dimecres, 30 de juliol de 2014

Carta al director del 'Segre'

Aquest dimecres, 30 de juliol, el diari Segre ens publica com a destacada aquesta carta al director:


Senyor director,

El grup d’ERC de Ribera d’Urgellet es veu en l’obligació de replicar les declaracions que l’alcalde Antoni Capdevila (CiU) va fer tant en la vostra edició del dia 22 passat, com les que ha fet aquest dimarts, dia 29. Per a nosaltres és inadmissible i intolerable que Capdevila tergiversi la realitat de manera tan escandalosa i que les seves opinions quedin sense contesta. En una setmana exacta n’hem tingut dos mostres ben evidents a través del seu diari.

El dia 22, Capdevila va dir sense cap mena de pudor que acordarà amb els veïns de Tost en quines obres s’invertiran els 60.000 euros que l’Ajuntament ha d’ingressar de Knauf quan aquesta empresa obri la guixera. No és creïble. I no ho és perquè al llarg dels anys que han durat els tràmits, des del nostre grup hem demanat en nombroses ocasions (amb moció al ple inclosa) que es tingués en compte l’opinió dels veïns de la vall de Tost a l’hora de demanar contrapartides de la guixera, i l’equip de CiU sempre s’hi ha negat i va votar en contra de la moció. Ara que ja no hi ha res a negociar i que mai ha fet cap reunió pública amb els veïns afectats ¿com té l’alcalde la poca vergonya de dir que ara sí que comptarà amb la seva opinió? Aquests són els fets. La seva paraula no hi té res a fer.

En l’edició del dia 29, Capdevila se supera i, al marge de vendre una notícia a la seva manera, és a dir, falsejant-la, s’erigeix com a gran defensor de la dona, quan només cal assistir als plens de Ribera d’Urgellet per adonar-se de qui és el masclista. L’alcalde demostra, a més, que no està gaire al dia de la trobada de solters, i deixa ben patent que l’únic que el va moure a contactar amb el seu mitjà va ser intentar fer mal al restaurant que regenta la regidora d’ERC Montse Ramon d’Adrall, que acollirà els àpats de la trobada. ¿Des de quan un alcalde té entre les seves funcions impedir que un grup de gent pugui trobar-se en un restaurant? Deu ser normal que després de 23 anys al càrrec es perdi el món de vista. A més, els que coneixem i hem d’aguantar l’alcalde Capdevila, no podem deixar que se’ns escapi una rialla quan denuncia “la filosofia totalment masclista” de la trobada, i que consideri que aquesta és “una falta de respecte” cap a les dones, quan ell no és precisament un exemple d’home que tracti les dones d’igual a igual. La realitat sempre supera la ficció. I en aquest cas, la realitat sobre qui és Antoni Capdevila se sobreposa fàcilment a la imatge que pretén vendre d’ell mateix.

En resum, ja n’hi ha prou de prendre el pèl.

Josefina Lladós Torrent
Portaveu del grup d’ERC de Ribera d’Urgellet

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Josefina, molt agraïda per la teva resposta a l'alcalde Antoni Capdevila de Ribera d'Urgellet sobre la Tobada de singles del 2 d'Agost a Adrall.
Aquesta trobada en un principi s'havía de fer a Castellbó i la meva filla hi anava a fer una arroçada popular. Degut a problemes de fer arrós per tanta gent a l'aire lliure, l'organització va decidir fer-la al Restaurant Llar de Foc d'Adrall.
Com un encàrrec mes, és va començar a preparar els àpats, comandes, mobiliari extra per si venía més gent.
La gran sorpresa va ser quand un client em diu que al Diari Segre l'alcalde había fet unes declaracions dient que ell no donava permís i que faría tot el que fós con tal no és fés l'acte.
Al saber aquestes noticies, vaig enviar un correu a l'ajutament explicant l'event, tot i no tenint l'obligació de fer-ho. És con una boda, no és notifica a ningú, ja que som establiments degudament preparats i amb permisos per atendre tot aquest tipus d'actes.
Em telefona la Cintia del Diari Segre per obtindre més informació, i cosa extranya, em pregunta si tinc permís municipal, li contesto que no cal, però que de totes maneres els hi notificaría pel seu coneixement.
Al parlar amb les secretaries que el hi enviava el correu, em va dir, ja saps que no ens has de demanar permís perque és un acte privat i el vaig dir com que l'alcalde ha fet aquestes declaracions us ho notifíco.
Bé, l'acte és fa com estava previst i pot asistir tothom qui vulgui, havent fet la reserva per teléfon.
Les declaracions de l'alcalde son fora de lloc, s'ha posat en un tema particular de turismo que hagués portat gent a Adrall. S'hagués emplenat totes les cases de Pagés i restaurants de la població i ara degut a l'alcalde potser no sigui així.
Srt. Alcalde, li preguem que és dediqui a les tasques d'alcalde i deixi a la gent treballar amb tranquilitat.
No entenc la postura d'ell, potser no li agrada el turísme als pobles del nostre municipi, però s'ha de pensar que en viuen moltes famílies i treballadors.
Necessitem un alcalde que és preocupi pels habitants, que a la fi l'han posat a l'alcaldía i que no els faci la punyeta quan la gent és puguin guayar un duro.
SR. ANTONI CAPDEVILA, ADRALL NO LI ESTEM GENS AGRAÏTS.
Montse Ramon i Solanelles

Anònim ha dit...

Celebrada la trobada de singles a Adrall, ahir al vespre. Va tenir molt bona acceptació per part de la comunitat single.
A pesar de la negativa al Diari el Segre del Sr. Antoni Capdevila, Alcalde de Ribera d’Urgellet, la trobada és va celebrar sense cap problema i en un ambient agradable pels assistents.
Molts d’ells és van voler interessar per les declaracions fetes al diari per l’alcalde. Per no entrar en crítiques i detalls els vam dir que tenim un alcalde molt peculiar i que no estava gaire al corrent de les modes i tendències actuals, que estava ancorat als anys 80.
Sr. Alcalde la paraula “singles” vol dir:
Sols, individuals, únics, solters, vidus, separats, etc...
Si per alguna cosa destaca és, precisament, per dependre només d’ell mateix. Amb una actitud d’autoafirmació i de conquesta sobre la seva llibertat individual.
Son persones, que voluntàriament i conscients del que comporta, han triat viure sols, que no significa estar sols a casa.
Ser single descriu l'estat natural de la persona que es troba sense una parella amb la qual mantenir una convivència la resta de la seva vida o durant un període relativament llarg o curt. Un single pot ser un solter, un vidu, un separat, amb fills…etc
Montse Ramon i Solanelles

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...