dimecres, 22 de maig de 2013

Avui he tingut un malson
Entre que aquests dies em trobo redactant a batzegades el capítol correponent als records de la guerra i la postguerra de la gent gran del nostre poble, aquest clima de tensió permanent amb Espanya, i haver-me posat a dormir just després del 'Pujol Catalunya', quan la Maria m'ha fet llevar a quarts de dos i m'he tornat a quedar adormida al seu costat tenia tots els números per tindre un malson d'aquells que fan mal.

He somiat que havia esclatat la guerra entre Catalunya i Espanya. Una guerra molt bèstia. Em veig a les muntanyes de Tost al costat de la Pilar Rahola, mig amagades perquè una mica més al nostre davant hi ha dos cap-rapats feixistes espanyols que col·loquen un còctel Molotov en un tros de paret de la zona de guix de la Bastida. Explota i s'obre un forat petit. A dins d'aquest forat hi col·loquen un altre còctel Molotov que provoca un forat enorme. I de dins del forat en treuen una mena de metralladora gegant, negra, que amb la Rahola reconeixem de seguida perquè es veu que és l'arma més moderna i més mortífera de l'exèrcit espanyol. Ens quedem amagades i una mica més avall nostre hi passen la Muriel Casals amb una altra dona. Se sent un tret bestial. Han matat la presidenta d'Òmnium Cultural, que es converteix en la primera persona assassinada en aquesta guerra. I de cop hi ha com un sentiment general i incontenible de venjança.

Però no segueixo als boscos de Tost. De sobte em trobo al mig de la Diagonal observant la desfilada de tancs espanyols. Els de davant de tot són de plàstic i de colors. Hi ha molta gent amb banderes independentistes que els rep amb crits i escopinades. Se sent una música de fons i en l'ambient es diu que no patim, que Europa ho està mirant i que no permetrà cap guerra ni cap atac contra Catalunya. Ospedré, quin consol, també mirava cap a Iugoslàvia el 1991, goso dir. Però els dos grans líders del país, el Mas i el Junqueras, no paren de sortir a les ràdios i a les teles dient-nos que no ens desanimem, que siguem valents, que no passarà res, que aquesta ja és l'última funció que a Espanya li quedava per fer a Catalunya i que tot el món ho està veient i és a punt d'actuar. Sí, penso jo, però ens han matat la Muriel Casals, això no pot quedar així, no pot quedar així!! I m'he despertat de cop i amb mal cos perquè l'angoixa em matava per dins.

josefina
4 comentaris:

Oliva ha dit...

....DONCS JO HE SOMIAT,QUE TORNAVAN A OBRIR ELS REFUGIS ANTI-AERIS..... MIRA QUE EN TE GANAS¡¡¡¡ I NOSALTRES SEMPRE AMB EL LLIRI A LA MA....PARLEMNA,PERLEMNA....PARLAR AMB QUI?

Núria ha dit...

Nena! Quina angoixa. Però això és el que volen, que tinguem por. Jo t'he de dir que en tinc una mica perquè actuen sense escrúpols però no podem defallir ara. No de guerra amb tancs i mentralletes però si del joc brut, amb actuacions aîllades que van apartant del camí a gent que treballa per la llibertat. Del teu somni puc deduir que la dona que anava amb la Muriel Casal deu ser la Carme Forcadell.

reflexions en català ha dit...

Estic d'acord amb tu, Núria. El joc brut fa temps que va començar i com més dies passaran, més brut es tornarà.

Jordina ha dit...

Hahahahaha!! Sort que a les contrades de Tost s'hi amaguen els Minairons que sortiran dels canutos a matar els caprapats-feixistes-espanyols-dolents. No t'equivoques en una cosa, no.... els que surten a la ràdio són sempre els mateixos... I els que van a la trinxera també... els de sempre.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...