dijous, 15 de novembre de 2007

Enhorabona, Josefina!!!
A la foto, l’entrega de premis de l’any passat
Per segon any consecutiu, la Josefina (dues de les quatre mans d’aquest bloc) i l’Albert Pujal han guanyat el premi d’investigació històrica de la Nit literària, un guardó que convoca el Consell General (Parlament) d’Andorra.

L’any passat es van endur el premi amb el treball La farga de cal Pal. Història d’una família andorrana, publicat per Premandsa, i aquest any la investigació s’ha centrat en els orígens del Consell de la Terra (antecessor del Consell General), amb el títol: La domus del Consell de la Terra.

El lliurament de premis es farà d’aquí a una estona, en un sopar a Sant Julià de Lòria. Demà en penjaré alguna foto.

Enhorabona i vejam si em pagues algun soparet perquè el premi, a banda de la publicació del treball, també té un component metàl·lic gens menyspreable.

11 comentaris:

Elies ha dit...

Enhorabona!!!
PS: quin nom tan bonic, aquest de Consell de la Terra...

Anònim ha dit...

Felicitats, Jose! I a tu, Marc, per la part que et tocarà (en el sopar).

Segur que és un treball esplèndid. Però descanseu algun any, que la resta també té dret a rascar alguna cosa (i si al palmarès sempre sortiu els mateixos, sembla que no hi hagi competència).

Enhorabona una vegada més!

ruth ha dit...

Ole!!!
Felicitats!!

ruth ha dit...

Per cert, avui després de corregir una companya que havia escrit "vàries" a un text, m'he hagut de tornar a mossegar la llengua perquè el grec.cat ho accepta.
No tinc paraules.
Més (putus) canvis.
Començo a fotre bombes als que fan el grec o admeto que sóc una inculta?

Això és un putu handicap (o jàndicap? o jandicáp?)

Puigmalet ha dit...

Ruth, el DIEC2 també accepta 'vàries', però només en un sentit de 'diferència', no de 'quantitat plural'. Entenc que hauria de ser només sinònim de 'variades'. Ex. "de tonalitats vàries".
I 'handicap' (sense accents) i 'handicapar'.

Enhorabona als erudits en història i als seus beneficiats.

Isidre Escorihuela ha dit...

JOSEFINA !!!!!! Moltes felicitats !!!!. Ja ens o va dir l'Albert, que per cert estva més content que un xínxol...
Be noia, ha seguir lluitant...

Ningú és Perfecte ha dit...

ole ole...si és que és una crack aquesta Josefina..i l'Albert també, eh? tots dos. apa.

Anònim ha dit...

Gràcies a tots per les felicitacions.

Aquest premi està tenint un regust bastant amarg.

Quan estigui més serena ho explicaré. Perquè el que em rebela és que hi hagi gent que tergiversi amb tanta facilitat la realitat i, a sobre, t'acabin gairebé convencent que la tonta només ets tu.

Però repeteixo: moltes gràcies a tots.

Dessmond ha dit...

L'enhorabona! L'enhorabona!. El primer per l'any passat i el segon pel d'enguany.
M'afageixo -by the face- a la indirecta de'n Marc. Això s'hauria de celebrar, no?.
Broma, broma.
Aquests treballs fa la sensació de ser molt interessants. Fa uns anys que vam ser a Andorra, amb el Grup Hayek, i vam conèxier les institucions. Són de temps remots i amb arrels catalanes. Arriben a tocar la fibra, cosa que no els passa a ells.
Que en gaudiu molt d'aquests premis!. Aquí incloc en Marc,ja sigui amb soparillo o no.

reflexions en català ha dit...

La pressió ha tingut efecte. S'ha compromès a pagar-me un sopar a París per Nadal. Serà el primer Nadal que les ovelles no serem als respectius corrals.

Jo he llegit el treball de l'any passat i em sembla un llibre molt bo. Quan llegeixi (i potser corregeixi) el d'aquest any, ja diré què em sembla. Ara, la feinada que comporta una obra com aquesta...

Ruth, 'vàries' és incorrecte en frases com "Ja t'ho he dit vàries vegades." En canvi és correcte amb el significat de 'divers, diferent, de distinta mena. 'Remeis varis'. 'De tonalitats vàries' (DIEC).

El que passa és que "de tonalitats vàries" no es diu gaire; es diu més "de tonalitats diferents" i "de tonalitats variades".

Recordo una acta arbitral que em va ensenyar l'Ulaiff en què el senyor col·legiat (?) va escriure una cosa com "per protestar baria vagada".

Marc

Harvester Of Sorrow ha dit...

Hosti, Josefina, enhorabona! Últimament vaig molt liat i no us puc seguir gaire, però carai, quina bona notícia. Seguint la línia dels titulars esportius, es pot dir que ets "Bicampiona" de les lletres andorranes?

Ja saps com som, de tontets, si no portem les coses al nostre àmbit no les entenem. Atenció al Marc, que com a guanyador consort s'ha assegurat un sopar a París!

He de posar la Maria a escriure... jeje..

Una abraçada!

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...