dissabte, 2 de juny de 2012

Accident

Acabo de tornar del carrer, de veure l'accident que fa uns tres quarts d'hora hi ha hagut a l'entrada del Pla, sentit pujada. Abans de res direm que, gràcies a déu, sembla que no hi ha hagut ferits de gran consideració, segons uns testimonis que s'han acostat ben bé al lloc de l'accident. Però ha sigut un xoc brutal, segons ens ha explicat una noia que pujava amb una furgoneta, i ho explicaré encara que després els Mossos diran que, per causes que encara es desconeixen, dos vehicles han xocat frontalment: just a l'entrada del Pla, amb els senyals de 50 ben visibles i amb línia contínua, un Golf els ha avançat i s'ha empotrat contra un Audi que baixava. L'Audi ha quedat amb la part de davant arremangada i ha caigut al camp de sota, el Golf ha quedat travessat al mig de la carretera. De l'Audi ha quedat una persona estesa al camp. Del Golf m'ha semblat deduir que hi anava una parella jove amb una criatureta de mesos que devia plorar desconsolada perquè una senyora l'ha tingut molta estona sacsejant-la als braços i semblava que no hi havia manera de calmar-la. Mentre, la que dedueixo que era la mare estava asseguda al costat de la carretera, quieta, i el que dedueixo que era el pare, anava una mica coix i no ha agafat la criatura en cap moment. S'ha de ser molt malparit per fer un avançament com aquest, i fer-lo sabent que portes una criatureta tan petita amb tu al cotxe. Ho sento, però ho havia de dir.

I una altra cosa: els veïns de la Farreria sempre diem que haurà de passar alguna desgràcia molt grossa fins que ens posin alguna cosa més que senyals lluminoses perquè els cotxes que passen pel Pla ho facin a 50. Ho he preguntat en un ple i l'alcalde se'n renta les mans, passa la pilota als Mossos. I així anem, com en tot: ningú té la responsabilitat absoluta de res i per això ningú pren la iniciativa en res que sigui realment important. Així ens va.

josefina

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...