dijous, 28 de novembre de 2013

Planta de residus de Sant Pere de Codinet

Des del nostre grup d'ERC - AM a l'oposició de l'ajuntament de Ribera d'Urgellet, s'ha fet la nota de premsa que deixo aquí:ERC de Ribera d’Urgellet demana informació a l’alcalde sobre una planta de gestió de residus a Sant Pere de Codinet

El grup municipal d’ERC – AM de Ribera d’Urgellet ha demanat per carta a l’alcalde Antoni Capdevila (CiU) explicacions públiques i clares sobre el centre de recollida i transferència de residus que el mes d’abril passat es va adjudicar de forma definitiva a l’empresa Urgellet Ambiental, a raó de 560 euros mensuals de lloguer (IVA inclòs).

La carta s’ha registrat a l’ajuntament aquest dimecres, 27 de novembre, i els tres regidors d’ERC – AM l’han fet per dos motius: el primer, perquè en cap dels plens en què fins ara s’ha tractat aquest projecte l’equip de govern no ha donat explicacions concretes sobre què suposarà aquest centre de recollida i tractament de residus, i segon perquè després d’haver tingut accés al pla especial presentat per l’empresa, se’ns plantegen uns quants dubtes.

Quan el 29 de novembre del 2011 el ple de Ribera d’Urgellet va aprovar el plec de clàusules per l’arrendament de dos parcel·les de finques rústiques a Sant Pere de Codinet, amb el vot contrari dels regidors d’ERC – AM per la falta d’informació que hi havia sobre el projecte, i perquè vam considerar que el nostre municipi ja està saturat de runa, graveres i ja hi ha hagut prou abocadors, l’equip de govern va afirmar que es tractava d’una planta comparable a la que la Mancomunitat d’Escombraries té a Benavarre, i que el seu impacte seria mínim. Quan al ple del 18 de gener del 2012 vam demanar més informació al respecte, el mateix alcalde es va mostrar favorable al projecte al·legant que es crearien activitat i llocs de treball al municipi. El 19 de juny d’aquest any, l’equip de govern de CiU va fer l’aprovació inicial del pla especial urbanístic del centre de recollida i transferència de residus de Sant Pere.

Però en cap lloc d’aquest pla especial es parla de la capacitat màxima que tindrà la planta, ni ens queda prou clar l’interès públic de la mateixa. A més, en el pla especial es fa referència tot sovint al fet que la planta permetrà “donar servei a les necessitats de gestió de residus de la comarca”, quan a l’Alt Urgell ja fa anys que existeix el centre deBenavarre, que compleix amb aquest servei, i quan tenim entès que per llei només es permet una planta d’aquest tipus per comarca. Un altre dubte és saber quin tipus de residus s’hi tractarien, ja que en el pla especial es fa referència tant a residus perillosos com no perillosos, quan en un ple es va dir que seria runa de la construcció. 

Per tots aquests dubtes hem demanat a l’alcalde informació clara al respecte, ja que és un tema de prou impacte i envergadura com perquè els veïns n’estiguin informats des de l’inici i no passi com sol passar habitualment a Ribera d’Urgellet, on l’equip de CiU acostuma a practicar una política de fets consumats que a la llarga genera problemes i incomoditats a molts veïns.


Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...