divendres, 28 de juny de 2013

Carta a l'alcalde de Ribera d'Urgellet


Fa pocs minuts he registrat a l'Ajuntament la carta que ara copio aquí:Il·lustríssim Senyor Antoni Capdevila
Alcalde de Ribera d’Urgellet

Senyor,

Li adreço aquest escrit com a regidora del grup d’ERC – Acord Municipal del nostre ajuntament, per expressar el meu desacord i la meva oposició absoluta al canvi de banderes que aquests dies hi ha hagut a la balconada del consistori. Durant un any i mig aproximadament hi hem tingut l’estelada, convertida avui més que mai en un símbol que els que de veritat creiem en la llibertat del nostre país considerem intocable. El que no és de rebut, i és indigne i incoherent amb totes les mocions que els últims dos anys hem aprovat per unanimitat contra els atacs periòdics que ens arriben del govern espanyol, és retirar i amagar l’estelada unes hores abans de l’arribada de la subdelegada a Lleida del govern de Madrid, i canviar-la per les banderes europea, catalana, i l’espanyola al centre, on encara lluïa, i amb molta més visibilitat que les altres dos, ahir dijous al vespre.

Senyor Capdevila, això és del tot incoherent. Per molta obligació que Espanya imposi de tindre la seva bandera al balcó, creia que vostè sabia perfectament que ara, precisament ara, no és el moment d’abaixar el cap i amagar-lo sota l’ala. Hi ha molta gent que s’està deixant la pell en el procés cap a la independència, molta gent fins i tot del partit que li dóna suport, i ¿aquesta és la seva manera de respectar-los? Creia realment, innocent de mi, que era vostè favorable a la llibertat de Catalunya. Per això en els dos últims anys ens hem declarat per unanimitat territori català, lliure i sobirà, i ens hem adherit a l’Associació de Municipis per la Independència. ¿On ha quedat, tot això? ¿On és, la seva coherència? 

Considero que si no volia incomodar la senyora Manso, i per moltes indicacions que hagués rebut des de fora –inclosa la carta que el mateix dimecres ens va arribar, signada per la mateixa subdelegada del govern espanyol-, el més adequat hauria sigut retirar l’estelada i no col·locar cap bandera. A més, teníem l’excusa perfecta perquè les banderes no són nostres, ens les ha deixat l’alcalde d’Organyà. ¿Que no els les pensa tornar, ara? He esperat a fer aquesta carta i he donat de marge un dia, ja que pensava que aquest dijous les tres banderes, i en particular l’espanyola, haurien desaparegut del balcó. Però no ha sigut així. Fins i tot penso que ja ho ha fet expressament, potser per provocar o per desafiar persones que vostè sap, i si no ho sap li ho faig saber, que se senten ofeses, atacades i insultades al veure com oneja a l’ajuntament la bandera de l’estat que ens roba, ens humilia, ens maltracta i ens menysté contínuament. Però és clar, també li he de dir que, després d’escoltar el discurs que va fer a la sala de plens el dia de la inauguració del Camí de les Mines, he arribat a pensar que vostè se sent molt còmode i molt ben tractat pel govern espanyol i el Partit Popular. Senyor Capdevila, una cosa és ser agraït, i una altra de ben diferent és la raspallada desmesurada que dimecres va fer a la representació del govern espanyol que ens va visitar. 

Cadascú sap quins principis té, on arriba el seu orgull propi i la seva dignitat, i quan traspassa la línia del ridícul. El que compten són els fets, i aquests dies hi ha hagut una demostració de fets que l’ha deixat en evidència.

Amb aquesta carta, li demano que retiri la bandera espanyola del nostre ajuntament i que, fins al dia que el nostre país assoleixi la plena sobirania, hi llueixi només l’estelada. No són temps per a ambigüitats ni hipocresies. És el moment de ser valents i, més que mai, de fer-nos respectar.

Atentament,


Josefina Lladós Torrent
Regidora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal

El Pla de Sant Tirs, 28 de juny del 2013

1 comentari:

sargantana ha dit...

tenim un somni,
si tambe es el vostre...
us convidem a participar a aquest blog:

http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

us hi esperem !!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...