dimarts, 14 de juliol de 2009

Adéu, 'Avui'


Mentre sopàvem, la dona i jo hem decidit que ja no volem ser subscriptors de l’Avui. Demà hi trucarem. La gota que ha fet vessar el got ha estat l’editorial i el confidencial d’avui.

Se’ns ha acabat la paciència. I mira que jo no sóc de CiU, sinó un reagrupat molt cremat.

“Cal reconèixer els avenços”, diu el senyor editorial de l’Avui. Quina vergonya!

He anat a cal Vila i a cal Sostres a preguntar-los si pensen continuar col·laborant en aquest mitjà esclau i propagandístic.

Una mica més enllà: ¿els intel·lectuals suposadament compromesos d’aquest país pensen reaccionar d’alguna manera, a part d’anar cadascú al seu rotllo?

13 comentaris:

Joan ha dit...

Jo ja em vaig "mosquejar" quan el titular d'ahir era precisament la xifra que en Putxi s'ha tret de la maniga quan cap dels "expert" i responsable (ministra i conseller) l'havia validat. Això és rigor informatiu?
I lo de l'editorial d'avui també clama al cel.
S'ha tornat tots bojos? avui mentre venia he escoltat al president de la cambra dient que la xifra de 3800 milions era la que ells deien. Que no se'n recorda que ell mateix va dir que aquesta xifra havia de ser pel primer any?! I no pel (ilegal) quart any.
Era previsible, pero aquesta manipulació mediatica m'està ensenent.
Quina colla de venuts!!

Adrià Izard ha dit...

Tranquil en menys d'un any tindrem La Vanguarida amb català. A casa ja la llegim amb castellà però si és amb català molt millor.

Manel des de l'exili ha dit...

Si Marc,
jo també he sentit fàstic ahir i avui encara més.
S'han venut l'enteniment!!

Andreu ha dit...

Marc, Josefina, amics,

A mes dels articles al Cimera i el de l'Elisenda, us recomano el que va penjar la matinada d'ahir al seu FB, en Xavier Sala i Martin. Una meravella. I la participacio i comentaris de la gent que el segueix impressionant.

Al seu FB.
Cordialment,
Andreu

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

I ara qui ens avisarà quan sortim al suplement dels dissabtes? ;-)

Jordina ha dit...

Jo vaig deixar de llegir l'Avui mica en mica després que canviéssin de director. Anava tenint la sensació que cada dia hi havia més palla. Ara bé, també reconec que hi va fer molt la mandra. Penso que es podria fer un diari alternatiu sobre prediccions, és a dir, fer d'endevins baratos: cada cop que un polític digui: "no acceptarem...", treure una notícia, i fer apostes per aviam quants dies tardaran en canviar de camisa i dir ben alt i fort: "és la millor proposta...." (i es referiran a la mateixa, és clar).
Bé, em sembla que a la Generalitat fa bastant temps que fan servir aquesta tècnica, i diria que la conselleria que més els funciona és la de la manipulació i propaganda. Sembla que els d'ERC van a classes d'aquesta conselleria, per si encara no ho feien prou bé. El problema és que en aquest sistema d'avui dia -no em feu dir quin és que no ho sé-, no es demanen responsabilitats, i es pot sortir a dir qualsevol mentida i segons com bufi el vent, desmentir-la (mentir dues vegades?)l'endemà mateix.
Puigcercós/Belén Esteban: estan més que tranquils perquè a canvi de fer una mica de comèdia, tenen les butxaques plenes. Per desgràcia, cada vegada ens encaminem cap al pensament únic, que vol dir que totes aquestes esferes públiques es fusionen i funcionen d'igual manera.
La TV3 va ser molt ridícula "d'ensenyar" la reunió del Puigcercós i Ridao, que havien deixat de fer alpinisme a Andorra (i què ens importa?), per debatre tan important tema, quan sabien perfectament quin teatre havien de fer. Només queda l'esperança que les persones "normals" no siguem ruques, ja ens han enganyat prou vegades, i potser ara massa sovint i tot.
No sé si alguna alternativa política és una mica bona... jo ara optaria per pensar que tots els polítics, tots els star-mans i tots els mass-media people estan al mateix bàndol... Per començar, apaguem teles i deixem de comprar diaris. Deixar d'anar a votar ja és més delicat, perquè la mica d'esperança la tenim.... És per això, Marc, que no t'has de desanimar, i fer el que creguis que has de fer (perquè si no ho fas tu, ja ho fan altres per tu, per exemple els d'ERC: visto lo visto, tenen clar que més val omplir-se les butxaques que són quatre dies).
Salut.

