divendres, 29 de maig de 2015

Després del 24M


Han passat cinc dies des de les eleccions municipals i n'hi ha que encara ens pessiguem de tant en tant per saber si ho hem somiat. Estem molt contents, amb ganes de començar a treballar des del govern, il·lusionats i agraïts. Aquests dies trobem moltes persones que ens saluden i feliciten amb una rialla. La majoria et diuen: "ja era hora." Hi havia ganes de canvi, es palpava en l'ambient, ho vam intuir durant la campanya... però mai ens vam confiar, i encara menys els últims dies, en què tot es va embrutar amb més mentides, més provocacions i més intoxicacions per part dels qui volien seguir aferrats al poder. Jo vaig intentar ser realista-optimista: hi havia bones sensacions arreu on anàvem, era complicat que amb el panorama que hi havia cap llista tragués 4 regidors, amb la gent de CiU treballàvem pel canvi... però al davant hi teníem el que hi teníem, i els últims dos dies em va guanyar el desànim i el pessimisme. Calia confiar en la gent, però hi havia la incertesa normal de dubtar si després de 24 anys d'unes maneres de fer poc democràtiques, hi hauria una majoria prou clara que obriria els ulls, venceria la por, i aniria a votar canvi.

I sí. Ara ja podem dir que a Ribera d'Urgellet ens hem fet grans i sabem pensar i actuar per nosaltres mateixos. Els resultats no deixen lloc a cap ombra de dubte: amb una participació del 73,6% del cens, ERC-AM vam treure 245 vots, Compromís-Progrés 187 vots, CiU 68 vots, PP 6 vots i Solidaritat 1 vot.

Van confiar en la nostra candidatura gairebé la meitat dels votants, un 48%, i amb la suma dels vots de CiU van votar pel canvi 313 persones, un 61%.  Espectacular. Inapel·lable. La llista de l'alcalde actual, que les legislatures anteriors s'havia presentat amb CiU i que aquest cop va passar en bloc a la marca blanca del PSC, va perdre 100 vots respecte a fa quatre anys i fins i tot va treure 8 vots menys que nosaltres a les últimes eleccions, quan ens vam presentar amb una llista tancada l'últim dia i sense fer pràcticament campanya.

ERC tindrem 3 regidors (vam quedar a cinc vots de la majoria), els socialistes 3 més, i CiU 1 regidor molt treballat i ben guanyat, amb qui formarem un equip de govern de primera divisió.

Tot això vol dir una cosa molt important: que hi havia moltes ganes de començar una nova etapa.

I amb uns resultats així, encarem aquest gran repte i aquesta enorme responsabilitat amb unes ganes tremendes, amb tota la força del món i amb l'esperança que els que avui encara no entenen què ha pogut passar, acabin comprenent que tot a la vida té el seu final i que canviar no ha de ser sinònim d'anar pitjor. Al contrari. El dia 13, dia de constitució dels nous ajuntaments, s'estrenarà un equip de govern il·lusionat, responsable i motivadíssim, perquè tenim al davant un repte extraordinari: funcionar amb normalitat democràtica. Purament i simplement això. Explicant les coses tal com són, amb respecte per a tothom, obrint les portes de l'ajuntament, donant la veu i demanant l'opinió als veïns.

Ja va dir l'alcalde en funcions el dia del seu míting al Pla que aquesta legislatura 2015-2019 serà molt complicada perquè no hi ha ingressos, la Generalitat està escanyada i no paga el que deu als ajuntaments. I hi estic d'acord. Per tant, pocs invents, anar tirant per fer millor el dia a dia amb petits detalls i sempre amb l'objectiu de treballar pel bé de tothom.

El dia 13 tancarem una llarga etapa i n'obrirem una de nova, que el temps jutjarà d'aquí a uns anys, però que com a mínim començarà amb l'ambient més net, més transparent i més saludable.

Gràcies!

josefina

1 comentari:

Núria ha dit...

Només dir una vegada més que enhorabona i que les coses no surten perquè sí. Quatre anys d'esforços, adversitats i molta paciència us han dut a aconseguir el canvi. Ho fareu molt bé. Segur.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...