dimarts, 22 de maig de 2012

El discurs de l'any

Suposo que demà dimecres es podrà tornar a escoltar el discurs íntegre a través de webs diversos. I me'l descarregaré i me'l guardaré. M'he aixecat del llit i he tornat a engegar l'ordinador perquè necessitava dir: Gràcies, Puyal, i ja era hora.

Gràcies per un discurs impecable, des de l'inici fins al final. D'acord al cent per cent amb tot el que has dit. El Marc vol que escrigui que per ell no ets el català de l'any però sí que has fet el discurs de l'any. Jo vaig més enllà, el discurs d'aquesta nit ha sigut el discurs que li calia escoltar a aquest país, i espero que el president, el meu president, s'hagi sentit més reforçat que mai per anar endavant amb l'audàcia que el guanyador s'ha cuidat prou bé de ressaltar. President Mas, no esteu sol, teniu el poble català al darrere, audàcia!

Gràcies, Puyal, per rebre el premi i no fer el paperina, per posar-te en la pell de qui de veritat avui ho està passant malament. Gràcies per recordar que no tot el que ens passa és culpa dels polítics i dels banquers, i que tots hem de fer autocrítica. Gràcies per defensar el paper dels periodistes i per cridar l'alerta en la relació cada vegada més preocupantment estreta entre el poder i la comunicació. Ja era hora, mestre Puyal, que et mullessis de la manera tan sincera i clara com ho has fet avui. Som-hi!!

Per cert, tornaré a escoltar el Barça a Catalunya Ràdio.
josefina

2 comentaris:

Isidre ha dit...

Bon dia,
Populisme, populisme i més populisme....
Per desgràcia es la tònica general darrerament.
Siguem realistes el mariner Mas es un grumet d'un vaixell governat pel PP. I a ell ja li va b. Amb el discurset de que es deuen milers d'euros anem retallant...Felicitats.
Per quan els coctels amb gasolina?

montsesansa ha dit...

El Pere i jo estàvem a casa veient casualment la gala, i comentàvem que, dels tres finalistes, el Dr. Brugada era qui, probablement, es "mereixia" el reconeixement.

Però quan van pronunciar el nom del Puyal, i va pujar a l'escenari i va començar a parlar, va ser com si un magnetisme m'anés captivant. El seu discurs em va fer estar d'allò més atenta, amb tots els sentits oberts al màxim. Em va agradar molt tot el que va dir i la manera com ho va fer. S'ha de reconèixer que és un gran comunicador, que té unes idees clares i que sap com transmetre-les de forma ordenada, clara i contundent.

Potser sí que ens calen més catalans lúcids i amb un parell de pebrots per dir el que pensen, però també és necessari que aquestes persones, si acaben posats en política, no es podreixin (com acostuma a passar en TOTS els partits...), que no perdin els seus ideals nobles.

Necessitem "Guardioles" carregats d'energies per dirigir el nostre país cap a on més ens convé a tots.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...