dimecres, 25 de maig de 2011

Democràcia real, ara (i sobre l'independentisme)

1. No sé quants d'aquests que acampen a la plaça de Catalunya s'assabentaran que Solidaritat Catalana per la Independència ha posat en marxa "l’Espai Democràcia de referèndums electrònics. Des d’aquest espai podrem decidir, tots els adherits de SI, el sentit del vot del grup parlamentari en relació amb els temes que no van formar part del programa electoral amb què ens vam presentar a les eleccions al Parlament de Catalunya". Aquest va ser un dels motius pels quals em vaig adherir a SI. Un pas més cap a la democràcia real. Molt bé, així m'agrada. Que n'aprenguin els partits de sempre. Deixem-nos de propostes sobre banderes i continuem així.

2. En aquest país estem ben sonats. Fa quatre dies la independència ocupava la centralitat política, tot déu deia que no tenia cap argument per defensar l'unionisme, i ara, després de la victòria de CiU i el PP a les eleccions municipals catalanes, amb l'empenta inestimable de La Vanguardia, ara resulta que l'independentisme s'ha enfonsat, que la gent només està preocupada per l'atur i la immigració, i que feu el favor de tocar de peus a terra i d'amagar a l'armari el 10-J, les consultes, la indiganció per la sentència de l'Estatut, l'ofensiva ultranacionalista espanyola, etc. A treballar, collons! Doncs bé, quan els votants (els votants, no els catalans) s'hagin despertat d'aquesta il·lusió (CiU i PP, els seriosos, ens salvaran), el problema real de la nostra gent, que és molt tossut, tornarà, i ho farà amb més força que mai; encara més quan d'aquí a dos anys el pacte fiscal hagi fracassat i continuem instal·lats en una crisi més que profunda.

2 comentaris:

reflexions en català ha dit...

Si ja tenia decidit no tornar a votar CiU mai més perquè segueixen donant recolzament a l'alcalde d'aquí, aquests possibles pactes amb el PP més ultradretà i anticatalà ja han acabat del tot amb l'estima que havia sentit cap a Convergència.

j.

Anònim ha dit...

Anys enrere CIU era un partit molt diferent al que es ara, tot i estant units amb UNIO.
Ara, penso que son iguals que el PP, o mes radicals.
Aquest últims anys he vist, que qui realment m'ha fet mal ha sigut CIU, i al pendre una determinació sembla que hagin posat la banya en un forat, tinguin o no tingin raó.
Ho tenen massa cregut i es creuen els SENYORS i nosaltres la PLEVE.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...