dilluns, 4 de març de 2013

Moció de rebuig a la decisió de TV3 d'eliminar la corresponsalia del Pirineu

Aquest dematí el nostre grup municipal (independents d'ERC), ha entrat a l'Ajuntament de Ribera d'Urgellet una moció per demanar a TV3 que reconsideri la decisió d'eliminar les delegacions del Pirineu, Catalunya Nord i Terres de l'Ebre. La copio aquí per si pot ser d'interès per algú més:


Els regidors Joan Guitart Pubill, Josefina Lladós Torrent i Montserrat Ramon Solanelles presentem la moció següent de rebuig a la decisió de TV3 d’eliminar les delegacions territorials, entre les quals la del Pirineu, perquè sigui debatuda i votada en el proper ple de l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Amb l’argument de la crisi econòmica i en el marc de retallades generalitzades, Televisió de Catalunya ha decidit suprimir a partir de l’1 d’abril les delegacions a la Catalunya Nord, Terres de l’Ebre i al Pirineu. La intenció és que, a partir d’aquella data, el personal que tenen a Girona, Tarragona i Lleida cobreixi també la informació dels territoris que ara vol deixar sense corresponsalia.

Entenem que Televisió de Catalunya, com a televisió pública que és, ha de vetllar per la cohesió nacional i territorial, i ha de prioritzar la informació de tot el territori, i no només d’una part. És de lògica pensar que, per molts bons professionals que hi hagi a les delegacions de Girona, Tarragona i Lleida, mai seran suficients per cobrir a bastament, puntualment i amb garanties la informació de la Catalunya Nord, de les Terres de l’Ebre i del Pirineu. En aquestes tres delegacions que Televisió de Catalunya vol suprimir, hi treballen persones del territori, que el coneixen a la perfecció i que poden transmetre més bé que ningú la realitat d’uns pobles i d’unes comarques que cada cop semblen voler més allunyades i aïllades dels centres de decisió i de participació.

Per tot plegat,

ACORDEM

1-      Rebutjar de ple la decisió de Televisió de Catalunya de suprimir les delegacions de la Catalunya Nord, Terres de l’Ebre i el Pirineu.

2-     Demanar a la direcció de Televisió de Catalunya que torni a considerar la decisió i es plantegi altres opcions per retallar despeses.

3-     Donar tot el recolzament als professionals de les delegacions afectades, i en particular a Eva Clausó i Baltasar Borra, de la delegació del Pirineu, i posar-nos a la seva disposició per al que necessitin.

4-     Informar d’aquest acord a la direcció de Televisió de Catalunya, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

josefina

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...