dimecres, 19 de desembre de 2012

Ple extraordinari a Ribera d'Urgellet

Aquest dimecres al migdia hem fet un ple extraordinari de tràmit, que hauríem pogut enllestir en deu minuts si no fos perquè després hi ha una estona de debats que a vegades s'eternitzen massa. Hem aprovat per unanimitat tots els punts:

1- Devolució de fiança a Paexba per obres de pavimentació del carrer del Martre d'accés al cementiri d'Adrall.
2- Aprovació de la certificació de l'obra 'Arranjament del carrer Barri de la Parròquia d'Hortó'.
3- Aprovació de l'expedient de modificació de crèdit 1/2012.
4- Immobilització declarant la no disponibilitat dels crèdits previstos per a l'abonament de les pagues extraordinàries del mes de desembre del 2012, que ha sigut el motiu pel qual ens hem hagut de reunir en ple abans d'acabar l'any, tot i que encara potser hi torna a haver un ple abans del 31 per aprovar un pressupost que les secretàries hauran de fer a corre-cuita.
5- La moció presentada pel nostre grup, de rebuig a l'avantprojecte de llei de millora de la qualitat d'educació que ens vol imposar Espanya.

Dels temes de després, ja fora de ple i fora d'acta, destacaria:

- Rehabilitació de Sant Martí de Tost: l'alcalde ha informat 'de mutu propi' (oh, quina novetat) que l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha posat sobre la taula 20.000 euros per agafar-los ja o deixar-los per sempre més, per dedicar-los a obres de rehabilitació de l'església més important del nostre municipi. Resulta que ja hi havia compromesos de fa uns anys 120.000 euros de l'1% cultural per part de l'Incasòl, i 120.000 euros més que corrien a càrrec del Bisbat (se'n necessiten 240.000 per mantindre-la dempeus). El que ara no és clar, tal com està el pati, és si es pot comptar encara amb aquests 120.000 euros de l'Incasòl, i per això diu l'alcalde que anirà aviat a parlar amb el seu director, però de tot el que ha dit ha deixat entreveure que difícilment en els temps que corren es pot afrontar ara una rehabilitació com li cal al temple.

- Fa uns anys hi va haver robatoris de fils de coure al Pla, i ara l'empresa que se'n cuida vol tornar a fer la instal·lació, que ha explicat l'alcalde que serveix per a les mines de Súria, i que ara proposa variacions de trajecte en alguns dels seus trams. Segons l'alcalde, la mateixa empresa no vol fer servir les pilones que queden més a prop del nucli habitat i proposa desplaçar-les cap als afores, amb el conseqüent disgust dels propietaris dels terrenys on els enclavarien unes pilones considerables.

josefina

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...