dissabte, 15 d’octubre de 2011

Segrestades: en desacord amb Solidaritat

Si el López Tena volia posar en evidència el provincianisme del nostre desventurat país, hauria pogut buscar altres exemples, com ara aquests que col·lapsen el Twitter amb jo no acato i el que fan cada dia és acotar el cap i canviar de llengua; aquests col·legis públics que fan immersió en castellà i no passa res; aquests periodistes que ens informen d'un cas de violència domèstica a Dos Hermanas; els que demanen a Espanya l'anul·lació del judici contra el president Companys; aquests que ens conviden a posar el CAT a les matrícules; els que volen fer veure que tenim un estat quan en realitat tenim una gestoria; ara també em ve al cap el senyor Duran i Lleida, i us recomano aquest article del Xavi Rull, que es pot llegir de cop o com una novel·la, una mica cada dia; o aquests que diuen que votarien en un referèndum i a l'hora de la veritat es cagarien (em sembla que són més dels que ens pensem).

(Ah! La pregunta de l'enquesta de l'ARA, em sembla, no especifica quan s'hauria de celebrar el referèndum. La pregunta no és: Si demà se celebrés un referèndum... sinó Què votaries en un hipotètic referèndum. És el de sempre: jo votaria sí,  de la mateixa manera que a mi m'agradaria que al món no hi hagués guerres, la culpa és dels altres, jo reciclo, etc. I una altra cosa: que la gent diu mentides a les enquestes ho corrobora aquest 40% que afirma que se sent tan català com espanyol. Mentida podrida, nois. A veure: en una final del Mundial entre Catalunya i Espanya, amb qui aniries?)

Però no cal fotre la pota d'aquesta manera amb la intenció de deixar en evidència aquesta actitud tan nostrada que és el provincianisme. Si les cooperants segrestades fossin tres, una espanyola, una catalana i una francesa, i si el Parlament hagués fet una declaració de suport a la catalana i a l'espanyola, llavors sí que Solidaritat (o el López Tena) tindria raó.

(Per cert, una menudesa: la declaració de la comissió de cooperació i solidaritat del Parlament, sense SI, diu: "exigim que s'alliberin sanes i estalvies", quan hauria de ser "estàlvies". Es perdona, la febre de les retallades ja les té, aquestes coses.)

No tinc clar si primer va ser la proposta del López Tena (refusada pels altres perquè no incloïa la segrestada de Madrit) i després la declaració de la resta, o al revés. És igual. Encara que SI tingui raó quan diu que "un xofer de Metges Sense Fronteres ha estat ferit en el segrest" i "no en diuen res perquè no és espanyol", no pots criticar els altres pel fet que "només es mobilitzen en els casos espanyols" i tu actuar de la mateixa manera. Si en comptes de madrilenya fos de Sant Sebastià, què? Solidaritat hauria fet una proposta de declaració sense la basca?

"Ens solidaritzem amb les cooperants segrestades, el xofer ferit i les seves famílies." I prou.

m.

4 comentaris:

Alfons López Tena ha dit...

Vaig proposar que s'incloguessin tots tres, les cooperants segrestades i el xòfer ferit, i es van negar perquè, segons ells, no tenia res a veure una cosa amb l'altra, un xòfer ferit amb unes cooperants segrestades. Vaig proposar que, si s'excloia el xòfer, l'única raó de fer la declaració des del Parlament de Catalunya era que havia estat segrestada una catalana, perquè no s'havia declarat res quan els segrestats no eren catalans, i que llavors l'espanyola no havia de sortir en la declaració, com no sortia el kenyà ferit. També s'hi negaren, volien les dues cooperants i ningú més. Per això em vaig negar a signar la seva declaració i vaig fer una de pròpia.

reflexions en català ha dit...

Doncs penso que si t'haguessis quedat amb la primera proposta, amb els tres implicats, els hauries deixat en evidència. L'altra no té sentit.


m.

L'home del sac ha dit...

Tens tota la raó. Haver presentat la dels tres...

Jaume ha dit...

d'acord amb el Marc

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...