dijous, 26 de maig de 2011

De què aneu, convergents?

Deu fer un parell o tres d'anys vaig criticar aquí mateix els 25 diputats del PSOE a Catalunya que van votar a favor que els esportistes estiguin obligats a competir amb la selecció espanyola. No he trobat l'apunt però em sembla que els qualificava de botiflers i d'antidemocràtics.

Ara resulta que ERC presenta una proposta al Congrés per alliberar els esportistes de l'obligació de competir amb La Roja i CiU s'absté a l'hora de votar. Com podem qualificar aquesta actitud?

Els espanyols dediquen moltes energies a coaccionar tota mena de federacions perquè no admetin les catalanes. Els grans patrocinadors espanyols imposen als de les motos l’obligació de fer la volta d’honor només amb la seva bandera. Els mitjans espanyols, quan fan entrevistes als esportistes catalans, sempre els fan preguntetes sobre el seu compromís amb Espanya, perquè no hi hagi dubtes. Tot això ens ho podem empassar perquè manen ells, però és gravíssim que ho facin amb la nostra complicitat.

Tal com ha dit el senyor algú ho havia de dir, aquesta llei "suposa un atemptat contra la llibertat individual" i és com la mili, "un servei esportiu obligatori".

En canvi, els no-nacionalistes acusen ERC de barrejar polítca i esport (hehe), i al loro amb l'argument del sociata de torn: "sense aquesta clàusula, un president 'independentista' com Joan Laporta hauria pogut impedir que els set jugadors del Barça assistissin a la selecció i per tant possiblement l'equip de Vicente del Bosque 'no hauria guanyat el mundial'." Boníssim.

El vot de CiU és il·lustratiu, depressiu, evacuatiu i preservatiu. L'objectiu: fer la viu-viu i no em toquis el voraviu.

Si demà un esportista català decidieix no competir amb La Roja, cometrà una infracció molt greu. Amb l'asbtenció de CiU.

Us estic començant a agafar mania, eh?


m.

9 comentaris:

Jordi Vàzquez ha dit...

L'argument del PSOE és molt bó!. Afegir que només 2 estats europeus obliguen als seus esportistes a participar a les seleccions.

reflexions en català ha dit...

No cal que et digui que jo de mania ja n'hi tinc, a CiU. I ara estaré al cas de totes aquestes jugadetes que fan tant aquí com a Madrit. No tenen vergonya i jo ja me n'he cansat.

j.

El porquet ha dit...

CiU ha jugat tota la vida a la Puta i a la Ramoneta. A mi no m'ha agafat pas per sorpresa.

Ara, val a dir també que l'estratègia els surt bé, i als resultats electorals em remeto.

reflexions en català ha dit...

Els resultats electorals són els que són perquè hem tingut un tripartit nefast, bàsicament, i perquè la gent té por i necessita confiar en algú. Ja veurem què passa d'aquí a uns quants mesos.

Estic convençut que amb aquesta ambigüitat permament CiU no té futur. Només els que transmetin misstages clars se'n sortiran.

m.

Anònim ha dit...

NO ENTENC DE FUTBOL!!!
Peró si tinc clar que per mi es una tema nacionalista. Per tant; si fa un gol un català s'ha de dir arreu i no callar com si fos espanyol, SRS. HA SIGUT UN CATALÀ!!
S'hauria de deixar escollir als jugadors de qualsevol equip que juguin amb la selecció amb quina bandera volen anar. Que els obliguin a l'espanyola, vale, només si al costat hi ha la catalana.
A part d'un sentiment nacionalista, en aquests moments es un tema turistic que ens dona de menjar.
CATALANS SOM ELS MILLORS!!!!
montse

Jaume ha dit...

Bo Marc. Crec que l'excusa convergent ha estat que s'ha presentat la moció quan s'està gestant una modificació de a llei de l'esport, com si algú esperés que aquesta modificació canviés alguna cosa en aquest aspecte

reflexions en català ha dit...

Montse,

Una societat democràtica no pot obligar ningú a posar-se una samarreta. Si Espanya ho fa és perquè està malaltona.

Jaume,

És una excusa vergonyosa. Sembla mentida ques ens tractin d'imbècils d'aquesta manera. El fet que hi hagi molts imbècils que els voten no vol dir que la majoria de votants de CiU i bona part dels ctaalans siguem imbècils. Però, és clar, quan ets a l'altar tot es veu d'una manera ben diferent.

En qualsevol cas, ens prenen elpèl. És com si Solidaritat presentés una proposició de llei per declarar la independència i CiU digués que ja s'està treballant en aquest tema i que es debatrà "en el seu moment".

A més, com bé dius, aquí qui mana çes l'aparell de l'estat central, i ja pots fer les lleis qu vulguis, que Espanya continuarà obligant els nostres a suar la Roja.

m.

Ferran ha dit...

"Començant"? I pensar que jo els havia votat unes quantes vegades, anys enrere. Veient el que he vist en els últims mesos, m'agafa mal de panxa només de pensar-hi.

ps: t'ha faltat "de la punyeta", "..., convergents de la punyeta" ;)

Anònim ha dit...

Uns amb interesos a Ribera d'Urgellet.
Doncs, ara haurem de continuar fent la riatlla al Toni.
Desitgem que dintre 4 anys ja no hi sigui.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...