dimecres, 13 de maig de 2015

Ple extraordinari de Ribera d'Urgellet: per què, el sou d'alcalde?

Aquest migdia, en plena campanya, hem hagut de córrer a fer un ple extraordinari perquè el dia 22 s'acaba el termini per sol·licitar un sou per a l'alcalde. De fet, aquest ha sigut l'únic punt de l'ordre del dia. És el tercer any que Antoni Capdevila es demana cobrar una compensació econòmica a final de mes, que en teoria l'hauria de pagar la Generalitat, però ja portem gairebé dos anys amb aquesta història i per ara és l'Ajuntament qui va pagant cada mes religiosament pràcticament 1.200 euros a l'alcalde, més uns 500 euros de Seguretat Social. De la Generalitat encara no se n'ha vist ni un duro ni de moment hi ha notícies que es reemborsin aviat aquests diners.

Quan a l'estiu del 2013 Antoni Capdevila va decidir demanar-se el sou d'alcalde va ser una mica sorpresa per a tothom, perquè aquesta mesura ja feia anys que la Generalitat l'havia posat en marxa (anys d'Esquerra a Governació, amb el tripartit), perquè estàvem a meitat de legislatura, i perquè ja portava 22 anys en el càrrec i mai havia demanat cap compensació mensual, com legítimament hauria pogut fer.

En aquella ocasió ens vam abstindre, perquè si bé vam considerar que la mesura de pagar un salari als alcaldes de municipis de menys de 2.000 habitants és positiva (vol ser un al·licient perquè hi hagi més gent que es presenti de candidat, vol dignificar una mica el càrrec, i vol evitar que es tinguin temptacions de buscar diners per altres bandes menys clares), no trobàvem lògic que aquest sou el demanés algú com el nostre alcalde, tenint en compte especialment que des de fa molts anys (no hem pogut saber quants perquè ens va negar les factures que vam demanar veure) es cobra del diner públic totes les factures del combustible que posa al seu cotxe (que n'hi pot haver de tres a cinc al mes, algunes les cola com si fossin de gasoil pel tractor municipal, i solen sumar una mitjana d'uns 400-420 euros), i també li paguem dos telèfons mòbils, que solen costar-nos al mes una mitjana de 200 euros. Al seu moment, vam fer una moció perquè dels dos mòbils en triés un, i que els quilometratges només els facturés a l'ajuntament quan per motiu del seu càrrec hagués de fer desplaçaments fora de la comarca. Ell i els seus regidors hi van votar en contra.

Davant d'això ens vam veure obligats a denunciar-ho, i l'Oficina Antifrau ho està investigant des de fa un any llarg. Com que ni el 2014 ni en el que portem de 2015 l'alcalde no ha variat gaire els seus costums, ja l'any passat vam votar en contra que es demani cobrar un sou públic a final de mes, i avui hi hem tornat a votar en contra. A més, es demana un sou que correspon a un 75% de dedicació, i és altament improbable que d'un temps cap aquí Antoni Capdevila dediqui efectivament aquest percentatge de temps a la feina d'alcalde.

A l'hora de debatre aquest punt (bé, això de debatre, als plens del nostre ajuntament es podria considerar un eufemisme), he preguntat a l'alcalde: "¿Ens pots explicar per què et demanes cobrar un sou?" No ho ha sabut explicar, o no ha volgut, o no ha sabut què dir... fins i tot ha intentat colar que el demanava "sigui qui sigui després l'alcalde". Hahahahahahahahaha!! Es pensa que no sabem llegir. Al document de petició de la subvenció s'hi ha de posar ben clar el nom de la persona per a qui se sol·licita i el seu DNI. Plaf!

I encara més: li dic que no podem acceptar que tant diner públic vagi a parar a la seva persona, i que lamentem que no hagi modificat els seus hàbits en gasoli i telèfon malgrat la investigació oberta d'Antifrau, i que caldria vigilar més amb els diners de l'Ajuntament perquè per ara la Generalitat no ha abonat res, i ha intentat fer-nos creure que la Generalitat ja havia pagat el sou del 2013. Però què es pensa? Que no ens mirem el tancament de comptes a final de cada exercici? He dit que tenia la certesa que la Generalitat encara no ha pagat res de res, i la secretària ho ha confirmat.

Actituds com les d'avui, en què l'alcalde i companyia intenten colar mentides sempre que poden, ara en plena campanya són el pa de cada dia. De fet ja ve d'un temps endarrere. Si els voleu fer cas, sapigueu que si nosaltres guanyem les eleccions arrasarem amb tot el municipi. Ho tancarem tot, denunciarem tothom, començarem una cacera de bruixes amb els que sempre han estat al seu costat, ho petarem tot... en fi, que som dolents, som el dimoni, ui si guanyem!!!!!

Amb aquestes actituds és ben clar que es pensen que la gent som rucs i que ells estan per sobre de tot i de tothom. Però per sort, cada vegada hi ha més persones que obren els ulls i saben que això no és normal, i que no es creuen el que amb tota convicció els diuen Capdevila, Dòria, Majoral i companyia. El que està clar és que el grup de l'alcalde, que aquest cop s'han presentat sota el paraigua socialista de Compromís, només sap guanyar vots d'una manera: practicant la guerra bruta, mentint sobre els seus contrincants i intentant posar la por al cos de la gent. D'això se'n diu intoxicar i faltar al respecte a la gent. En diuen de tan grosses que estic convençuda que al final els acabaran devorant les seves pròpies mentides.

josefina


Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...