting polític: "Perquè des del passat, estem millorant el present amb vista al nostre futur." He, he!

Jo penso que si la gent de Ribera d'Urgellet no es troba lligada de mans per cap compromís ni cap favor estranys, i i té només una mica d'esperit crític, ha de veure a la força que estem davant d'un gran engany, i que després de vint anys potser ja n'hi ha prou. I que no es confonguin: aquesta il·lusió, la força, el coratge i les ganes de treballar que diuen que tenen els de la candidatura de CiU no és patrimoni exclusiu seu. Al contrari, miro la seva llista i dubto que algunes de les persones que la formen responguin gaire a aquests trets.

Però bé, ja se sap que la campanya electoral és això. Només un últim apunt sobre el lema: entenc que siguin optimistes perquè saben que ho tenen guanyat, i com es diu en futbol, sense baixar de l'autobús. Però nosaltres també som optimistes, i penso que d'il·lusió i sobretot de coratge per estar disposats a enfrontar-nos políticament a aquest alcalde, en tenim força més. Apa, AIRE!

josefina

9 comentaris:

Moisès (política colonial) ha dit...

Ja ho diu el meu company,el gran Oriol Juqueras, Catalunya és com Sicília.

David Manzanera ha dit...

Em dona la sensació que darrerament s'està deixant de banda el partidisme per el "personalisme", la gent, lguns, votem a qui té un clar objectiu i una direcció ferma i coherent, cosa que aquest home……Vosaltres podeu! Ànims i sort!

Anònim ha dit...

"Perquè des del passat, estem millorant el present amb vista al nostre futur."

Hahaha, bonísssima.

Segur que la frase és seva i devia quedar supersatisfet després d'escriure-la. Goita què m'ha sortit, tu.

S'ha de tenir molt poca vergonya per escriure el que has marcat en negreta. I no sé si deuen sentir vergonya altres membres de CiU a l'Alt Urgell que coneixen el personatge. Però, és clar, no hi poden fer res.

Catalunya no és Sicília, però a Catalunya encara hi ha molt franquisme sociològic.

m.

reflexions en català ha dit...

Moisès, Catalunya no és Sicília però Ribera d'Urgellet sí que s'hi assembla una mica. Ja m'enteneu.

David, tu perquè ets jove i tens criteri pots deixar de banda els partits i votar les persones en unes municipals. Però t'asseguro que hi ha gent que no és capaç de veure-ho d'aquesta manera. Sense anar gaire lluny, ahir vaig parlar amb la meva tieta de la Seu i em diu: "Sí, ja sé que vas a una llista, el que no m'agrada és el partit amb què hi vas." Per sort no vota a Ribera. O a les eleccions de fa quatre anys, un senyor del Pla que ara és mort, quan li vaig preguntar què pensava votar em va respondre: "I què vols que votem? Doncs Convergència," i això que aquest home no era gens amic de l'alcalde, però encara es pensava que votava el Pujol. És així, sobretot entre la gent gran. I per això, i ho seguiré dient aquí i on faci falta, els responsables i els còmplices principals del que passa a Ribera, són els dirigents de CiU. Els d'aquí i els de més enllà. No tot s'hi val, per mantindre una alcaldia. No tot s'hi val. Dit això, gràcies pels ànims!

j.

Política Colonial ha dit...

http://blocs.mesvilaweb.cat/moisesmarti

Jordi ha dit...

Hola!!!
Diguem que estic d'acord amb tot el que dius menys amb una cosa.
Aquest any si vol guanyar no només haurà de baixar de l'autocar, sinó que haurà de jugar i jugar encara que sigui amb joc brut. De fet ja ho està fent fa temps.
jordi

reflexions en català ha dit...

Jordi, lo teu sí que és optimisme i no pas el que pretenen vendre aquests convergents de fireta.

AIRE!!

j.

Anònim ha dit...

La Generalitat ha hecho un plan comercial para el aeropuerto de La Seu. Habiendo la possibilidad de alargar la pista a 1550 metros en direccion a Adrall.
Pues, su Acalde tarradellas dice que es mentira, que no se hara porque el no quiere y ya ha firmado el convenio que incluye el alargamiento.
Eso, para que sepais quien teneis en vuestro municipio.......voy a ser prudente y lo dejo a vuestra imaginacions.
Os aconsejo no votarle.

reflexions en català ha dit...

Viam, que per culpa no sé de què ha passat al servei de blocs hi ha hagut comentaris que se'ns han esborrat, i com a mínim volia deixar constància de la resposta que li havia fet al Jordi, aquest senyor optimista, que al seu costat l'optimisme que pretenen vendre els convergents és de pa sucat amb oli!

AIRE!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...