divendres, 13 de febrer de 2009

Tres reflexions per veure on som

.

1.
Torna l'ogre, article de l'Enric Vila a l'Avui d'avui. Què ens espera en una Espanya en crisi profunda. S'acaba així: "Faríem bé de començar a organitzar-nos, aviam si aquesta vegada l'ogre ens agafa preparats i amb una idea clara de què volem ser de grans."

2. Entrevista amb l'Alfons López Tena a El Debat. Arguments per deixar de fer el préssec. S'acaba així: "Hauríem de parlar de què hem de fer amb Duran, però no pas de què hem de fer amb Unió."

3. Consentits i porucs, article del Salvador Cardús a l'Avui d'avui. Uf, quin article! Dedicat als mestres i als sindicats d'ensenyament, però no són els únics que hi surten escaldats. Brutal aquest fragment: "Un país que era capdavanter en gairebé tot, està ara en risc de transformar-se en un país poruc on fins i tot els antics agents de progrés es converteixen en defensors de vells privilegis. És el cas dels sindicats de mestres: com passa amb les criatures, tants anys de sobreprotecció els han convertit en forces socialment consentides i, en conseqüència, en políticament reaccionàries."

.

2 comentaris:

SERGIBR ha dit...

A més, dialogar amb un mestre, freqüentment es donar-se cop contra la pared. Mai han assumit la seva condició de protegits.

Dessmond ha dit...

Una bona tria per començar bé el cap de setmana.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...