dimarts, 29 de novembre de 2011

Ple extraordinari de Ribera d'Urgellet

Avui hem tingut ple extraordinari, no perquè hi hagués assumptes d'una gran urgència per debatre, sinó que ja hem comentat alguna vegada que lo habitual a Ribera d'Urgellet és que hi hagi plens extraordinaris i els menys habituals són els ordinaris, que són cada tres mesos. He sortit del ple amb una emprenyamenta de nassos, amb aquella sensació de ràbia i d'impotència que es té quan se senten coses que mai pensaries que es podrien dir o fer en un ambient de democràcia, de diàleg, de participació, i això tan maco que l'equip de CiU va prometre a la seva carta electoral (perquè després encara ens haguem de sentir dir que són gent de paraula!).

L'equip de govern ha votat en contra de dos mocions nostres amb uns arguments deplorables al meu entendre, clar, perquè ells tot ho tanquen dient: "tu penses així i nosaltres pensem aixà, deixem-ho aquí." I d'aquí no ens movem, d'aquí no avancem, aquí fotries un crit i t'aixecaries de la cadira i ho engegaries tot a la merda, que dedueixo que és el que voldrien. Després el tinent d'alcalde Jesús Dòria encara ens diu al marxar que lo que nosaltres volem és desgastar l'equip de govern. ¿Vols dir que no és al revés, Jesús? ¿Vols dir que no sou vosaltres, els que voleu que acabem claudicant, dient que 'sí' i 'amén' a tot el que feu i no posant-vos preguntes ni mocions ni res de res? M'arribaré a creure que us molestem una mica.

En la primera moció demanàvem: que es mantingui informat el ple de totes les converses que hi hagi entre ajuntament, administracions i Knauf pel tema de la guixera que aquesta empresa vol fer a Tost, i que a l'hora de negociar les contrapartides es tingui en compte sobretot el parer dels veïns que resultaran més afectats per la guixera. El que havíem fet amb aquesta moció no era res més que posar sobre paper el que vam parlar el Joan Guitart i una servidora amb el senyor alcalde en una reunió de fa unes tres setmanes. Jo, i així li ho he dit al senyor alcalde, vaig sortir d'aquella trobada amb una sensació correcta d'haver-nos entès, per això avui no podia entendre que no votessin a favor de la moció. Doncs el senyor alcalde ha trobat una falta de respecte, i així ho ha dit literalment, que haguéssim presentat la moció perquè això vol dir que no ens fiem de la seva paraula. Aviam si ara ens haurem de posar a fer la llista de les vegades que l'alcalde ha dit una cosa i n'ha acabat fent una altra. ¿Però que es pensa que després de vint anys d'alcalde no el coneixem una mica? Evidentment ens hem allargat una estona en aquest punt perquè si hi ha una cosa que fa molt bé l'equip de govern (i quan dic equip de govern parlo només de l'alcalde i el Dòria, perquè els altres dos no baden boca) és saber tergiversar i manipular el que tu dius, i tu et desesperes tornant-te a explicar perquè no vols que se't malinterpreti. Després sempre queda aquell argument fàcil i final de menysprear-te dient que tu et penses que ets la mestressa de la raó i potser no la tens. Llavors ja veus que, encara que et faci mal a l'ànima, val més callar perquè si no acabarem malament.

En la segona moció només demanàvem que abans dels plens es facin reunions informatives perquè l'equip de govern expliqui a l'oposició el que es debatrà al ple següent i així d'una banda fem els plens més curts (que ja ens ha quedat clar que els molesta que siguin tan llargs), i de l'altra nosaltres no anem tan venuts i podem votar amb més coneixement de causa. No ens volem abstindre a tot per falta d'informació! Volem poder votar a consciència, ¿això és cap mal? ¿això és tan greu? Doncs hi han votat en contra!!! L'alcalde diu que els plens ja són per debatre (quan la legislatura passada li vaig sentir dir una perla com ara que el ple no era el lloc on debatre el pressupost!), però clar, avui teníem dos temes que per nosaltres eren importants: una planta de triatge de residus urbans a Sant Pere de Codinet (molts punts foscos hi ha en aquest tema), i una planta de biomassa a Adrall. Avui teníem moltes preguntes per fer però sense temps per reflexionar-hi ni parlar-ho entre nosaltres, i apa, a votar! ¿Creieu que això és normal? ¿Això respon a la seva promesa de diàleg, consens i participació? No, això és una demostració de menyspreu i de falta de respecte a l'oposició, per no dir altres coses. Et diuen que sempre que vulguis informació pots anar a demanar hora, i que el que no pot ser és que ells, que es reuneixen tant entre ells i tenen tanta feina (com si els altres no en tinguéssim!), hagin de perdre el temps amb reunions amb nosaltres. I llavors et tergiversen el que demanes i et diuen que tampoc pot ser que nosaltres hàgim d'estar informats absolutament de tot i al moment, quan és evident que no és això el que nosaltres diem. Tot just demanem que uns dies abans dels plens se'ns reuneixi per explicar-nos què se sotmetrà a votació al ple, així nosaltres en podem parlar i decidir què hi votem amb més coneixement. ¿No és de sentit comú? Es veu que no, que els irrespectuosos som nosaltres per demanar reunions informatives, i que no hi tenim cap dret. ¿Que potser tenen por? ¿O potser els fa mandra? ¿O sembla clar que ens menyspreen?

A vegades quan estic asseguda allà em fa la sensació com si haguéssim de demanar perdó per ser-hi: "Eh nena, nosaltres som els putos amos i tu aquí a callar i si no t'agrada com ho fem t'aguantes." És això, és exactament això.

josefina

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Josefina avui hem viscut en les nostres carns la degradacio mes inhumana que es pot fer a un petit grup de persones que hem apostat per treballar pel nostre municipi. Jo pensava que els grups de govern,pel sol fet de ser votats per la majoria de la poblacio. serien persones serioses, democratiques, transparents i el resultat es tot el contrari, son un feudo tancat, hermetic, antisocial i gens democratic. On arribarem amb aquest sistema politic del grup de CIU?

reflexions en català ha dit...

Potser l'única veritat que ha dit avui l'alcalde és quan m'ha etzibat que ell i jo no teníem el mateix concepte de la democràcia. És ben evident, he contestat, el meu concepte és bastant més ampli que el teu.

L'home del sac ha dit...

Que dur que deu ser tot plegat!
Ànims!

Jordina ha dit...

Sí, molts ànims... Que ja es necessiten per aguantar segons quins discursos i segons quin personal. Quina misèria i quina pena. ECS

Jordina ha dit...

Josefina, són millors les trobades al casal, fins i tot quan el Fermí no reconeix que Sant Tirs podria haver estat un comediant, que els plens. Visca la gent GRAN del Pla!

reflexions en català ha dit...

Tens tota la raó, Jordina!
j.

Anònim ha dit...

Cada poble té els governants que es mereix. Jo no tindria tanta paciència i ja hauria deixat d'anar al plens franquistes que organitza aquesta tropa. Però això és el que volen. No ho sé. Penseu-vos-ho bé. El que no pot ser és que us prenguin el pèl cada vegada.

marc

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...