dijous, 19 de febrer de 2009

Pare, pare, que le voy a ‘encomanar’ algo

.

Es veu que, presumptament, suposadament i el que vulgueu, uns policies no nacionalistes espanyols van aturar fa pocs dies un membre d’Òmnium a la Seu i el van "increpar per dur l’adhesiu CAT a les matrícules del seu vehicle". Fins aquí normal. (A mi em va passar fa uns quants anys a la frontera hispanoandorrana, quan un guàrdia civil em va exigir que tragués el CAT de la matrícula. Li vaig dir que ell no tenia competències sobre el trànsit i va trucar als mossos de la Seu per denunciar-me, que això sí que ho poden fer.)

Però amb això, presumptament i suposadament, no en van tenir prou. Segons la notícia recollida a Racó Català, els agents van obligar aquest ciutadà "a expressar-se en castellà".

El president d’Òmnium, Jordi Porta, ha adreçat una carta al delegat del govern espanyol, Joan Rangel, per denunciar "l’incompliment dels drets lingüístics dels catalanoparlants" i la intervenció "del tot desmesurada i vexatòria" dels agents. Molt bé. El que ja no em sembla tan bé és que Porta només demani a Rangel que "posi en marxa els mecanismes adients dins de la seva administració per recordar a tots els funcionaris de l'Estat que treballen a Catalunya el que estableix l’Estatut en matèria de drets lingüístics i ús del català".

Un fet tan greu com aquest només mereix un recordatori? Per a què serveixen els expedients i les sancions? Per a temes seriosos? Si no ens fem respectar, si no exigim una rectificació i l'obertura d'un expedient, sempre que puguin ens la fotran i mai no ens respectaran.

Animo la persona afectada, Òmnium, l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal i tot déu a exigir que els agents demanin perdó per la seva actitud xenòfoba i que aquest cas no se l'emporti el vent.


Ja n'hi ha prou, d'aquest color!
.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

el cas és que quí hauria d'estar per la feina, els uns estan marcant paquet, l'altre està de manis, i l'altre...ah! si si, està a punt de portar el millor finançament del món mundial..tal com dius, això és lo que n'hi ha

Salvador ha dit...

Frontera hispanoandorrana? ai ai ai ;-)

reflexions en català ha dit...

Prouzb,

Suposo que ets el ZB gran, no el carnús del mitjà. ¿Que no ho veus que si treuen les zones blaves, als posamultes encara els faran sancionar els cotxes que porten el CAT?

Salvador,

Algun dia tindrem la catalanoandorrana, si Andorra reconeix l'Estat català, que tot està per veure i tot és possible, hehe.

Núria ha dit...

Bufa, Marc, els l'Òmnium de la Seu no en teníem ni idea de tot això! He llegit la notícia a l'Avui digital. El millor de tot són els comentaris dels lectors, n'hi ha que pixen fora de test amb Òmnium! Ens anomenen vividors, que cobrem per no fer res, que ens paguen entre tots, que tenim moltes peles, que sóm uns "feixistes" que obliguem a tothom a parlar en català... Vaja, ja m'agradaria viure d'Òmnium!! Mans i mànigues hem de fer per procurar un acte al mes a l'Alt Urgell!!! I cap de nosaltres cobra un duro... El que no entenc, la Policia Nacional de Espanya, té competències per multar algú en territori català per portar un CAT al cotxe?

reflexions en català ha dit...

Núria, si vols estar informada vine aquí perquè a l'Avui han arribat unes vuit hores tard, hehe.

No facis cas dels comentaris, dona, que hi ha molt 'border line'.

La policia nacional espanyola té competències per denunciar-te. Poden avisar els mossos perquè te la fotin. Però això no és el més important. El que és inadmissible és aquesta actitud feixista de la llengua.

Espero que la gent d'Òmnium demaneu explicacions i alguna cosa més. Compteu amb mi.

I t'ho torno a dir, passa dels comentaris dels analfabets i els amargats.

Salut!

Anònim ha dit...

Sí, amic, n'hi ha un que considera que la crisi no ens hauria de preocupar, fins i tot que no hi ha crisi. El que em preocupa són els polítics, que no volen canviar el xip. Ho explico a l'últim post: Anomenar crisi a això és immoral.
La crisi nacional, tembé Déu n'hi dó. Endavant.

Josep (sl) ha dit...

El ciutadans hem de ser conscients dels nostres drets per no ser trepitjats, jo tinc el cat al cotxe i si volen que me'l treguin exigiré la presència del mossos.

Josep (sl) ha dit...

La teva proposta de frontera és viable.

Ferran Porta ha dit...

La qüestió rau en qui es donarà abans per vençut: els espanyols en els seus continuats, duradors intents de fer-nos desaparèixer, o nosaltres en el nostre empeny per seguir vius.

Encara quedem molts amb ganes de seguir sent; per nosaltres no quedarà.

Visca Catalunya! (m'ha sortit de dins, tu)... i bon cap de setmana (que no "fi de semana" :)

strongboli ha dit...

Molt bona reflexió, encara que... De la policia (siguin mossos o no, tant se val)ja se sap què se'n pot esperar, però és que els polítics encara són pitjors (i també dóna el mateix d'on vinguin). De fet, les directrius les marquen ells.
Visca Catalunya àcrata.
Llorenç.

Anònim ha dit...

Ahir en parlava el Villatoro a l'Avui, però és va centrar en la matrícula i no va esmentar la vexació d'obligar a parlar en castellà. No ho entenc.

Bon cap de setmana!

Anònim ha dit...

A mi, si un poli m'exigeix a Catalunya que li parli en castellà, faig una esceneta i que m'engarjoli, si gosa.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...