dimecres, 13 de març de 2013

Ple extraordinari a Ribera d'Urgellet

Aquest migdia hem fet ple extraordinari bàsicament per poder aprovar la moció que vam presentar des del nostre grup per oposar-nos a la decisió de Televisió de Catalunya d'eliminar les delegacions més allunyades de Barcelona. Perquè, malgrat aquesta decisió a corre cuita que han pres ara, dient que faran vindre personal del que tenen a Sant Joan Despí i a més l'ajuntament de la Seu els cedirà un local per treballar-hi, la realitat és la que és: el 31 de març és l'últim dia de feina per a uns professionals que s'han matat per TV3 i pel territori des de fa una pila d'anys, i que ara marxen amb 2.000 euros a la butxaca i res més. Res més. Que per cert, jo no entenc, no puc entendre, que a alguns d'aquí dalt els pugui semblar bé la mesura que s'ha tret de la màniga TV3 per fer-nos callar. Jo crec que, ben al contrari, es recaragola una mica més el clau del menyspreu que ha demostrat la direcció de Televisió de Catalunya cap als professionals del territori que porten anys i panys pencant en no precisament grates condicions. 'Eva, guapa, mira, hem de retallar despeses o sigui que et fotem fora perquè els de comarques ens sortiu caríssims, però com que ara se'ns han emprenyat els de la teva terra farem vindre un parell de funcionaris de Barcelona perquè facin la teva feina i a més goita, l'ajuntament de la Seu ens deixa un local i tot'. INACCEPTABLE, INTOLERABLE. Ens prenen el pèl com volen! Evidentment, hem aprovat la moció per unanimitat.

També hem aprovat per unanimitat:

-Donar recolzament als pobles de Castellciutat i de Montferrer, que ja fa temps que reclamen rotondes a la N-260 per seguretat i per millora de l'accés als seus pobles.

-Una sol·licitud de millora de la liquiditat dels ajuntaments catalans.

-La nostra moció en contra de la reforma del món local que proposa Madrid i que no és més que un altre claríssim atac a un dels nostres signes d'identitat més forts, que són els municipis.

Acabats els punts de l'ordre del dia, hem tret a debat un parell de qüestions: he traslladat a l'alcalde la necessitat comentada per alguns usuaris del local social que hi cal arreglar algun tros de terra i una porta, i a l'antiga casa consistorial canviar-hi el pany i canviar un parell de finestres. L'alcalde s'ho ha escoltat, i res més. I després, com li he dit, li he hagut de comentar un tema que ahir ja en parlava pel tuiter, perquè no me'l podia callar. Ahir al diari 'Segre' hi va sortir aquesta notícia (i la foto, que no té pèrdua i diu moltes coses), que copio del portal andorrà forum.ad perquè al web del 'Segre' no hi surt: http://forum.ad/2013/03/11/la-guardia-civil-incrementa-les-inspeccions-per-detectar-lus-fraudulent-de-gasoil-bonificat/

El meu company de grup Joan Guitart és el responsable d'Unió de Pagesos a la comarca i ahir mateix vam estar parlant d'aquest tema, flipant tots dos perquè, ¿¿¿qui pebrots és l'alcalde de Ribera d'Urgellet per passar per davant de tothom i anar a parlar tot sol, amb l'autoritat que sigui, d'un tema que afecta un col·lectiu determinat, els representants del qual ja hi estan treballant??? L'alcalde ha dit que ell va veure com la guàrdia civil parava el tractor d'un pagès d'Adrall (és curiós que l'alcalde sempre, sempre, sempre, es troba casualment als llocs on passen les coses), es va posar a disposició per ajudar-lo, i després va saber d'un altre pagès que li havia passat el mateix. Com li he dit, el que no critico ni em sembla estrany és que, com a alcalde, vulgui ajudar els pagesos en aquest tema. El fons no és el problema. El problema, com moltes vegades passa amb ell, són les formes: el voler tirar pel dret sense importar-te res, el voler passar per sobre fins i tot de Déu, si fa falta (ai no, que Déu és ell). Avui li he dit que el més normal, si ell té aquest fil tan directe amb la senyora Imma Manso i li és tan fàcil aconseguir reunions amb totes les altes esferes del món mundial, doncs el més normal hauria sigut fer-se acompanyar o bé per algú del sindicat d'Unió de Pagesos (que ho repeteixo, ja estava treballant en aquest tema), o per algun o alguns pagesos directament afectats. El que és clar és que en aquella reunió hi faltava algú, hi faltava ni més ni menys que la part implicada. Hi veig una cosa estranya, com en tot el que fa i deixa de fer aquest alcalde, perquè els fets són els que són. Fins i tot li he preguntat si ho havia aprofitat per festejar amb el PP, cosa que m'ha negat, evidentment. Però com que som tanta la gent que tenim clar que arribarà al 2015 amb 24 anys d'alcaldia a l'esquena i encara es tornarà a presentar ("perquè m'ho demana tanta gent", com diu sempre), doncs una pensa que potser es prepara el terreny per tornar a canviar de camisa, si els de CiU el deixen. Els de CiU fins ara han posat per davant de tot tindre una alcaldia assegurada, al marge de com sigui la persona que els representa, cosa que també diu molt del partit que s'omple la boca parlant del retorn als valors i bla bla bla. Ai va, que me'n vaig del tema que m'ocupa. Respecte a la bonica foto Capdevila-Manso, també li he dit que la Manso es deu reunir amb alcaldes tot sovint i no la veig sortint al diari cada vegada amb una foto amb l'alcalde de torn. He he he, encara ric amb la resposta: com que dissabte Unió de Pagesos va publicar una carta al 'Segre' parlant del problema del gasoil i els controls de la guàrdia civil, dilluns a l'entrada de la reunió hi havia una munió de fotògrafs esperant-los. Ai senyor... Si la foto la va fer la mateixa subdelegació del govern!! Tu et penses que tothom és ruc però qui queda en evidència cada dos per tres ets tu, fatxenda!

josefina

1 comentari:

Andreu ha dit...

Josefina,

Deixa'm dir-te que amb la propera vinguda a la Seu de l'Anna Figuera, com a responsable de la delegació de TV3, després d'un concurs intern, us ha tocat, crec jo, la loteria.

Francament, l'Anna es d'una vàlua personal i professional extraordinària, i mai ha perdut els seus arrels d'Agramunt.

Ja m'ho direu quan hagi passat mig any de la seva vinguda, però reitero que, per a mí, es una delss/de les dues persones més brillants i competents, i honesta,com a periodista, de la seva generació.

Cordialment,
Andreu

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...