dissabte, 24 de novembre de 2007

Duran, Duran

Ahir ja vaig escriure a no sé on que un fet tangible que em fa dubtar de CiU és el candidat de la federació a les eleccions espanyoles. Vaig assimilar el discurs del Mas amb una certa esperança, com un pas més, ferm i respectable, d’un partit important i que representa força gent. La seva aposta sembla que és l’autodeterminació.

Fantàstic.

Ara bé: el que no pot ser és que el senyor Duran i Lleida defensi el dret d’autodeterminació de Catalunya i no treballi per aconseguir-lo. Com tampoc no treballaria a favor de en un referèndum. Oi que fa poc va menysprear la possibilitat que Catalunya pugui independitzar-se d’Espanya?

Si està a favor del dret d’autodeterminació i si algun dia hi hagués un plebiscit per divorciar-nos d’Espanya, votaria no? Doncs què hi fa a la suposada casa gran d’Artur Mas? I com pot ser que Convergència permeti que aquest home encapçali la candidatura a les espanyoles?

Jo vull fets, i conseqüents, a més de paraules.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs encara no sé perquè qui mana no ha decidit encara trencar. Cada vegada som més els que ho volem i no tinc cap dubte que el Consell Nacional votaria la desfederació. Seguríssim en votació secreta.
Espero que en el congrés de l'estiu s'acabi això d'una vegada i anem sense la Crossa Gran del Catalanisme a les properes eleccions nacionals.

Puigmalet ha dit...

Absolutament d'acord. Tots els partits polítics intenten ampliar el ventall dels seus ficticis missatges. Entre les insinuacions del Mas i les evidències del Duran deuen buscar un equilibri centrista que aplegui quants més vots millor. Dins l'imaginari (o realitat?) col·lectiu CIU és encara un partit catalanista de dretes, i això costarà de canviar (i no estic convençut que ho vulguin del tot).

Em sumo a la teva declaració d'independència (un tribunal de l'Audiència Nacional nega l'ús d'una llengua oficial a la nació espanyola). És palmària. Si ni els polítics ni els jutges ens volen a Madrid, què coi hi fem?

Anònim ha dit...

totalment d'acord, en el meu darrer article que he fet, ja insinuo les complicacions que Mas tindrà amb Duran perquè no ha estat prou clar amb el plantejament del "Dret a Decidir".
Per en Duran això és una mostra de feblesa que Duran ho aprofitarà per erosionar encara més a Mas.
Però jo crec que potser estem més aprop de la independència ara que fa 20 anys quan malgrat que a Europa bufaven vents independentistes, igual que com ara, en Jordi Pujol i al nacionalisme català, estaven massa units i l'hi anaven massa bé les coses per provocar un canvi , però ara estan desorientats i frustrats perquè Catalunya no rutlla (i ells no estan al poder). Potser ara si que estan més per un canvi que abans. Ara potser si que canviant els líders d'ERC i CDC, és podrà per fir plantejar de fer seriosament el referèndum.
Salut!

Manel des d'Exili

Dessmond ha dit...

Jo no barrejaria el que és la Casa Gran amb CiU.
Ara, davant la pregunta (que insiteixo no és tema d'aquesta Casa Gran) com pot ser que en Duran encapçali la candidatura de CiU a les espanyoles, la meva humil opinió és que deu ser més problemàtic que no ho faci. No hi sé veure altra raó.

reflexions en català ha dit...

Jo no sé si han de trencar o no. Potser el que haurien de fer és carregar-se el Duran, perquè a Unió hi ha gent que vol deixar de fer això que tant agrada al Duran: anar a Madrit a pidolar i xerrar amb els seus 'amiguetes' pels passadissos del Congrés. Si pogués el Suran entraria al Govern espanyol, i des d'allà continuaria dient que defensa el dret d'autodeterminació mentre dóna suport a un Govern que no creu en aquest dret (és igual PP PSOE).

És el mateix que fan els d'Esquerra aquí.

No sé què és més problemàtic. Hi ha molta gent que no votarà CiU perquè hi ha el Duran. Com sempre, els interessos de partit van al davant, encara que, potser, és un interès mal calculat.

Pel que fa al discurs del mas, sóc incapaç de veure-hi res més enllà d'una estratègia de partit.

Elies ha dit...

Estic una mica d'acord amb en Dessmond, no barregem del tot els temes.

Per què sabeu què us dic? Que faré campanya per l'abstenció.

Ahir vaig tenir un agradabilíssim sopar amb camarades de l'època de la universitat, i qui més qui menys tothom està igual de desconcertat. I al final vam sortir tots convençuts que l'abstenció és la millor postura per a les generals.

Mentre siguem còmplices de tanta tonteria no ens n'ensortirem ni reaccionarà ningú. A veure si hi ha un sotrac important i es reacciona, o com a mínim dona ales a la gent que vol reaccionar davant aquesta situació.
PS: fantàstica fotografia! quin fred!

Anònim ha dit...

Jo també m'hi atanso, a l'abstenció, però tinc la sensació que a les torres d'ivori on s'han situat els polítics, ja siguin d'esquerres o de dretes, l'abstenció tant se'ls en fot (Marc, com cony s'escriu aital construcció.... tan(t) se'ls los en in fot)
I les baralles dialèctiques tan recansades, amb la gent que sempre diu... o, si no vols participar, et toca aguantar lo que surti... una revolució, ja vos ho dic jo, i tot aquest sistema potes per amunt fins veure-se-li les vergonyes.

reflexions en català ha dit...

A mi l'abstenció no m'agrada per una cosa: després sortirà el Montilla de torn i dirà que als que no van anar a votar ja els estan bé les coses com estan.

En canvi, si votes en blanc dius 'no' als partits.

Potser hi haurà un creixement important dels partits minoritaris. Això diuen.

"Tant se'ls en fot". Oi tant.

Anònim ha dit...

Veig que aquí hi ha molts fans d'Spandau Ballet.

Jo la decisió de Convergència l'entenc perfectament: el Duran cau bé (sempre surt com a polític més ben valorat) i alhora, com més lluny l'enviïn, millor.

Poses aquell senyor a Madrid, perquè tragini amb la seva diplomàcia... i si no se'n surt, ja tens més motius per anar a directe a barraca. Si surt bé, de conya; i si no, tens prou raons per consolar-te.

Què és una incoherència amb la Casa Gran? Sí. Però repasseu i digueu-me: quin partit no cau en alguna forma d'incoherència de forma sistemàtica? Però si és el modus vivendi, nois! I a la penya ja li està bééééééé!!!

Josep (sl) ha dit...

El problema es què Unió es qui té pes decissiu a triar candidat a les espanyoles. I CDC a les catalanes.
dels pessos pessants d'Unió cap a saltat públicament en defensa de'n Duran en plena rajada. I més d'un d'ells esta al cercle d'estudis sobirànistes.

La casa gran esta dirigida per Artur Mas com a unió dels catalanistes què volen fer passes endavant. La CGC no és CiU.

reflexions en català ha dit...

Josep: jo tinc amics d'Unió de tota la vida que no pensen com el Duran. Potser el que hauria de fer Unió és renovar-se.
Salut.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...