dijous, 11 d’agost de 2011

Eleccions espanyoles i democràcia

Mentre en aquest coi de municipi sembla que visquem en ple franquisme, polític i per tant sociològic, mentre els partits de tota la vida van col·locant parents i amics a les diputacions i als consells comarcals amb un bon sou però sense dedicació exclusiva (no fos cas que aquests assessors s’avorrissin allà tancats durant 8 hores i que no poguessin dedicar-se a les seves coses), mentre continuem sense poder decidir res que no siguin els partits (no les persones) que ens han de governar, a Solidaritat Catalana per la Independència exercim la democràcia.

Una de les raons per les quals em vaig adherir a SI va ser la promesa que tindríem veu i vot en els temes que no s’incloïen en el programa electoral (un programa que ja vam ratificar, i per això ja no cal insistir-hi). Ara tenim l’Espai Democràcia, on ens demanen que triem, que votem, una de les quatre opcions de la pregunta següent:

Solidaritat Catalana per la Independència ha de presentar-se a les eleccions a les Corts espanyoles?
  1. Sí, en coalició amb altres forces polítiques independentistes. Però en el cas de no haver-hi acord, SI no ha de presentar-se.
  2. No.
  3. Sí, en coalició amb altres forces polítiques independentistes. I en cas de no haver-hi acord, SI ha de presentar-se en solitari. 
  4. Sí, en solitari.
No cal dir que els resultats d’aquest referèndum seran vinculants i que la meva opció és la primera, com ja he apuntat algun cop aquí mateix. Més que res, per entrenar-nos de cara al 2014, quan la unió sí que serà  vital. A més, si Esquerra va sola i acaba amb el Ridao de número u, és possible que es quedi sense representació a Madrit. Això sí, a la metròpoli no s'hi pot anar a fer autonomisme, i això l'Executiva Nacional de SI em sembla que ho té bastant clar.

A més de votar, a l'Espai Democràcia també podem deixar-hi la nostra opinió, que poden llegir tots els adherits.

Que n’aprenguin.

m.

P. s.— Eps, veig que al diari Ara també es pot triar el número dos de CiU a Madrit, hehe. Qui preferiu que acompanyi el Duran? Tingueu en compte que l’Oriol ja s’ha ofert públicament per anar a Sus Cortes (quin fart de riure), i el partit decidirà. Però vosaltres trieu, trieu…

2 comentaris:

L'home del sac ha dit...

Jo crec que a les espanyes no cal anar-hi a fer res, però si aquestes eleccions són un primer pas cap a un pol sobiranista, doncs benvingudes siguin. Si hi ha unitat, votaré; si no n'hi ha, que no m'hi esperin.

reflexions en català ha dit...

Ja som dos.

m.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...