dimarts, 3 de gener de 2012

La tercera via

Comentari arran d'aquest article de l'Enric Vila: “Sembla que CiU té dues possibles direccions: referèndum sobre el pacte fiscal o tancament de caixes (Oriol Pujol dixit). Jo en triaria una altra: eleccions anticipades i un programa clar, sense embuts ni metàfores. Hauríem de convertir aquestes eleccions en un plebiscit: els que aposten per exercir el dret de decidir amb totes les conseqüències, i els que no. A veure qui guanya. I si guanyem nosaltres podríem començar a tensar la corda decidint que volem un finançament just. Espero que no haguem de passar pel tràngol aquest del referèndum sobre el pacte fiscal. Quina mandra. Ah!, i com es fa una pregunta així? Quina seria la pregunta? Què passaria si hi hagués una participació del 40%? Imaginem-nos que la cosa va bé. I…? Quina pressió pots fer a Espanya amb un referèndum guanyat? Què va fer Espanya amb l’Estatut del referèndum?”

m.

5 comentaris:

Ferran ha dit...

La cosa s'està escalfant per moments. Normal: la corda està tensa a més no poder, i el "o pacte fiscal o tremquem la baralla" deixa poc marge a la diplomàcia que, fins ara, només ha servit perquè ens donin pel sac.

Per on petarà no ho sé, ni quan, però que petarà cada dia em sembla més obvi. La veurem independent!

L'home del sac ha dit...

Doncs sí que fa molta mandra, sobretot pels que ho tenim claríssim, però potser és un pas necessari per acabar d'estirar més gent i fer-los veure que és el que ens convé.

Andreu ha dit...

Bon any Nou !!

A mi em sembla, Marc, que potser podrieu demanar i caldria anar fent eleccions cada 6 mesos fins que CiU no guanyi. Aleshores tornar als 4 anys, però mentre, cada semestre, a veure si perden d'alguna vegada. Total , a les catalanes, fa 30 anys qque guanyen.

Aquest es el ninot. Perque els anys dels perdedors tripartits, no demanaveu eleccions anticipades a cada moment. Ben curiós.

Per un programa clar, que segons sembla diu un articulista. No sé si n'ets marmessor legal, prò tant fa: a les properes eleccions us presenteu i si les guanyeu ho feu.

Mentre, recordar que es van fer fa 12 mesos i van tenir un resultat ben clar. I els guanyadors presentaree un programa ben clar i temporalitzat. El seu. No el que pogues pensar un articculista 13 mesos de les eleccions. Està clar.

Les formes. La mare de la ciènca democràtica.

Jo crec, tanmateix,que, pel cap baix, durant 15 anys mes seguirà guanyant democràticament CiU:

O sia que podeu reclamar anticipades 30 ó 40 vegades més.

Fins que perdin!

Ben cordialment,
Andreu

reflexions en català ha dit...

Andreu,

Em sembla que no m'has entès.

http://www.lavanguardia.com/opinion/articulos/20120109/54244174637/francesc-marc-alvaro-nos-llevan-a-1978.html

Jaume ha dit...

Andreu, crec que el senti de l'article és demanar eleccions anticipades per demostrar que som majoria i proclamar la Independència amb legitimitat

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...