dimecres, 25 de febrer de 2009

L’església de Tost: bones notíciesLlegeixo a la web de RàdioSeu que “el diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, i el diputat de CiU i alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, han presentat al registre del Parlament de Catalunya una proposta de resolució en la qual proposa [sic] redactar un projecte tècnic de consolidació i restauració de les estructures de l’església de Sant Martí de Tost abans del termini de 10 mesos”.

També demanen una “còpia del plafó principal del baldaquí de Sant Martí de Tost, conservat al MNAC, i de la biga davantera i de la cresteria del baldaquí, conservat al Museu Episcopal de Vic".

Felicito aquests polítics per la iniciativa i esperem que l’església de Tost tingui la dignitat que es mereix. I felicitem-nos els que hem posat el nostre granet de sorra en aquesta reivindicació, bàsicament a través d’una carta firmada per alguns lectors d'aquest bloc que va sortir a El Periódico, l’Avui, Les Mesures, La Vanguardia i El món a RAC-1.

De tota manera, a part de la restauració de l’església, el que convé (com defensen fantàsticament al bloc Salvem Tost) és la protecció de tota la vall de Tost, una joia que no podem permetre que acabi com l’església.

I per acabar, una altra proposta: que l’església de Tost sigui un espai museístic sobre la història de la vall, que va tenir una època esplendorosa i ara li toca viure un present d’ignorància i menyspreu.5 comentaris:

SALVEM TOST ha dit...

Gràcies pel suport: ho aconsseguirem amb intel-ligència i força...

Onset ha dit...

Bona notícia. Ixas cosas (o patrimonio material) como no da garra voto, os poders publicos gosan pasar de tot y no fan ni un sacre. A biyer si se meten as pilas. Ye una pena y fa muito duelo de biyer como s'esboldrega y desaparex pa cutio ilesias, que son alfayas.

Anònim ha dit...

Es curiós de totes maneres. En ple debat sobre les pedreres i guixeres a Ribera d'urgellet i de forma especial a la Vall de tost, l'alcalde de La seu no es pronuncia sobre aquests tems i es despenja amb la petició de restaurar la iglesia Tost....com sempre ell tant implicat amb el territori....sobre tot amb les coses de quedar bé i sortir ales fotos però ni tant solamanet opinar dels temes greus i importants....
Salvem la Vall de Tost!!!!

Puigmalet ha dit...

Bona notícia de la qual ets responsable en part. Enhorabona.

Ara només falta que hi hagi finançament per al futur projecte. A vegades se'n fan molts de projectes...

Anònim ha dit...

Felicitats!!!!Marc un petit pas però un gran avanç.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...