dimecres, 16 d’octubre de 2013

Quan ja no es pot caure més baix. Ple ordinari de Ribera d'Urgellet

Avui hem tingut ple ordinari, fet que vol dir que hi havia torn de precs i preguntes. I hem parlat de molts temes que cal explicar, però en aquesta ocasió els deixaré per fer-ho amb més tranquil·litat i més extensament demà o demà passat. L'apunt que vull fer ara és per demostrar fins a quin nivell es pot caure quan una persona que fins ara s'ha cregut per damunt de tothom, per damunt del bé i del mal, es troba sense arguments, es troba en un camí sense sortida, es troba acorralada. Avui al ple ha quedat més en evidència que mai com és l'alcalde Antoni Capdevila (CiU).

Tot ha passat cap al final del ple. He preguntat si era veritat que havíem comprat un tractor nou i quan començaria a treballar. El tractor que hi havia fins ara es va espatllar a meitat d'agost i des de llavors és al taller. Curiosament, el 17 de setembre l'alcalde baixa a l'estació Voloriu d'Organyà a posar 111 litres de gasoli diesel e+ i els factura a nom del tractor (un tractor que té un dipòsit on, com a molt, hi poden cabre uns 100-105 litres, però que cada mes del que portem d'any presenta factures per més quantitats). Avui quan li he preguntat per aquesta factura, no sabia com sortir-se'n i ha dit que ja havia explicat al nostre cap de llista com havia anat tot. Però al ple no ha respost i no hem aclarit res. Llavors li he comentat que, tenint en compte la quantitat enorme de litres que cada mes ha posat en nom del tractor a l'estació d'Organyà, aquest tractor del nostre ajuntament hauria de fer més quilòmetres que cap altre tractor de la comarca, quan la realitat és que poques vegades se'l veu treballar, al tractor de l'ajuntament, i això ho diu molta gent. L'alcalde ha dit que si jo no veig el tractor és perquè està treballant, i que la gent amb qui parlo són amics meus i em diuen el mateix que penso jo. Uns arguments que fan riure, i ja ho diuen tot.

Evidentment he tornat a treure el tema de les factures, recordant que tenim posat a l'ajuntament un recurs de reposició per veure les factures que els últims deu anys ha pagat l'ajuntament en gasoli, telèfons i dietes. I li he dit obertament que tard o d'hora aquestes factures les veurem, que cada dia que passa sense deixar-nos-les veure és temps que li anirà en contra, i que tot aquest temps que va passant sense poder-les veure només fa que carregar-nos de raons per malpensar i per sospitar que en aquelles factures s'hi amaga alguna cosa que no vol ni en broma que se sàpiga. I llavors, atenció tothom, que ha volgut donar aquell cop de gràcia creient-se déu nostre senyor. Em respon: "el que m'agradaria es que veiessis les factures de tots els anys, fins i tot de quan era alcalde el teu pare". Bravo, bravo i bravo. Rient una mica davant de la seva cara li he contestat: "Ja tardaves a treure el meu pare en algun ple. I vull que consti en acta aquest fet, que trobo un cop molt baix, i indigne per un alcalde. Avui als meus ulls, Toni, has quedat perfectament retratat. I com que ja he acabat, m'aixeco i me'n vaig. Però tu avui, t'has lluït de veritat." No ha contestat. M'he aixecat i he marxat amb el cap ben alt i satisfeta de comprovar novament que a l'alcalde li estem tocant l'ull de poll, i que davant la falta d'arguments, i la manca de decència, de rigor, de respecte i d'educació, no queda cap altre remei que comportar-se com una persona vil i menyspreable. Avui encara m'ha donat més ales i m'ha animat més a seguir pel mateix camí, i que es prepari a partir d'ara.

Per acabar, faré notar que el meu pare va ser alcalde, no pas fa 15 ni 20 ni 25 anys, sinó que en fa 40, del 1973 al 1979, quan no hi havia ni partits ni majories ni oposicions, i quan als ajuntaments pràcticament no hi havia ni un duro. O sigui que Toni, més baix ja no podies caure. Avui t'has desemmascarat de dalt a baix. I ara, preparat, que començarà el millor.

josefina

7 comentaris:

montsesansa ha dit...

Caram, aquesta sortida del Toni no té ni cap ni peus... com bé dius, en aquella època no crec que l'alcalde de Ribera D'Urgellet pugués embutxacar-se gaires duros...

reflexions en català ha dit...

No com aquests anys enrere, que amb els permisos d'obres, la construcció, les graveres, i el trànsit de camions procedents d'Andorra, de duros n'han entrat molts, però hi ha gent que es pregunta on s'han anat a invertir. Però al marge d'aquesta evidència, és el fet, és aquesta demostració de persona dolenta, el que compta. I el silenci de tots els que estan al seu costat. Tard o d'hora, el temps els passarà factura, i sé per què ho dic.

Anònim ha dit...

Desafortunat ple, com tots. Aquestes situacions passen perquè l'equip de govern quan li vam demanar fer comissions informatives, van votar que no. Prefereixen informar individualment, si ho fan, el que es presta a confusions. És per dividir?
montse

Anònim ha dit...

Els qui hem patit aquest personatge, sabem que és una mala persona i a més a més tothom sap que amb els eus amics andorrans, l'han cobert de diners.

Anònim ha dit...

Me dirijo a los políticos de CIU de Ribera d'Urgellet, como se que leéis este bloc, os lo escribo aquí."No os gusta que os escriban las verdades y os duele que otra gente pueda leerlo. Hay un remedio contra eso, rectificar, ser honestos, democráticos i transparentes"

josefina ha dit...

Jo també penso que CiU hi té molt a dir, en aquest cas. En aquest preocupant cas.

Anònim ha dit...

Com es pot fer tant en tan poc temps?

Fa pensar!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...