Anònim ha dit...

Marc, no m'extranya gens que els engeguis a pastar. La portada dels 3.855 era vomitiva. Per extrany i indignant que sembli, La Vanguardia està essent molt més digna en aquest tema.
Aviat sabrem les xifres de debò i algú haurà de marxar amb la cua entre cames.
Salut

josefina ha dit...

Aquest matí he fet la gestió de trucar al banc per retornar el rebut que fa uns dies em van cobrar corresponent a una anualitat més, i després he trucat al Departament de Subscripcions de l'Avui per donar-nos de baixa.

M'ha atés una senyora molt amable, i m'ha fet la sensació que la nostra no era pas la primera baixa que tramitava aquest matí, perquè de seguida ha tingut molt clar el que m'havia de dir.

Un cop d'acord amb el retorn del rebut i el retorn per part nostra dels tiquets que ja no farem servir, m'ha preguntat -com m'esperava- el motiu de la nostra baixa. I li he dit ben sincerament que era la línia editorial del diari els últims temps. Xerrant, xerrant, perquè em deia que s'anotava els comentaris perquè tot això ho fan arribar a la direcció, li he dit que per llegir una editorial com la d'ahir ja em compro El Periódico. I m'ha reconegut que a ella mateixa l'editorial no li va plaure gens.

En fi, si d'aquí a un temps les coses canvien potser ens tornarem a subscriure, però de moment, s'ha acabat.

Joan ha dit...

Certament ha estat patètica la línia editorial. Caldrà esperar que hi hagi nous vents per a aquest diari. No és sorprenent, vist que, si no recordo malament, més de la meitat del diari pertany a la Generalitat, i em penso que una petita part era, no sé si encara ho és, d'en Lara. Evidentment, després de carregar-se Catalunya Ràdio i d'espanyolitzar TVC, poques cosetes els hi queden, i una d'elles és l'Avui. D'altra banda, jo tampoc em compraré més l'Avui, per motius evidents. I ja que hi estem, a veure si algú m'ho pot aclarir, això és allò de la pluja fina de la que parlen els ex republicants i independentistes de torn?

marc ha dit...

Joan,


A veure si comencem a encendre'ns tots (els que quedem) i reaccionem.


Adrià,

No en tic prou que La Vanguardia estigui escrita (o traduïda) en català. Cal que sigui catalana.


Manel,

S'han begut la pornografia (no l'eròtica, que és massa per a ells) del poder.


Andreu,


L'article del Sala ja el vaig penjar.


Víctor,

Jo segur que no.


Jordina,

No estic desanimat. Estic emprenyat. No abaixo els braços. M'implico en la lluita tant com puc.


Joanoliu,

Jo també penso que els esclatarà a les mans abans de les eleccions, que és l'únic en què pensen aquests sapastres botiflers.


Josefina,

Aquest comentari mereixeria una entrada.


Que els bombin.

環保木棧板 ha dit...

穎龍棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,穎龍棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,台中棧板,新竹棧板,台北棧板,桃園棧板,苗栗棧板,雲林棧板,嘉義棧板,台南棧板,屏東棧板,台東棧板,花蓮棧板,蘇澳棧板,環保棧板,環保棧板環保棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,
,

TORNANT A CASA ha dit...

sóc subscriptor també i coincideixo en els alarmants símptomes de submissió als dictats del govern de l'Avui.

L'home del sac ha dit...

Molt interessant el teu bloc. L'enllaçaré.

Tost

Tost
poble de l'Alt Urgell, també deshabitat, del qual només es manté dempeus la imponent església. Us sona el cavaller Arnau Mir de Tost?

i l'església de Tost

i l'església de Tost
no me n'ha pogut estar, de posar-la. Imposa o no? L'església, documentada l'any 1030, va ser fundada el 1040 pel cavaller Arnau Mir de Tost

Sauvanyà

Sauvanyà
poble deshabitat de Ribera d'Urgellet, a l'Alt Urgell (11/09/2007)

no és un quadre impressionista

no és un quadre impressionista
és un arbre caigut, un arbre immens que ens hem trobat avui d'excursió pel ras de Conques, més amunt d'Ars (30/08/2007). També hem trobat...