dissabte, 29 de desembre de 2012

Un súper al Pla!

Crec que podem dir que avui, dissabte 29 de desembre del 2012, és un bon dia per al meu poble, i des d'un punt de vista molt egoista, un molt bon dia per mi. Avui ha obert les portes el primer supermercat del Pla, que deu ser aquest el motiu pel qual li han posat L'únic. L'ha posat en marxa una família instal·lada de fa temps als pisos de l'edifici on hi ha l'establiment, i com els he dit, espero que tinguin molta sort. Ja feia mesos, anys fins i tot, que s'especulava amb l'obertura d'un súper en aquells baixos on fins fa cosa d'un any hi havia Don Sofá. I finalment és una realitat. Feia falta al Pla un súper com aquest a peu de carretera. També ofereixen servei de cafeteria i un gran punt a favor que tenen és que hi ha molt lloc d'aparcament. Està just al costat de l'ajuntament i preveuen obrir de dilluns a divendres de vuit del matí a nou del vespre, i dissabtes i diumenges de deu del matí a cinc de la tarda.


Ha sigut una molt bona sorpresa veure l'estol de productes que ja tenen a punt el primer dia: hi ha drogueria, begudes, xocolates, cafès, llegums, pastes, caixes de fruita i de verdura, aperitius, secció de congelats força variada, secció freda amb pizzes, iogurts, mantega... Però sens dubte el que més m'ha agradat ha sigut trobar-hi una nevera ben plena de productes de Mafriseu, una altra nevera amb productes del Mas d'Eroles, de la Reula, d'Ossera i altres artesans de per aquí, i diversos assortits de productes de marques artesanes de Catalunya. Que bé, que bé, que bé!! Tot això, tan i tan a prop de casa!

Des que el Josep va al col·le amb prou feines m'escapo a la Seu entre setmana a comprar perquè no tinc gaire marge, i em queixava sovint que no puc improvisar dinars o sopars perquè sempre em falta una cosa o una altra. Al Pla hi ha una petita botiga a cal Poll, la carnisseria de tota la vida va ampliar l'oferta quan la botiga de queviures de cal Perecaup va tancar ja fa molts anys. Però reconec que no tenia gaire tirada a pujar-hi fins ara, que hi ha dies que al sortir del cole a les 12 ens hi arribem amb els nens. El problema, com és lògic, és que hi ha dies que no hi trobes el que necessites en aquell moment, o potser la botiga és tancada. És molt complicat avui dia tirar endavant una botiga petita en un poble petit, en què la gent ja té l'hàbit de pujar a la Seu un o dos cops a la setmana, i amb Andorra tan a prop. El cas del súper que ha obert avui crec que és diferent: mal futur tindrien els seus propietaris si confiessin només en la clientela del Pla, han de sobreviure sobretot amb la gent de pas de la carretera. En un poble com el nostre, com Adrall, com Organyà, si vols tindre un negoci que et funcioni, instal·lat a tocar la carretera. Si no, malament rai.

Avui hem felicitat els emprenedors i els hem desitjat molta sort i llarga vida al súper.

josefina

1 comentari:

Anònim ha dit...

Josefina creus que te algun permis ooooooooo es allo de fes fes no et preocupis que ja arriben.Mireu que depres la gent es fot el gran catatatapum jeje que ja coneixem el senyor alcalde. Una abraçada.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...